След 22 дадени млн. лева – ремонтът на "Графа": Мърляв!

Дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа
Обновена: 2 окт 2018 14:12 | 2 окт 2018 14:00, Петя Славова
130

Снимка: Безумията в София, Facebook

Неравности, дупки и пропаднала бетонна основа има на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев", сигнализират от "Спаси София".

На страницата им във Facebook е публикувана снимка, от която ясно си личат нередностите.

Кадърът е съпроводен с текст: "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор?

Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е... Излиза ни твърде скъпо", пишат от "Спаси София".

В групата "Безумията в София" също допълниха "картина" от ремонта със снимки, които са достатъчно показателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
16
 
! Отговори
Без контрол преди 5 години
Формулата е 22 милиона за ремонт и 22 за ремонт на ремонта.
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще реже лентата!
74
13
 
10
 
! Отговори
СОФИЯНЦИ преди 5 години
С МНОГО МАЛКО ВИ УВЕЛИЧИХА ПАРНОТО, ТРЯБВАШЕ ДА Е ДВОЙНО!щяхте да го понесете от любов към Боко.
73
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще затварят отново графа след като го отворят за да направят ремонт на ремонта, за което беше ясно още преди да започнат ?
72
0
 
23
 
! Отговори
Нека да довършат преди 5 години
ремонта, тогава ще преценим.Но аз предлагам Фандъкова да се разходи до ул."Христо Белчев", която се намира недалеч от ул."Граф Игнатиев". Уличното платно е павирано, но е ВЪЛНООБРАЗНО !!! Такова чудо виждали ли сте?Представете си какви коловози се образуват по разкаляните черни пътища, след като по тях преминат каруци. Поне по филмите сте виждали такива. Е, това същото се е случило и с една павирана улица в центъра на София! Все едно, че паважът е върху заоблени вълни. Заледи ли се, леле мале!
71
1
 
29
 
! Отговори
100% преди 5 години
СИВО И ГРОЗНО.....жалко да хората.
70
1
 
30
 
! Отговори
АК47 преди 5 години
Боко щрака щрака с 10милиона по-богат!!!
69
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гл виновник за обесването на в.левски е граф Игнатиев!Той е настоявал пред султана Левски ДА НЕ БЪДЕ ПОМИЛВАН В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!
68
9
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До АнонименАко имаш някакви конкретни въпроси, отправи ги по установения ред към компетентните служители в Столична община.
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГледай сега, общината строи с моите пари по проект, който не е обсъждан (освен ако не наричаш обсъждане една среща, на която казаха "ние ще сложим гранит и не ни пука какво мислите и какво искате", а сега и това не слагат), нещо, което никой не е искал.За мен изпълнител е общината, а това, което виждам, е определено нискокачествена изработка.Затова са протестите. Живея на Графа и от няколко години все едно съм на строителна площадка - заради метрото, а сега и заради ремонта.
66
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво искате бе?Ремонта е извършен супер, по съветска технология, казал го е руският гост на гл. архитект.Напролет нали пак ще трябва да се дои общината,все някак ще изкара 5-6 месеца.Аз не разбирам друго:Как може една от емблематичните улици на София да носи името на големият враг на България-руснака граф Игнатиев?
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникДругарко държавен служител, като почнете да ми плащате, а не ние да ти плащаме заплатата, тогава ще може да ми мрънкаш какво си правя в панелката.Сега ми отговори ти какво ги правиш с нашите пари.
64
1
 
22
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 5 години
Тези ремонти се правят във връзка с местните избори догодина. Това идва да покаже, че качеството е такова, че не само да изкара зимата, ами да остане здраво чак до есента на 2019 г. Затова няма място за притеснения.
63
25
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Я гледай ти, полуграмотното лyмпeнизиpaно простолюдие много взехте да разбирате от инфраструктура. Ако държавата тръгне да ви търси сметка за безобразията, които сте натворили по панелните коптори, които обитавате, годишната ви заплата няма да стигне само за глобите, които ще трябва да платите.
62
3
 
24
 
! Отговори
Край преди 5 години
Борисов живее с нагласата че парите от Брюксел се дават лично на него и ще прави с тях каквото реши. Всъщност не е далече от истината - той е наместника на Меркел за България.
61
2
 
1
 
! Отговори
Iealstandart bg преди 5 години
Taini kmetski targove v offshoren bulgaristan pod zlatnite kubeta...
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сте закъснели бе! Такива плочки сложиха преди няколко месеца на Солунска, още тогава се виждаше, че са криви. Да не говорим, че според мен няма да преживеят първия сняг....
59
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вия не разбрахте ли, че Кметицата на София е една женица поставена на този пост от Б. Борисов и тя прави какво той и каже. А инструкциите парите от ЕС да се присвояват 50% от тях. Това е и причината за ниското качество на строителството. Всяка една поръчка се печели от предварително определена фирма.
58
2
 
10
 
! Отговори
Bak adjik преди 5 години
Bg krasota....kato risunka ot Volen Siderov....
57
0
 
14
 
! Отговори
Гери преди 5 години
Предлагам да се обяви конкурс за извършен качествен ремонт в София, без да са необходими "ремонти на ремонта" в рамките на поне 5 години. Сигурна съм,че няма да има победител.