След 22 дадени млн. лева – ремонтът на "Графа": Мърляв!

Дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа
Обновена: 2 окт 2018 14:12 | 2 окт 2018 14:00, Петя Славова
130

Снимка: Безумията в София, Facebook

Неравности, дупки и пропаднала бетонна основа има на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев", сигнализират от "Спаси София".

На страницата им във Facebook е публикувана снимка, от която ясно си личат нередностите.

Кадърът е съпроводен с текст: "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор?

Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е... Излиза ни твърде скъпо", пишат от "Спаси София".

В групата "Безумията в София" също допълниха "картина" от ремонта със снимки, които са достатъчно показателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Златните некачествени плочки са на царя на корупцията сред производителите на паважи Земелрок. Нека хората знаят това.
115
0
 
12
 
! Отговори
Въпросче преди 5 години
Граф Игнатиев е улица дълга 1 километър. И ремонта на 1 км струва 22 млн. лева????? Значи плочките са със златно покритие.
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видиш майсторите, които правят ремонта, и ти става ясно колко знаят какво правят.. Всичките събрани от махалата ама под майстор не падат.
113
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се спаси София от самозванците "спаси София"!
112
5
 
10
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Нищо ново в обречен Абсурдистан.Поредните откраднати от батко,братко,стринка и т.н.милиони...
111
0
 
15
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
А за канализация и водопровод в Модерно предградие пари няма. 4та година тече отчуждение по улица дълга 600 метра и кмета ни обяснява, че много пари се инвестирали в квартала. Г-жо Фандъкова и вие сте запозната с проблема отделете пари и за жилищните квартали.
110
1
 
19
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е МЪРЛЯВО - И РЕМОНТИТЕ, И УПРАВЛЕНИЕТО.
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупав народ
108
0
 
2
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 5 години
Без пари га ремонтирах и ша продължавам за без пари,хеле ако ми дадат един милион!
107
0
 
1
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 5 години
Миналия месец си ремонтирах граха,тия денове си ремонтирах боба а другата седмица ша ремонтирам лещата,чи няма да раждат инак пущините.
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер браво нека си купуват скъпи мерцедеси и вие гласувайте пак за тях леле *** народ беее
105
0
 
14
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Не островчета трябват, а наистина нископодови трамваи. Когато онзи, дето беше кмет, а сега е мин. председател лъжеше, че най-нископодовите трамваи е купил и по-ниски в света няма, аз се качвах в 20 см по-нисък стар трамвай във Виена. Пак си го избирайте. Той какво върви Ви е подготвил и по-неприятни изненади от цената на хляба или газта.
104
0
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 5 години
За разлика от избирателите на ГЕРБ и техният лидер, който не знае какво означава ООН и го преименува, ние умеем да четем и пишем, да мислим рационално и да знаем какво се крие зад думата качество. Това и фактът, че някой явно си плаща, за да го избират - косвено или директно.
103
0
 
13
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Може ли , Някой от тук коментиращите , да ми каже , Ка става почти всички хора който познавам, сме против ГЕРБ, а също и тук коментиращите са повечето против управлението на ГЕРБ, Ами как печелят изборите тогава ? Можели някой да ми обесни. Предварително ви благодаря.
102
0
 
5
 
! Отговори
Островчета заКачване преди 5 години
в трамвай, тролей или автобус обеща още Стефан Софиянски, когато навремето се кандидатира за кмет. Моя близка, която живееше в района на Ситняково заяви, че по тази причина ще гласува за него, защото беше дребничка на ръст, с проблем на опорно-двигателния апарат и редовно патеше от шофьори на автобуси, които спират на 1 метър разстояние от тротоара и тя не можеше да се качва в колата.Така си почина моята близка горката, без да дочака удобни "островчета".
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До IraСъщото е и положението с влаковете. Преди време са купили вагони, съобразени с друг вид перони. И сега, на гара София, между стъпалото на вагона и перона има около половин метър разстояние. на други гари разстоянието е по-голямо. Ако не си млад, здрав и пъргав, някой трябва да ти подаде ръка, за да слезеш от влака. Ами ако е късно вечер и нито във вагона, нито на перона има друг човек?
100
0
 
20
 
! Отговори
Ira преди 5 години
По булевард "Константин Величков" изградиха изумителни островчета за качване в трамвая. Между трамвая и островчето-цяла траншея, която трябва да прелетиш. Който не успее, пада между трамвайното стъпало и прага на острова. Ако някой е с ***, малко дете, количка, или просто не може да скача, ще падне под колелата. Отделно между плочките има огромни луфтове. Как това някой изобщо го е приел?
99
0
 
8
 
! Отговори
амчи туй е преди 5 години
До Анонименгепигруп
98
2
 
28
 
! Отговори
ТОВА преди 5 години
СМЕ НИЕ ОТ ГЕРБ..ЛЕВА РЪКА ДЕСЕН ДЖОБ--ТОВА ГО ПРАВИМ СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛНО--ВЕЧЕ ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ--ОПОСКАХМЕ ДЪРЖАВАТА..И ПАК ДА ГЛАДУВАТЕ ЗА НАС--НИЕ СМЕ СУПЕРМЕНИ В ДАЛАВЕРИТЕ И КРАЖБИТЕ....
97
1
 
22
 
! Отговори
Бай Пешо преди 5 години
Като гледам колко евтини плочки са сложили-поне да ги бяха наредили правилно!Пари като шума.....