В името на един по-чист град: С #торбабоклук, бил той и чужд

Инициатива поощрява да почистим града, дори и да не сме го замърсили ние
2 окт 2018 09:15,
35

Помните ли кога беше последният път, когато изхвърлихте боклука си не където трябва? А помните ли кога за последно вдигнахте боклук, изхвърлен от друг човек на земята?

Тодор Минев прави това всеки ден от два месеца насам. Изминавайки различни маршрути, най вече в столичния квартал "Левски", където живее, той винаги носи със себе си по една торба, в която събира чуждите отпадъци.

"Проблемът е, че всеки, консумирайки нещо, няма културата да изчака да го изхвърли в кофата и приключва до мястото, където спира и консумацията", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Всичко това провокира Тодор да създаде инициативата #торбабоклук и след всяка събрана от него торбичка, той снима, качва я в социалните мрежи и предизвиква различни хора да направят същото.

Независимо че го прави всеки ден, Тодор казва, че винаги има материал за кампанията му, а най-честите неща, които намира са кутии от цигари и енергийни напитки. Попада и на далеч по-скандални неща:

"Скоро в двора на близкото 130-о училище попаднах на... тоалетна чиния", казва Тодор и е категоричен, че скоро навиците ни няма да се променят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
сс преди 5 години
Докато има кой да чисти след тях те ще хвърлят *** където им падне ! Имах един комшия дето си хвърляше *** до нас в малкия парк ( размер на стадион) , само че един ден платих на багер който изрина мизерията и му я стовари в двора барабар с оградата ! Опита се да говори, полиция вика , но цялата улица бяха на моя страна ! Вече 3 та година си хвърля *** на определените за това места !
24
0
 
3
 
! Отговори
лидия кирилова преди 5 години
Намерих интересен материал за това как немците се научили да пазят чистота. През ХV век Вюртембургският граф издал Указ за пазене на чистота. Никакъв ефект. Тогава издал друг УКАЗ- всеки, който види, че съседът му трупа *** без да ги премахва ще бъде наказван с глоба. Глоба ще плаща и този който не почиства. От тогава немците са пример за спазване на чистота.
23
1
 
9
 
! Отговори
Нани на, будала преди 5 години
Чисти чуждите ***.Безропотно гледай как с парите от твоите данъци държавата хрантути малцинство от мързеливи, здрави, млади, неграмотни безделници.Примирено остани само с едно дете, докато с парите, взети от теб, държавата осигурява развъждане на същото онова малцинство.Търпи нагли разбойници да те грабят под претекст, че те управляват.Не възразявай, когато от Европа те притискат да приемеш тук пълчища, ненавиждащи християнския свят и напиращи да дойдат в ЕС, за да живеят на помощи.
22
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До ШопоКакавидата ли ???
21
1
 
1
 
! Отговори
хаха-тагове ха ха преди 5 години
А защо не направите движение подобно на СтопХам в Русия и пускате клиповете в нета. Ама не ви стиска, страхливи сте, ще ви опердашат демократичните мутри с мерцедесите и даже полицията ще бъде на тяхна страна.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали има данък смет? Нали плащаме осигуровки. Нали при демокрацията и евроатлантизма се развиваме много донре, защо постоянно призиви и хаштагове да даваме доброволно още, сами да си чистим.
19
2
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не помня, защото не хвърлям *** където ми скимне, но често виждам *** по земята, щот контейнерите не са почистени навреме и са препълнени. Не смятам да чистя, има си фирми за тази цел, на които им се плаща.
18
0
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
А кога за последно са глобявали човек, който не си хвърля отпадъците на определеното място? А собственик на куче, който не си почиства след кучето?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Помните ли кога беше последният път, когато изхвърлихте *** си не където трябва? А помните ли кога за последно вдигнахте ***, изхвърлен от друг човек на земята?"Не, не помня и не съм длъжен да събирам *** на другите. И никога не съм изхвърлял *** не където трябва.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
потърсете снимки от американските индиански резервати, как изглеждат. това са едни територии, очертани с ограда, а вътре е зверска ***. никой не чисти, но и са ги оставили да живеят по техния си начин. само да не пренасят заразите навън.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се чисти винаги ще е мръсно. Факторите са много, манталитет, липса на закони, липса на камери доказващи вината на извършителите и най-вече липса на солени глоби ако има закон за това....
14
0
 
14
 
! Отговори
Ния преди 5 години
Една злобна жена слезе от автобуса на Парадайз хвърли си ***/ на един метър от нея беше кофата/. Направих и забележка, тя изпадна в истерия, започна да крещи и ме хвана за косата...няма да разказвам по-натам кво стана... :(((
13
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Да,бе ! ******* ще изхвърли *** от контейнера,а аз да му го връщам обратно...
12
2
 
0
 
! Отговори
Фил американеца преди 5 години
До !!!Едно и също ви е съзнанието с джонгалите, нали ви гледам какво представлявате в странство!!!
11
1
 
6
 
! Отговори
чоко боко преди 5 години
Защо плащам данъци?
10
1
 
5
 
! Отговори
до някой по-долу преди 5 години
Стига с тези "точно определени индивиди", живея в едно градче с мнооого малко етнос, и кофите за смет са поименни и са пред всяка къща ( на всеки 5-10 метра) и преди 15-20 години като излизах с приятели - изпием си бирите в 2 през нощта и хвърляме бутилката в кофатя, а сега ги гледам как се прибират от у-ще , ръбат си вафлата и пуска опаковката на улицата.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тодор Минев по-добре е да снима тези които замърсяват и да ги качва в социалните мрежи,а не да обобщава че всеки няма културата като консумира нещо да хвърля опаковката на определеното за това място.Против съм да чистя след мърлячи.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
#торбабоклукТова някаква нова дума ли е?
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе българска работа
6
0
 
13
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Има точно определени индивиди да не им казвам етноса, които са отговорни за над 80% от ***! Та значи да им чистим *** на тези, да им плащаме осигуровките, да им плащаме помощите още нещо може ли да направим за тях! За пример давам полето на влизане в Ихтиман, като депо за отпадъци, почиства се и точно след няколко месеца положението е същото, точно до полето са се разположили въпросните ...!