В името на един по-чист град: С #торбабоклук, бил той и чужд

Инициатива поощрява да почистим града, дори и да не сме го замърсили ние
2 окт 2018 09:15,
35

Помните ли кога беше последният път, когато изхвърлихте боклука си не където трябва? А помните ли кога за последно вдигнахте боклук, изхвърлен от друг човек на земята?

Тодор Минев прави това всеки ден от два месеца насам. Изминавайки различни маршрути, най вече в столичния квартал "Левски", където живее, той винаги носи със себе си по една торба, в която събира чуждите отпадъци.

"Проблемът е, че всеки, консумирайки нещо, няма културата да изчака да го изхвърли в кофата и приключва до мястото, където спира и консумацията", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Всичко това провокира Тодор да създаде инициативата #торбабоклук и след всяка събрана от него торбичка, той снима, качва я в социалните мрежи и предизвиква различни хора да направят същото.

Независимо че го прави всеки ден, Тодор казва, че винаги има материал за кампанията му, а най-честите неща, които намира са кутии от цигари и енергийни напитки. Попада и на далеч по-скандални неща:

"Скоро в двора на близкото 130-о училище попаднах на... тоалетна чиния", казва Тодор и е категоричен, че скоро навиците ни няма да се променят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да дадеме, да очакваме ли, когато тръгнем да чистим да го намерим тоя седнал пред теевизора а ние да му чистим пред къщата. Да му хвърлим и една #торбаспари от прозореца не ще ли, за да залови ало-апашите!
4
3
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
София беше вече чист град,но едва ли ще бъде такъв в обозримото бъдеще.Спомням си как Компл."Ленин",сега "яворов", поне веднъж седмично миеха улиците,а въртящи се пръскачки напояваха тревните площи,които биваха косени редовно.Смятам,че до голяма степен мръсотията се дължи на новожителите на града,които донесоха бита и порядките на малкото населено място,в което местната река е била мястото за изхвърляне на отпадъците.Но те не са виновни ,ако имаха работа по родните си места нямаше да са в София
3
2
 
1
 
! Отговори
Ссс преди 5 години
Ставрю ли си маврю ли си с кьопав народ толкоз вселенския патриарх ти е виновен
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се извинявам, но предполагам, че не само аз, а и повечето хора си плащат данъците и в резултат на това очакваме да получим нещо срещу това. Какво ни се пробутва в случая, че трябва да обикаляме с торби и да вършим работата на общината може, ако за всяка събрана торба ми приспадат по 1% от данъка за догодина.
1
2
 
10
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Така е чистете хора щоти фурмите на кмета и на свако и бако немогат да чистят.