Плочките пред "Седмочисленици": Не мраморни, а... македонски

Всеки ден 200 работници се трудели да завършат ремонта на "Графа"
Обновена: 4 окт 2018 13:31 | 4 окт 2018 13:30,
103
Плочките пред "Седмочисленици": Не мраморни, а... македонски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

В последните дни реконструкцията на столичната улица "Граф Игнатиев" предизвика широк отзвук сред столичани, в медиите, а и в социалните мрежи.

Причината бе гледката след премахването на огражданията в участъка между ул. "Алабин" и площад "Гарибалди" - неравни настилки, незапълнени фуги и проблеми при съединяването на различен паваж.

След сигналите за лошо изпълнение ремонт загражденията отново бяха върнати, а от Столичната община обявиха, че реконструкцията не е приключила и не може да се правят генерални заключения.

"Въпрос на лично възприятие е дали на някого му харесват паветата или не. Нашата основна цел е тези павета, каквито и да са те, да бъдат положени по най-качествения начин", обяви днес зам.-кметът на София Евгени Крусев, след като дойде на място да разгледа обекта.

Още по темата

На въпрос за гледката пред църквата "Свети Седмочисленици" и плочите поставени там, Крусев отвърна, че настилката е с бетонови плоскости, а не мраморни, а и не били китайски, както бил чел из форумите, а комшийски – македонски.

"Предстоят още строителни дейности по ул. "Граф Игнатиев", след извършването им може да дадем оценка дали строителят си е свършил работата", настоя Крусев пред журналистите.

Той изброи и какво има още да вършат строителите – да фугират около трамвайните релси, да се постави контактната мрежа за мотрисите, да се сложи уличното осветление, "така че да се изпълни целта ни в началото на ноември да бъде пуснато трамвайното движение, т.е. да бъдат изцяло положени настилките в зоната на релсовия път и да се продължат довършителните дейности по площадите и градината при църквата "Св. Седмочисленици", отбеляза той.

Зам.-кметът настоя, че няма спомен да се е правила такава огромна реконструкция на централната градска част на София.

"Само в Зона 2, която обхваща ул. „Граф Игнатиев”, ул. „Солунска”, ул „Иван Шишман” и ул. „6-септември” се сменят 50 хил. кв. м  павенца 10 X 10 см - може да си представите какъв труд е. Днес на площадката на ул. „Граф Игнатиев” има над 200 човека, които се трудят от сутрин до мрак, за да може да се изпълни този нелек обект", коментира той и добави, че през летния сезон е сменена цялата подземна инфраструктура.

Крусев бе категоричен, че проектът не е променян и се изпълнява във вида, в който е бил първоначално одобрен след поредица от обществени обсъждания.

"Навсякъде, където има нередности, строителят има ангажимент да си ги оправи и съответно ние няма да платим една стотинка за нещо, което не е направено както трябва", зарече се той.

240 хил. на ден била санкцията за закъснение на ремонта на "Графа" – най-голямата санкция, която Общината можела да наложи.

По думите му до момента на строителя са отправени забележки, свързани основно с организация на дейностите.

"Има пропуски с организацията на движение, със самата организация на строителния процес, от които строителят си взима забележки", отчете Крусев.

"Нашият ангажимент като възложител е да бъдем абсолютно безкомпромисни към качеството и сроковете, които имат строителите по договор. Това е може би договорът, който има най-сериозни санкции за самия строител, а и за надзора. Нашата основна цел е да съблюдаваме стриктно дали договорът се спазва, дали качеството, което дават строителите е на необходимото ниво. Това ще можем да кажем, след като бъде предаден конкретен участък от строителите", посочи още той.

Попитан как ще коментира искането за оставката му, зам.-кметът Евгени Крусев заяви, че това е право на всеки, но не го притеснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
26
 
! Отговори
Св преди 5 години
Ааа ясно, като разбрах че са македонски вече не ми грознеят. Че бяха голям срив допреди малко в съзнанието ми.
43
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната позитанско-джендърска кампания - не знаем какво искаме, но каквото и да ни предложат сме твърдо против.
42
0
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Сори, но не може да проста гъдулка със завършен с мъка трети клас, смятаща че някой трябва да го управлява и да си добре.
41
3
 
25
 
! Отговори
Охо преди 5 години
Дрес код за посещение на градинката - по халат.
40
8
 
3
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 5 години
Ние до Операта в Сидней имаме прекрасни плочки,гладки и равни и даже спокойно си скачам с костюма на кенгуро без да ми се набиват птата на краката и нямам мазолиАй поздрави от най райското(мизерно) място на света
39
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Парите от Меркел се дават лично на НЕГО и то ги харчи както реши. Взима си колкото му трябват. Това е положението.Виж с какво си плащаме за парите от Меркел /Брюксел/ е наша работа - е те тук трябва добре да се замислим.
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не може постоянно да си избираш прости хора без елментарно образованиеПроблемът е, че такива се харесват, защото избирателите се идентифицират с тях. Толкова години не вдянаха, че "народният човек" всъщност не е добър управник, а напротив.
37
1
 
25
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 5 години
ОРЕШАРСКИ Е ВИНОВЕН !
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сори, ама не може постоянно да си избираш прости хора без елментарно образование, крадливи и нагли да те управляват и да искаш да си добре.Хора, които се назначават по единствения критерий вярност към Вожда.Да не би селската учителка Фандъкова да е някакъв специалист по инфраструктура и градоустройство.Да не би партизанската внучка Павлова да й разбира нещо тлъстината от регионално строителство или пък разносвачът на банички Делян Добрев да разбира от енергетика.ТАКА ВИ СЕ ПАДА !
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще помърморите, ще помърморите пък ще спрете. Никой не може да ме пипне.Зад мен е самият Господин Борисов и ми дреме на тупката какво пишете по социалните мрежи.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе някои пробвал ли ги е тези плочки на сняг, да не стане така че народа да се изпотрепе на тях, щото у нас по този въпрос не се мисли. При НДК проблема е от години да минеш от там без да се озовеш в Пирогов
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как пък точно сега ви просветна. Ами те ГЕРБ правят това от 10 години -НЕКАЧЕСТВЕНИ РЕМОНТИ, НЕКАЧСТВЕНИ МАГИСТРАЛИ, НЕКАЧЕСТВЕНИ ТРОТОАРИ, НЕКАЧЕСТВЕНО ВСИЧКО.И КРАЖБИ - за МИЛИАРДИ.
32
1
 
30
 
! Отговори
дали са преди 5 години
Китайски или македонски,плочките са грозни и не са за около църквата "Свети Седмочисленици".Кич са за такова пространство.Зам.-кметът на София Евгени Крусев завършил специалност Обществени комуникации и информационни науки"в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).Още един неадекватен на ключова позиция в столицата-КалинкО
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пак да питам, за 15 години има ли изпълнен проект в срок и без дострояване?
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като спомена Нови Сад - по магистралите във Войводина още преди минимум 10 години имаше тоалетни тип ЕкоТой по паркингите (имам предвид тези, на които само спираш, няма търговски обекти и т.н.). Нещо, което в Бойколандия няма и до ден днешен.
29
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Крусев , отиди и в Нови Сад , да видиш как се редят гранитни плочи, 8см. дебели , и как се правят улици и тротоари по конец и по най-новите европейски стандарти ! И подземните контейнери , с които сега се хвалите , там ги има от 15 години !
28
34
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
До Анонимен 25Да, НЕБЛАГОДАРНИЦИ СТЕ!Вие ли щяхте да се захванете да слагате паветата?Стига сте мрънкали!БОЙКО ЗАВИНАГИ! ОЩЕ 1000 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ!
27
0
 
37
 
! Отговори
В резюме преди 5 години
Фандъка и Покрусения таковаха фамилията на столицата. После ще ги издирваме чрез Интерпол, ако изобщо е останал читав българин тук след десетина години да инициира преследване.
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДжиПси груп вав екшън! Парата, баце ...
25
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме герберските *** да се включат и обяснят...как сме неблагодарни...за това, което се прави от великия вожд. Колко крупни ремонти, а ние все недоволни...и как отново ние сме виновни, че не гледаме хубавото, а само плюем.Е...сега...40млн...че са окрадени 20...това изобщо не го коментираме.И на изборите...да не забравите...пак за даскалицата от Самоков.