Майки с колички по улиците, по тротоара – паркирани коли!?

Столичанин със сигнал в HelpBook за ул. "Св. Пимен Зографски"
Обновена: 5 окт 2018 15:25 | 5 окт 2018 15:00, Анисия Иванова
51

Снимка: HelpBook.info
 

12

Пешеходци по улиците, а тротоарът е зает изцяло от паркирани автомобили в централен столичен район. Това е поредният сигнал от платформата HelpBook.

"Вечер след 18.00 часа тротоарът по ул. "Св. Пимен Зографски" е напълно неизползваем поради паркирани на него множество коли.

Възрастни, деца, майки с колички трябва да се движат по пътното платно. Пътят е много натоварен и е предпоставка за ПТП с пешеходец.

Този тротоар е важен за всички, тръгнали от/до спирката на автобус 88,94,102, от/до ОДЗ 30, от/до 105 СОУ, две детски градини и не на последно място до Национален спортен комплекс "Диана".

В този час възрастните се прибират от работа, а децата от училище, там има и детска площадка въобще доста е натоварено", пише жител на квартала.

Точният адрес на множеството паркирани коли е кв. "Дианабад", ул. "Св. Пимен Зографски" 38, или от началото на Спортен комплекс "Диана" по целия тротоар в посока бул. "Никола Габровски". Дължината на неправилно паркираните коли е повече от 100 м, се уточнява в сигнала.

Гражданинът поставя още един въпрос: "София е европейска столица на спорта за 2018, а защо достъпът до спортните й съоръжения е трудно достъпен и опасен?"

Читателят прилага и снимки с тротоара, зает от коли, и пешеходците, които са принудени да се движат по улиците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абе не разбрахте ли, че град, проектиран за 1-2 милиона, не може да побере 4-5??!!Как няма да ходят майките с колички по улицата, като парко местата изобщо не са достатъчни?? Не се ли научихте, че трябва да се търси първопричината, а не да се вайкаме за резултата?? Не може регулацията по пътищата да е под всякаква критика(пешеходните пътеки са буквално в кръстовищата, десния завой на детелините понякога липсва и мн др), а кат да се обясняват за още санкции!
26
2
 
0
 
! Отговори
skuka преди 5 години
ortodoksalni bg teroristi v rbg.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва майките да минават с количките последователно през таваните и предните и задните стъкла на колите, защото те се явяват продължение на пешеходната лента в конкретния случай.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както бе заключил един турски вестник преди година: София прилича на провинциален турски град от 70-те години на миналия век. Има държави в Африка, които са на светлинни години по-напред от нас по отношение на инфраструктура и градоустройство. Това отразява ниската ни култура, като общество и неспособността на управата на града, която избираме, да се справи със ситуацията. Резултата го виждаме - изнасящо се и намаляващо население.
23
13
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
И не са само колите. Има огромни дървета по троторарите или глупави кестени които ти падат по главата. Що за простотия. Дърветата по тротоара трябва да са декоративни или някакви малко до 3-4 метра максимум. Клоните да са изрязани така,че човек да може да ходи спокойно без да прикляка.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това там е мястото, където всеки шофьор в София отишъл в КАТ, се чуди къде да паркира. Някои тук гледам, че си пишат по принцип, без да разбират за какво става дума, но си мислят, че знаят всичко за всичко.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колите в България са малко - доста под средното за ЕС и да се иска да се намалят още повече не е особено умно.
20
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До АнонименТака е и с новите коли и с таралясниците на по 100 години, които за българина са по-ценни от бъдещето му! Европейска работа!
19
8
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да се забрани вносът на употребявани коли. Всички стари трошки на скрап. Който няма гараж, да не му се разрешава да купува кола. Тогава колите ще намалеят 10 пъти и ще е тихо и спокойно.
18
4
 
16
 
! Отговори
Chup преди 5 години
Искам да обърна внимание да на едно"този тротоар е важен"... всички тротоари са важни, защото положението е такова в цялата столица ! Да... общината спи (защото е по лесно да събираш данъци и такси отколкото да ходиш и да си изкараш парите), полицаите нямат право да глобяват коли на тротоара, законите са смотани и като цяло може да обвиняваме всичко, което мърда...но това не променя факта че това са нашите коли и ние като общество създаваме проблеми за които после търсим кой да обвиняваме...
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е на всякъде във всеки град в България... от години! Къде е новината и защо ви трябва хелбук за да го отразите?
16
5
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Излиза, че живеещите в квартала се оплакват от себе си, затова че си паркират собствените коли по тротоарите. Простолюдието съвсем изперкахте, бе!
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бас, че 90% от колите са на живеещите там същото е и пред нас хем има неголям паркинг пред блока и както винаги мястото не стига.
14
4
 
16
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Кат, МВР, полюция? Къде сте бе, за по 20 заплатки първа писта ама ако трябва нещо да се свърши никакви ви няма...
13
3
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименТи нормален ли си?! Кофти бил градския транспорт....
12
5
 
26
 
! Отговори
аз преди 5 години
вдигайте ги всичките и по 300 лева глоба!
11
3
 
22
 
! Отговори
Ганьо съм бе... преди 5 години
Бабите ви се с коли са одили на къра...после въздуха що бил мръсен и майките що дирят с количките по улцата...ами в Бугаристан е така!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслужават си го.Точно тия са, които избират Фандъкова. Дошлите от село.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го направят зелена зона и да сложат колчета по тротоара. Нали така се прави? Питайте Фандулкова.
8
2
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ако ще минава от там нЕкой от ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ - един автомобил нЕма да остане.