Протести заради ремонтите в София. Стигна се до сблъсъци!

Недоволните се опитали да нахлуят и в Столичната община
Обновена: 5 окт 2018 13:39 | 5 окт 2018 13:38,
123
Протести заради ремонтите в София. Стигна се до сблъсъци!
Снимка: Bulgaria On Air

Стотици недоволни граждани се събраха на протест пред Столичната община, за да изразят недоволството си от ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочислени".

По време на протеста напрежението започна да ескалира и няколко души се опитаха да нахлуят в сградата. Един от недоволните е арестуван, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Събралото се множество събори и една от оградите, поставени около църквата "Св. София", заради течащия там ремонт.

От общината отново признаха, че имат забележки към фирмата-изпълнител на ремонтите, но не и за качеството и организацията на работа.

Хората са категорични: Искат оставката на настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова и някой, който да поеме отговорност за ремонта.

Припомняме ви, че преди дни в социалните мрежи гражданите изразиха своето възмущение от начина, по който е изпълнен ремонта в центъра на София.

Според мнозина фирмата-изпълнител е претупала голяма част от ремонта, който освен грозен, е и некачествен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
В София трябва да се прави с предимство първо най трудното и най скъпото нещо, след няколко години ще струва много по скъпо защото цените постоянно се вдигат. Това са нови метро участъци и удължаване на метрото, най малко 50 надлеза на кръстовищата, много места за паркиране в центъра, ако е необходимо ще се събарят за целта схлупени къщи и да се довършат сгради недовършени от поне преди 20 години. Нов супер стадион в нов и модерен квартал с небостъргачи. Има много незастроени площи за тази цел.
99
0
 
1
 
! Отговори
Роджър преди 5 години
За да прилича София на модерен град в ЕС трябва: масово да се изграждат надлези на няколко нива на кръстовищата, много паркинги на няколко нива в центъра. Освен това трябва да се изграждат нови широки булеварди. с четири ленти в една посока. Да има широки велоалеи отделно от тротоара, високи небостъргачи и зелени площи, нов модерен Национален стадион, зали за гимнастика и за бойни спортове. Да се прокара скоростен влак до Варна, Бургас, Видин, Русе и и др. Метрото непрекъснато да се удължава.
98
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Ремонти да се правят само там където се правят надлези на няколко нива по кръстовищата. Кръстовищата с надлези трябва да се правят последователно едно след друго. Защото на едното кръстовище ако минат автомобилите безпрепятствено, то на следващото ще се задръсти движението и ще стигне обратно до надлеза. Като се започне строителство на надлези от Орион, всички следващи до сточна гара трябва да се направят за да има ефект. След това продължават друга щафета със надлези.
97
1
 
0
 
! Отговори
Герберист преди 5 години
Г=жо Фъндък , не им обръщайте внимание да си протестират. кажете кога ще е готов басейна пред църквата че вече съм приготвил джапанките и кърпата и искам да хвана тен предида завали сняг ..)))
96
0
 
3
 
! Отговори
суджук геит преди 5 години
Властите похарчиха милиони за ремонт на ж.п. линиите за да се движи по тях скоростен влак. Когато усвояват пари от ЕС за тях е по важно да ги присвояват. Затова скоростен влак няма да има. Във Европа само в България няма нов Национален футболен стадион. Заради различни лобита на некадърни съветници, не искат да се изгради стадиона на правилното и удобно място. Всички ремонти са некачествени и след това им се прави наново ремонт.
95
0
 
4
 
! Отговори
Стефания преди 5 години
Трябва да се забрани на депутати и служители в съвета да ходят на работа с автомобили, защото са много и само замърсяват въздуха. Нека да пътуват с градския транспорт да видят как живеят хората и какви са им проблемите. Защото сития не вярва на гладния. Така ще разберат че трябва да се правят качествени ремонти. Не им ли омръзна безнаказано да ограбват държавата. Настъпва момента когато хората забелязват бацилите и искат да ги отстранят, защото са вредни за обществото.
94
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
За разлика от всички не качествени ремонти, този където е за депутатите в бившия партиен дом всичко е супер модерно скъпо и качествено. Но нали депутатите са държава в държавата, за тях всичко е възможно и не важат законите за тях. Затова си имат имунитет. Но имунитета създава престъпници. С големите заплати на многото излишни депутати оглозгват държавата като лешояди. Не разбраха ли че без гражданска война трябва да се намали броят им както и техните заплати.
93
1
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 5 години
Време е вече на некадърниците в общината да се търси съдебна отговорност. Ако няма кои да им потърси отговорност, то страдащите хора от некадърно свършената работа на корумпираните в съвета ще ги линчува по улиците. Те дори заслужават за публична екзекуция без да се гледа партийната им принадлежност. Защото държавата няма нужда от пиявици, кърлежи и търтей. В съвета и властта подбират точно такива.
92
1
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Некачествените ремонти са терор за населението и саботаж срещу държавата. Всички строители трябва да имат завършено училище и документ за правоспособност. В противен случай да работят в чистотата или като общи работници. Некадърните проектанти трябва да се завърнат по родните си места защото не са присъствали на важни уроци. Средното образование трябва да е задължително за да няма неграмотни.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ завзеха местната власт в цялата страна, защото натам текат евросредствата. Това беше ключова цел и успяха...
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се е напълнило с ***, готови да опорочат всяка гражданска инициатива на несъгласие. Скоро идва краят на Борисов, както и на мащехата му Меркел. Ако мислите, че европейците не знаят къде отиват парите им и не са бясни. Търпят сегашното управление заради някой особености във външнополитиката ни, но скоро маскарада свършва.
89
1
 
4
 
! Отговори
Роджър преди 5 години
България става за смях пред света с некачествените ремонти с които се присвояват средства. Това са близки фирми на властите които ограбват държавата и я изцеждат като лимон. При некачествен ремонт да се направи ремонт на ремонта за сметка на фирмата извършител и след това да и бъде отнет лиценза и да бъде глобена с непосилна за нея глоба. Само така корумпираните власти ще разберат че не трябва да участват в разни схеми. В съвета трябват промени. Некадърните и корумпираните да си ходят на село.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 96Навремето имаше един Чочоолу!Скоро и нов може да се появи!
87
4
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Жена ми е бременна в 5-ия месец, но мисля да се разведа с нея, щото ми се струва, че ще роди грозно дете, като гледам на вюграфа.
86
0
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 85 анонимник. Глуппак, ами това са нормални резултати при демократични избори, когато обикновено (не само в България) близо половината не гласуват, но печели този с най-многото гласове. Дай да сложим тогава този, който има 6% например, щото така на инат.
85
3
 
6
 
! Отговори
А.Ц.Цанков преди 5 години
Навремето имаше един генерал Вълков, който се справяше много успешно с червените башибозуци. Трябваше да арестуват не един, а поне двадесетина и да ги спукат от бой докато не издадат поръчителя (Нинова). А след това да арестуват и нея.
84
3
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Тиквопоклонниците може да са свикнали да ходят в свинска тор и да им харесва всякак дори, но крадливата червена мутро-олигархия бърка и във вашия джоб, СЕ.ЛЯНДУРИ!Парите, които са ги откраднали са ги взели от болните, сираците, инвалидите и от заплатите на лекари, учители, полицаи, а после ще се тюфкате защо не си вършат работата!БКП_ДС=БСП + ГЕРБ + ДПС са смърт за българската държава и народ!
83
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ПЛЕНУМА НА БСП- АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА РАЗКОЛЕБАВАНЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ- КАКВО ЩЕ ИМА КАКВО ОЩЕ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ТИЯ НАСЛЕДНИЦИ НА ПАРТИЗАНИТЕ- ГРАБЕЖИ НА МАНДРИ, ВЗРИВОВЕ НА ЖП ИНФРАСТРУКТУР- КАКВО- ПЛАТЕНИ НАДРУСАНЯЦИ.
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ПЛАТИ НАДРУСАНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ.
81
4
 
9
 
! Отговори
Марината преди 5 години
Ко стана с Бенчо Бенчев?