След ремонта на "Графа" – 150 на протест, сблъсъци и арест

"София не е Самоков", "Оставка" под прозорците на Фандъкова
Обновена: 5 окт 2018 19:24 | 5 окт 2018 16:30, Камелия Цветанова
174

Снимка: Булфото

Планираният протест срещу лошите ремонти на емблематичните за София ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", уж трябваше да премине мирно, но се стигна до ескалиране на напрежението и приключи с арест.

Още по темата

Около 150 души се събраха пред сградата на Столичната община на протест, за да покажат недоволството си от лошото качество на ремонтните дейности, които гълтат милиони от джоба на данъкоплатците.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях, но след като това не се случи, някои от тях опитаха да нахлуят в сградата на "Московска" 33.

Очаквано те не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.  

Въпреки недоволството на софиянци през последните дни най-вече в социалните мрежи, според Общината и архитекта на  "Графа" и парка пред "Свети Седмочисленици" било нужно търпение, за да се види крайният резултат.

От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София е синя, вън червените *** от БСП и ГЕРБ!
136
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкция за над 1 млн? Само на думи. После тихомълком ще има и доплащане. Гарантирано от ГРоБ
135
12
 
10
 
! Отговори
Единица преди 5 години
Те прибраха 24 милиона, щели да глобят с 1! Тез мерзавци смятат, че народа яде доматите с колците!
134
9
 
20
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Нали ви е ясно, че ако кметът беше от БСП или "Да, България", изпълнението щеше да е същото. Защото изпълнителят е ***.
133
0
 
4
 
! Отговори
цуци преди 5 години
Елате в Русе да видите за какво става въпрос
132
11
 
16
 
! Отговори
Dr. Watson преди 5 години
''било нужно търпение, за да се види крайният резултат'' - хохохо, тези имат чувсто за хумор, признавам им го
131
12
 
21
 
! Отговори
Видяхте ли? преди 5 години
Видяхте ли на снимка 9 другаря Петър Кърджилов от Зелените, лютият защитник на престъпничката, бивша кметица на Младост - Десислава Иванчева??? Ха-ха-ха! Какви борци за визията за София, какво чудо... Нямам думи и всичко ми е ясно за организираната от БКП спявка...Зелените = Спаси/Затрий София = Веганите Открийте приликите!!!Едни добре платени и вредни организации, които не правят нищо полезно. Плаща им се да вдигат шум, да правят скандали, да се гледат по TV и да имитират дейност!!!
130
9
 
20
 
! Отговори
Ерген от Тетевен преди 5 години
Абе я някой кмет от БСП-то да видим как се справя с ремонтите?Да видим, ама няма...Останаха им кметове само в Куртово конаре, Долно уино и Зверино!
129
15
 
19
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Kypнелке, само за150 човека ли ти се откъсна от сърцето да платиш?Koмунягите освен, че сте *** сте и страшно скъндзави!:D :D :D
128
18
 
21
 
! Отговори
Елате и вижте преди 5 години
След всичкото комунистическо оплюване и саботиране, имам предложение. Тъй като много плюхте и злобеехте, когато се ремонтираше бул.Тодор Каблешков и какви ли не помии не изляхте, то елате да го видите, когато е готов. Пуснаха го отдавна, в срок и е перфектен! Защо не казахте една добра дума за добре свършената работа. Мога да дам безброй такива примери, но няма смисъл. Вашата цел е да лъжете и да крякате от злоба, че ГЕРБ са толкова добри и се справят чудесно с всичко!Сега отново писъци
127
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На първата снимка психичнодесен на който "не му харесват плочките".Прокопиевци и корнелци пак се ус/раха и затова едните ще имат 2% в национален мащаб,а другите 2% в софийски и 20% в национален мащаб.Спрете се защото ви лъснаха задн/иците че всичко е поръчана истерия.
126
6
 
22
 
! Отговори
Севи преди 5 години
Това ли е лицето на Големия протест`?Тоя тип е осъждан няколко пъти.Тоя абориген ли ще оправи проблемите ви?А тия,дето блъскат по оградата на работниците,те какви са-точно като тази *** на първата снимка.На протеста видяхме и един рус със опашка,който преди години ,пак на протест се опитваше да лъже,че е бит от полицаите,но на видеото се видя друго,че сам се въргаля пред тях,видяхме и дъщерята на един Иво,която е подсъдима,турила огромни очила да не я познаят,и едни други умрели партии.
125
16
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ха ха ха за вас всеки протест е платен, или ще са ви грозни гастарбайтеро, или ще са ви някакви случайни непознати. Кой искате да дойде да ви протестира за вашия интерес - Мадона и Стинг? Седете си дома и мърморете под носа си колко е зле, пък чакайте промяна, за само да не пук нете преди да дойде
124
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалям че ще го кажа, ама протеста бие яко на партийно-поръчков.Иначе съм за всички протести, но в случая някакви съмнителни излизат и търсят очевадно нагнетяване на напрежението за някакви си плочки, при положения че има хиляди по смислени причини за протест в най-корумпираната държава.А такива калпави строежи се пряват вече 20 години.
123
17
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Я, няколко общинара са дошли след работа да защитават матроната си. Пишете, господа, пишете, че доста негативни коментари имате да обърнете, май няма да видите повече мандат, гласувам за бсп като по-малкото зло и вие сте на борсата
122
14
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
Пич, скапаното в тази държава е именно герб, ако успеят да оправят себе си и ни лишат от присъствието им, ще е наистина чудесно
121
6
 
17
 
! Отговори
СТИГА ГЮРУНТИЯ ,БЕ. преди 5 години
ПОЧВАЙТЕ СЕГА ВЕЧЕ ДА СЕ ПАЛИТЕ ,БЕ.....!!!ВРЕМЕ ВИ Е...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААА...ИСКАМ , "КОМУНИСТИЧЕСКО-ПЕЧЕНО" С ГОООООООООЛЕМ ПРАЗ!!!!!!
120
8
 
17
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
"Освен това водопроводни тръби етернитови едва ли има но както кажеш."Ха-ха-ха! Нямало ли??? Справка - днес, в Пловдив. Огромен теч, с огромно наводнение - дадoха го по TV.Спукан стар етернитов водопровод Ф300 - остатък от соц. време. Тези спуквания и течове били непрекъснати. Ами така се е строило от комунистите. Не знам колко години ще трябват, докато се подменят всичките им боклучави водопроводи. Да са живи и здрави от ГЕРБ, за да успеят да оправят всичко ска.пано в тази държава.
119
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ох, стандартният кътил, дето се явява "съвестта на нацията".Ама много ви е слаб сценария, трябваше да го "самозапалите", като предишния Кътил от Варна.
118
17
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
150-червени *** , се задавят от злоба ,че столицата се ремонтира и обновява!ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ЗАНАПРЕД !!!ПАК И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ НА ГЕРБ!ЗАПОМНЕТЕ ГО ДОБРЕ!СВИКВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!