След ремонта на "Графа" – 150 на протест, сблъсъци и арест

"София не е Самоков", "Оставка" под прозорците на Фандъкова
Обновена: 5 окт 2018 19:24 | 5 окт 2018 16:30, Камелия Цветанова
174

Снимка: Булфото

Планираният протест срещу лошите ремонти на емблематичните за София ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", уж трябваше да премине мирно, но се стигна до ескалиране на напрежението и приключи с арест.

Още по темата

Около 150 души се събраха пред сградата на Столичната община на протест, за да покажат недоволството си от лошото качество на ремонтните дейности, които гълтат милиони от джоба на данъкоплатците.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях, но след като това не се случи, някои от тях опитаха да нахлуят в сградата на "Московска" 33.

Очаквано те не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.  

Въпреки недоволството на софиянци през последните дни най-вече в социалните мрежи, според Общината и архитекта на  "Графа" и парка пред "Свети Седмочисленици" било нужно търпение, за да се види крайният резултат.

От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
76
3
 
9
 
! Отговори
asd преди 5 години
тоя софеанец ли е или ***...то почти няма разлика, като ги гледам тия индивиди по софия...иначе вегетарианци и йогисти...все едно има тротоари в кварталите на софия, на никой не му дреме, разхожда си кучето да се изходи навънка, прибира се, залоства вратата и ... абе келешажийска държава, евтини дупета мърморещи някоя дума на английски
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай УЙабе какво да ти кажа, Тодор Александров го направи Софиянски преди повече от 20 години и до ден днешен ремонт там не е правен и е в по-добро състояние от новоремонтираните булеварди в момента, да не говорим за метростанциите, незнам защо ама неговите не се пълнят с вода при всеки по-силен дъжд :)
74
4
 
10
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Герб/фъндъка / строят на принципа София няма история и всичко започна с ГЕРБ! Арnитектите на ГЕРБ не се интересуват да проучат миналото на София-град като запазят духът /пр. сф е бела сравнявана с Виена/, а папагалстват плочките от площад в Мюнхен ! :)) Горките герберски архитекти разбраха принципа на работа на мюнхенските такива и станаха досущ европейските! :))
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко въобще да не си прави сметка да предлага крадливото Данче на избори за каквото и да е! Червиви станахте с усвоени пари от джоба ни! Докато не ми направите тротоари да ходя без да гледам само в краката си, ще гласувам против ГЕРБ!
72
4
 
13
 
! Отговори
Леле???!!! преди 5 години
Криминално проявеният *** брат на снимка 1, който беше арестуван, се е загрижил за визията на София.Боже, и това доживяхме...
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опорната точка на щаба на Фандъка и ГЕРБ е, че протеста е политизиран. А това че ремонтите, които правят се нуждаят от ОСНОВЕН ремонт още деня на завършването им , някак си им убягва... НЕ НАКРАДОХА СЕ!!!
70
6
 
6
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
"...всичките дето ни управляват последните 10-тина години--- ама никога няма да го направят..." През 2013 - 2014 г. управляваше БСП/БКП. Трябва да ги разследват задължително. Те управляваха в рамките на последните 10 години.
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е той Доган вече краде и без да се крие. До там сме я докарали. Нормално, СИК-аджията си построи Мутроландията. Няма съдебна система, няма нищо. Утре може да влезе у вас, да ви вземе телевизора ако иска и копче не може да му кажете.
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фирмата е заплашена с глоба, а с какво е заплашена администрацията, заради некъдърното си управление ме интересува мен
67
9
 
7
 
! Отговори
Дребнав и заядлив преди 5 години
Поредният нагласен псевдопротест, организиран от БСП !
66
3
 
12
 
! Отговори
мафиозо преди 5 години
Най ще ме изкефи да дойдат БСП на власт и да направят следствени всичките дето ни управляват последните 10-тина години--- ама никога няма да го направят.Те си имат неписани правила, като спечелиш власта не закачай предишните да не те закачат и теб. Бойко сипеше една след друга предизборни закани ,за да спечели и си остана само с приказките--някой ще рече ,че е работа на прокуратурата ,ами защо тогава приказват ,този ,крал онзи ,крал ,па Орешарски ,па Доган ....
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти сложи шайката на Борисов да управлява Германия 10 години и онея ще станат 40 милиона. Тея са като бубонната чума.
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахах тоя на снимка 4 и 5 ли е загрижения за визията на София :))) първо да земе да си оправи свооята визия, па после да дава акъл
63
5
 
6
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
Taka im se pada na shopite - te dokaraha tezi razbojnici GERP na vlast.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да снимката е показателна! Няколко мутровидни Бойковци, водят дребен човечец под мишници... с премиер Мутра - толкова!
61
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
българинът е кораво животно, почти като язовец - мачкат го, крадат го, убиват го - той все си му е добре или поне не се оплаква, да не стане по-зле. Ако бяхме 20 милиона, сигурно щяхме да удържим до Борисов 12 поне.
60
2
 
16
 
! Отговори
Краде се, като за... преди 5 години
По груби сметки Боко-Тиквата трябва да е милиардер, ако при всеки ремонт направен от ГЕРБ се крадат около 90% от средствата за неговото изпълнение, а с останалите 10% се нахвърлят малко павета и грозни плочки, колкото да не е без хич. Фандъка е просто параван за кръговете около ГЕРБ и аверите Тиквата... разбира се това са само размисли...
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
снимка 4 е много показателна за тия протестъри :)))
58
6
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
нещо много малко *** на омбразурата е пратила Фандъчина, и за това бюджет не остана