След ремонта на "Графа" – 150 на протест, сблъсъци и арест

"София не е Самоков", "Оставка" под прозорците на Фандъкова
Обновена: 5 окт 2018 19:24 | 5 окт 2018 16:30, Камелия Цветанова
174

Снимка: Булфото

Планираният протест срещу лошите ремонти на емблематичните за София ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", уж трябваше да премине мирно, но се стигна до ескалиране на напрежението и приключи с арест.

Още по темата

Около 150 души се събраха пред сградата на Столичната община на протест, за да покажат недоволството си от лошото качество на ремонтните дейности, които гълтат милиони от джоба на данъкоплатците.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях, но след като това не се случи, някои от тях опитаха да нахлуят в сградата на "Московска" 33.

Очаквано те не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.  

Въпреки недоволството на софиянци през последните дни най-вече в социалните мрежи, според Общината и архитекта на  "Графа" и парка пред "Свети Седмочисленици" било нужно търпение, за да се види крайният резултат.

От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
2
 
! Отговори
Данъци и такси преди 5 години
Абе милиционерите защо са без шапки?! Нали сме си платили данъците и сме им купили униформи които да бранят закона!? Този "рошавия" и пагоните да им беше скъсал на мутрите, които не знаят какво е закон дори на Физиката. Оставка, румънски прокурор и утре затвор......ЧАО Тикви...
156
6
 
6
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Разгледайте снимките: Рошавия селендур, който не харесва ремонта! Това е лицето на протеста днес! Рошаво пиянде работи за "новата визия на Нинова".
155
3
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Протестиращите искат цвета на плочките да е червен и да са със сърп и чук в средата, бордюрите с надпис "Вечна дружба с СССР!"..... Кога БСП ще има кмет на София???? НИКОГА!
154
6
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ГЕРБЕР преди 5 години
До Браво ГЕРБ! Щом кажеш комунист ,разбираш Червеногербера от Банкя !
153
5
 
2
 
! Отговори
БКП= ГЕРБ преди 5 години
До До 140 А комунистите от ДС-ГЕРБ къде навряха здравните осигуровки ,откраднати преди години ? Къде в *** зад ник ,навряха 26 милиарда ,,заем,,взети от Торба с л.*** ? Защо Торбата се возеше на луксозни джипове на Горското ? Защо Торбата още не е платил 10 000 х лева за хеликоптера с чалгаджииките ,за самолета с Бистришките тигри ? Нещо за къщата в Барцелона ? За острова ? Не този до Тасос ,а онзи на Цикладите ?
152
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 126 - лъжец А ти ,*** другарю ,имаш ли си представа ,кокво може за се направи с 22 милиона ? Имаш ли представа колко пари са 22 милиона ,колко полезни и практични неща може да има с тези пари ,а не калпави циментови декорации и кражба на милиони А ,*** другарю ? На гол т.з ,нов стадион .
151
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 126 - лъжец А ако е син другар ? От тези дето скачаха срещу Ореха ,,комуниста ,,който не е бил в БКП и ни натресоха пак ,комуниста от Банкя и Червеното котило на БКП-ДС -ГЕРБ.
150
7
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Те са навсякъде.Прилагат висша форма на диктатура за Нас.Да харесваме това което харесват Те.Да се радваме на това което радва ТЯХ.Заслепени от блясъка на парите.Некомпетентни.Груби и невъзпитани.Те ни управляват,дълго време.Вижда им се края.
149
6
 
12
 
! Отговори
някой преди 5 години
Наглоста и зависта на червените тикви нямат край.
148
7
 
12
 
! Отговори
До 126 - лъжец преди 5 години
"Не знам дали се прави с европейски пари , но реалната цена на проекта трябва да е по малко от 2 милиона , а не 22 милиона ." Защо пак лъжеш червен другарю??? Дай разчет на сметката си по точки. Да знаеш, че инфраструктурата не е подменяна от 100 г. Всичко е изгнило и се пука. Капацитетът отдавна не стига.Подмяна: на всички водопроводи и СВО.на цялата канализационна мрежа и СКО. на тръбите на топлофикация на ел.мрежатаокабеляване за интернет укрепванияи много други невидими за теб неща
147
2
 
14
 
! Отговори
До 140 преди 5 години
"Абе я някой кмет от БСП-то да видим как се справя с ремонтите? Да видим, ама няма... Останаха им кметове само в Куртово конаре, Долно уино и Зверино!" Ха-ха-ха! Точно така! Вижте какво е направил червеният кмет-крадец Николай Ангелов е Балчик. Нищо!!! В работно време ходи да играе голф. Най-известен стана с покупката на прескъпата лимузина за 150 000лв. с общински пари, на която да се вози. Срам за комунистите! При запитване защо е купил най-скъпата кола казва: "А защо Обама има самолет?
146
9
 
3
 
! Отговори
155 преди 5 години
Веднъж свикнал да живееш в тоалетна нс село, винаги ще те влече към тоалетни, новософиянецо с потури, хахаха
145
4
 
13
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
Що за глупост, бе, злобни червени другари!!! Какви оставки, какви разрешителни??? Ама вие сте много болни. Ние откога казваме да се махне тази грозотия на поробителите ни - паметникът на червената армия, ама никой не реагира. Това е най-важното желание на софиянци, ако още не сте го асимилирали...Проектът си е супер и ще стане страхотно! Хайде, селяните да си ходят на село и София малко да си отдъхне от вас.
144
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам! Оставка на цлия СОС и отнемате разрешителното на Пантелеев и ГеПи Груп!
143
3
 
14
 
! Отговори
До 142 преди 5 години
"''било нужно търпение, за да се види крайният резултат'' - хохохо, тези имат чувсто за хумор, признавам им го" Ами няма по-естествено нещо даден обект да се завърши, за да се види крайния резултат. Какво грачите още от началото. Ще чакате, за да видите, че е хубаво! Плюете копчето, а балтонът още го няма. Е, няма по-нен.ормални от ***, които се правят на разбирачи и много велики. Като приготвяте кюфтета и сложите само каймата без останалите продукти, всеки ще каже, че са ужасни...
142
9
 
14
 
! Отговори
Браво ГЕРБ! преди 5 години
Мащабни и грандиозни ремонти, за да ни е добре после.Който плюе да си ходи на село.Когато не се правят ремонти, питат - защо? Когато се правят ремонти, пак питат - защо? Няма угодия за червените *** и мишки.Разбира се, че ще се правят ремонти и всички софиянци ги харесваме, с изключение на едни 150 човека от БСП, ДСБ, Да България, Зелените, Спаси/Унищожи София и др., които никой не иска в Парламента. Действайте! Истинските софиянци сме с вас. Щом комунист каже НЕ, разбирай ДА!
141
14
 
5
 
! Отговори
до 148 преди 5 години
..."За какви глупости правим протести. Ако вдигат цени на стоки и услуги си мълчим, а за някакъв ремонт се вдигаме...."----------------------------------------------------------------------------Колко трябва да си prost, че да мислиш прахосаните МИЛИОНИ ОТ ТВОЯ джоб за "някакъв " си ремонт.??????
140
9
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
150 *** се мислят за умни и красиви. На останалите милион и половина софиянци ремонтите ни харесват и е факт че София днес е може би най-добре уредената европейска столица. С ново и прекрасно метро, ремонтирани улици и булеварди, кристално чист въздух от планината, най-добрата вода. Нека зложелателите и комунистите се пукат от злоба.
139
4
 
15
 
! Отговори
До 147 преди 5 години
"София е синя, вън червените *** от БСП и ГЕРБ!" Да, София е синя, но сините вече са ГЕРБ. Старите сини изчезнаха и затова вече всички симпатизанти на сините гласуваме за ГЕРБ.Долу БКП/БСП!
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какви глупости правим протести. Ако вдигат цени на стоки и услуги си мълчим, а за някакъв ремонт се вдигаме.