София скочи: Г(р)аф за милиони, срам за майстора!

Нескопосаните ремонтите изкарват граждани на протест пред общината
Обновена: 5 окт 2018 11:21 | 5 окт 2018 09:15,
143

Столичани излизат на протест срещу калпавите ремонти в София. Те ще се съберат пред сградата на Столичната община, заради лошото качество на ремонтите дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Вълна от критики заля социалните мрежи и заради новия облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици".

"За 12 години управлението на г-жа "Данчето на Бойко" се превърна в нарицателно за корупция, която се материализира пред очите ни под формата на отвратително и не в срок извършени ремонти, струващи ни десетки милиони", пишат организаторите във Facebook.

Още по темата

Георги Илиев, който е сред тях, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че качеството на последните ремонти е само последната капка на недоволството им.

"Виждаме некачествено изпълнение на много скъпи ремонти. София е окупирана, прилича на бойно поле, а в същото време това, което получаваме като резултат, е неприветлива и дори опасна градска среда", подчерта още Илиев.

Той дори даде за пример тротоара пред самата сграда на Столичната община, който скоро беше ремонтиран и по думите му там отново сме свидетели на неравности и лошо изпълнение.

Димитър Делчев, лидер на "Движение България на гражданите" пък настоя, че почти всички ремонти, които са направени от ГЕРБ - в Стара Загора, Бургас и много примери от София, носят печат "корупция".

"Йорданка Фандъкова очевидно много бърза да стане този ремонт, за да стане преди изборите. Малко се получава бързата работа, срам за майстора, защото ремонтът очевидно е некачествен, очевидно е грозно, очевидно не подхожда на стила на София", подчерта още Делчев.

Политикът настоя за изслушване на столичния кмет в парламента, откъдето Фандъкова да обясни как точно се правят ремонтите и защо се правят така. По думите на Делчев това е логичното последствие.

"Също така е логично да се направи цялостна ревизия на ремонтите в София", категоричен беше лидерът на ДБГ.

Организаторът на днешния протест Георги Илиев беше категоричен, че той и останалите граждани на града имат право на мнение за ремонтите в София и покани представители на общината да се срещнат с тях по време на предстоящия протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бих поръчал възпоменателна табела с имената на хората организирали, поръчали, платили, проектирали и изпълнили таз градинка. Това е исторически паметник.
91
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
парите са взети, комисионните също, за подкупите -ясно...Кой е недоволен?
90
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не обиждайте Скопие, то има по-добър вид в момента от София.
89
4
 
18
 
! Отговори
Естет преди 5 години
До Анонимен 91Данче,господин архитекта-ВИЕ ЛИ СТЕ?
88
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозно,грозно и пак грозно.Не знам какъв архитект го е мислил това но е грозно.Най-лошото е,че София имаше красива архитектура.Сега започваме да приличаме на Скопие-бутафория и безвкусица.
87
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заповядайте и в Гербово!Тук освен че е неуредено няма вече и хора. Това е градът с най-застарялото население. Всичко младо се изсели, понеже няма нормална работа и условия за живот. Училищата започнаха да се ремонтират през септември, та сега е голямото преселение на малкото останали в града деца. И няма дори организиран транспорт за тях.Елате и вижте, но внимавайте къде карате и къде стъпвате, че не е много сигурно дали няма да затънете в някоя дупка или да си изпочупите краката.
86
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се има предвид факта, че 80% от населението сте тотални ***, съвсем логично е да не харесвате неща, които се правят за нормални хора.
85
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някой "скочил".Абе не се ли научихте да пишете грамотно и съвременно, а не като в детски лексикон от миналия век? А че не само в София е налице такъв проблем - така е. Това е в цялата страна - бутафорни ремонти и милиони откраднати пари от шайка престъпници.
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, не, не беше. Махането на старчевото безумие беше едно от малкото смислени неща на гербухите. След като поставиха обратно лъва, редовно на него има цветя и маса хора се снимат и го разглеждат. Нещо, което никой не правеше пред онова грозилище.
83
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да преселим цялото герберско упралвние в Скопие. Нали са спасители на Западните балкани! Нека там се доказват ако могат!
82
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полуразрушеният комунистически паметник пред ндк беше 1000 пъти по-красив от тази гавра!
81
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво удобно за корумпирани политици - още не бил завършвн ремонтът... това е не само унизително за нас обяснение, но показва и капацитета на тези, които го изричат. Явно не са поставили инеститорски и технически контрол, който да взима мерки динамично. Не може да чакаме да изхарчт 20млн и след това отново да плащаме за да се поправи от нула! Гербери, виждате, че не ставате за нищо! Освободете всички държавнически постове и се махайте! Даже да крадете не ставате!
80
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интерес на истината, в началото герберугите имаха и някои добри идеи.Постепенно, обаче, всичко затъна в корупция и мърлявщина, за да се стигне до тази година, която просто преля чашата.Още по-дразнещото е, че са и нагли - кметове, зам.-кметове, всички обясняват как нещата са си окей.Върхът беше архитектът на това нещо, който преспокойно заяви, че на него си му харесвало, макар че нямало нито едно положително мнение.
79
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво герберастко изпражнение в центъра на Софето.Честито на софиянци.
78
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв успешен кмет е Фандъчката бе.То и магаре да туриш за кмет на София и то ще кметува успешно,след като всички пари на държавата се изсипват там.И пак издънките на самоковската даскалица са ежедневни.Що не я турят за кметица на Лом примерно,пък тогава да я видим.
77
5
 
47
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Наближат избори , от вас зависи софиянци да ги накажете на вота крадливата шайка!
76
2
 
39
 
! Отговори
Спрей преди 5 години
Просто напишете КОРУПЦИЯ със спрей и големи букви и му сложете ограда на надписа. Така ще стане паметник за туристите. Все пак сме най-корумпираната ЕС държава. Ще идват да се снимат тук. Ще носят пари на Столична община
75
5
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До 34654567Абе вие от "частния бизнес" отдавна трябваше да сте закрити. Само тормозите хората като им давате такива заплати, които бяха що-годе прилични, ама преди 10 години. Осигурителните прагове сега са 500-800 лв. Ти щом не можеш да плащаш такива заплати не си никакъв "бизнес", а най-обикновен парaзит живеещ на гърба на служителите си. Закривай!
74
1
 
33
 
! Отговори
феминизъм и комунизъ преди 5 години
Уникално е фугирането, разсипаха чували с прах за запълване на фуга върху плочите, размазаха го с метла при което всичкото лепило влезе в дробовете на минувачите и оставиха белият прах да си седи така със седмици, също и размазаха пясък. що за безумие. вместо да го завършат докрай и да стегне, сега всичко се разкривява, всички газят отгоре и го размърдват. Да сложат асфалт навсякъде не ми пречи. Но нали с това плочкаджийство си отварят вратички за крадене на всеки 5 години за пълна смяна.
73
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стани, да седна! Да дойдат гладни въшки, като Иванчева!