София скочи: Г(р)аф за милиони, срам за майстора!

Нескопосаните ремонтите изкарват граждани на протест пред общината
Обновена: 5 окт 2018 11:21 | 5 окт 2018 09:15,
143

Столичани излизат на протест срещу калпавите ремонти в София. Те ще се съберат пред сградата на Столичната община, заради лошото качество на ремонтите дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Вълна от критики заля социалните мрежи и заради новия облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици".

"За 12 години управлението на г-жа "Данчето на Бойко" се превърна в нарицателно за корупция, която се материализира пред очите ни под формата на отвратително и не в срок извършени ремонти, струващи ни десетки милиони", пишат организаторите във Facebook.

Още по темата

Георги Илиев, който е сред тях, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че качеството на последните ремонти е само последната капка на недоволството им.

"Виждаме некачествено изпълнение на много скъпи ремонти. София е окупирана, прилича на бойно поле, а в същото време това, което получаваме като резултат, е неприветлива и дори опасна градска среда", подчерта още Илиев.

Той дори даде за пример тротоара пред самата сграда на Столичната община, който скоро беше ремонтиран и по думите му там отново сме свидетели на неравности и лошо изпълнение.

Димитър Делчев, лидер на "Движение България на гражданите" пък настоя, че почти всички ремонти, които са направени от ГЕРБ - в Стара Загора, Бургас и много примери от София, носят печат "корупция".

"Йорданка Фандъкова очевидно много бърза да стане този ремонт, за да стане преди изборите. Малко се получава бързата работа, срам за майстора, защото ремонтът очевидно е некачествен, очевидно е грозно, очевидно не подхожда на стила на София", подчерта още Делчев.

Политикът настоя за изслушване на столичния кмет в парламента, откъдето Фандъкова да обясни как точно се правят ремонтите и защо се правят така. По думите на Делчев това е логичното последствие.

"Също така е логично да се направи цялостна ревизия на ремонтите в София", категоричен беше лидерът на ДБГ.

Организаторът на днешния протест Георги Илиев беше категоричен, че той и останалите граждани на града имат право на мнение за ремонтите в София и покани представители на общината да се срещнат с тях по време на предстоящия протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да оваляме гербавите в катран и перушина!
71
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кебапчета ще има ли? Да доведа и брат'чеда?
70
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не харесвам ремонтите и бих отишъл на наистина граждански протест, към който не се е присъединила някоя партийка, за да получи политическия дивидент. Но щом там се е присламчила "България на гражданите" или пък която и да е друга политическа формация - без мен.
69
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не си спомням и един ремонт в София от преди гробарите... ното околовръстно, нито дупки, нито улици... помна само, че ни миеха улиците в Дружба и по цариградско поне 2 пъти в годината, обаче пък сега косят тревата... абе 3тия свят сме.
68
2
 
35
 
! Отговори
34654567 преди 5 години
Кажете за увеличаването на осигурителния праг днес.бг! Или как съдират още 200 лв на калпак от частния бизнес за да плащат на калинките в държавна администрация ака електоратът.
67
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТиневЯвно не знаеш, че в Столична община 80% от служителите са от провинцията. Така че тия зулуми ги правите провинциалистите, а не софиянци.
66
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След този айдуклък миловидната кметица пак ще се тъпче със стриди,а бедния българин ще продължи да се тъпче с разни продукти и да се спъва в ново ремонтирания булевард.Другата я разхождат като мечка на сбор с белезници и я показват по телевизията видиш,ли колко е лоша и как борим корупцията .
65
40
 
6
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Хайде спрете да буните държавата бе другари и другарки.9 септември 44та ,няма да се повтори.То не бяха,,протести" на майки,на сънародници зад граница,за все още незавършени ремонти.Ние-истинските софиянци виждаме колко много се прави над и под земята в София,на места не ремонтирани от 80 години. Прекрасен кмет е Фандъкова и пак ще я изберем.А вие си оправете родните места Аман от вашите ,,протести и революции.Нали виждате колко сте на площада -и то едни и същи активисти на ругарката от Крушовица
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че ако не бяха тия въобще нямаше какво да се коментира...
63
2
 
34
 
! Отговори
mgs преди 5 години
Ще чакаме плочките да се саморазрушат след една две зими, както изчакахме Цариградско шосе да му се изравнят вълничките - след 10 години. Ово е стандарт.Видях градинката - ами грозно е, аз не съм експерт, ама нали има такива по архитектура, поне един Главен Архитект - те не са ли си представили как ще изглежда. Разбирам мен да ме излъжат с проекта, ама тия - да се построяло, че да го видим...
62
9
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Що ривети беееее, сУфиенци? Искахте демокрация - на Ви демокрация. В цялата и хубост и представителност. -Корупция-Некадърност-Грабежи- Измами- Мошеничество " Който не скача е комунист " - а?Е, тези дето ни управляват от где се пръкнаха биеее?Само да плямпате сте способни, аааааааааааааааааааааааааааааааааа не и да крадете от разните му фондове също.
61
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 54Абсолютно подкрепям!Не БСП, ГЕРБ и ДПС изгониха милиони трудоспособни българи от България, ИЗГОНИХТЕ ГИ ВИЕ ПРОСТИТЕ СЕ.ЛЯНДУРИ, КОИТО ДАВАТЕ ВЛАСТТА НА БСП, ГЕРБ И ДПС=БКП_ДС КЪДЕ С ГЛАСУВАНЕ КЪДЕ С НЕ ГЛАСУВАНЕ И ПАСИВНОСТ !ДО КОГА ЩЕ ОВЛАСТЯВАТЕ ПРОСТИ, НАГЛИ, СЕЛСКИ ТАРИКАТИ !
60
2
 
14
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи чета вече толкова години и още не мога да разбера! АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БРЕ!!?? КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА МИ ГОВОРИТЕ ЗА РЕМОНТИ ВЪОБЩЕ!? ТУКА НИКОГА И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ Е СТАВАЛО ВЪПРОС ЗА РЕМОНТИ!! ТУКА ВИНАГИ КАТО СЕ КАЖЕ "РЕМОНТ" ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА КРАДЕНЕ КРАДЕНЕ КРАДЕНЕ И АКО НЯКОЙ СЕ ЗАМИСЛИ ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ!! РЕМОНТ НЯМА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И ДА ИМА! ТАКА ЛИ НЕ ГО РАЗБРАХТЕ БРЕ! ЗА ТОВА ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СЕ РЕМОНТИРА! ТА ПОНЕ НЕЩО ЗДРАВО ДА ОСТАНЕ!
59
1
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
При положение, че фирмата изпълните се казва "ГеПи груп"("GP grup") на Златев, какво очаквате ?Четох скоро за финансова пирамида в Русия, която се казвала "Кешбери". Сходството е очевадно - наглост по общи учебници!
58
2
 
25
 
! Отговори
Неграмотен депутат преди 5 години
Е нали парите са усвоени,и всички по веригата са доволни!
57
1
 
23
 
! Отговори
Кореняк преди 5 години
До 52. Тук не е въпроса как е при вас, а как трябва да е при всички ! След като ГЕРБ разрешава строителство, то строителството трябва да е придружено със съответната инфраструктура. В момента около моят блок се строят нови два, които са огромни и реално не само ще стане още по-мръсно, а никой не се е сетил, че трябват и места за паркиране и ми е интересно да видя къде точно ще се паркират новодомците, ама нищо вие нали сте наред ! Нищо, че и аз си плащам данъците до стотинка !
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в метрото не е по различно :)Само ,остава да наредят душовете по стените :)Нашарени пешеходни пътеки и сгради в 1000 цвята !Панаира не е от вчера !
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уни-кално. Без коментар.
54
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голяма мизерия от Бургас няма. Кмет и община управлявани от ГЕРБ и сателитките им а както и всяка държавна институция заета само с членове на ГЕРБ и техни активисти са корумпирани. Ако сравним София с Бургас то Бургас е като клоака.. нивото е под всякаква критика, както писа един по -долу икономически мъртъв град, само мутри и фризьорки и крадливи герберски чиновници виреят тук. Отврат .. отврат
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Браво. Аз съм от Ловеч и от както имаме кмет от ПП ГРОБ централната пешеходна алея е в ремонт (2 години) и още преди приключването се знае че общината ще трябва да плати от джоб защото плочките не са по изискванията на проекта следователно не се покриват от ЕС.