Обещание: Няма нито лев за некачествен ремонт на "Графа"!

Николай Стойнев: Ремонтът продължава, не е приключил!
Обновена: 7 окт 2018 16:40 | 7 окт 2018 10:33,
91
Обещание: Няма нито лев за некачествен ремонт на "Графа"!
Снимка: Facebook

Гарантираме, че няма да бъде похарчен нито един лев за некачествена работа. Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" продължава и не е приключил. Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Николай Стойнев.

"Това е втората най-натоварена пешеходна улица в София. Важно е да има обществено мнение, защото то държи под напрежение всички участници в процеса. Това напрежение трябва да доведе до един качествен краен резултат и променена градска среда, каквато не е имало в този район от 40 години", каза Стойнев пред "Нова тв".

Още по темата

"Концепцията на автора не се вписва в средата. Има проблем с инвестиционния процес и с контрола", категорична бе Милка Христова, зам.-председател на СОС от БСП.

Стойнев пък отвърна, че от изпълнителя е изискано да предоставя всяка седмица информация на гражданите докъде са стигнали ремонтните работи.

"Това е тактика на политическите ни опоненти. Атаката винаги е по време на стрoежа. Към момента е трудно да се направи оценка на ремонта и да се каже, че има дефекти, защото той не е приключил", заяви Стойнев.

"Очевидно е, че има политически елемент по темата. Най-важното е ремонтът на тази зона да е публичен и да гарантираме, че няма да бъде похарчен нито един лев за некачествена работа", добави Стойнев.

Христова пък му отвърна, че "ГЕРБ направи невъзможното - обедини в протестите ляво и дясно"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ремонтграф игнатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато нещо не се прави както трябва от самото начало няма как магически в края му изведнъж да бъде префектно, както си мислят от общината. Затова трябва да има фирма за контрол, но в случая тя е свързана с изпълнителя, което още повече компрометира всичко. Не ме интересува дали общината ще плати или не на изпълнителя, при положение, че целият град е блокиран от половин година, а резултатът е плачевен. Не искам като развеждам чужденци да се срамувам!
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Фердинанд е придавал модерен облик на София е привикал архитекти от Виена не от Самоков и околията....какво очакваме?!?!
81
0
 
3
 
! Отговори
Старите павета преди 5 години
До 73Ха ха значи целият компетентен инжинерен контингент на България се е събрал на Графа да го поправя...саморъчно! Ти като "ставаш" мога ли да ти задам същия *** въпрос който ми задаваш на мен. Ще приема че, това е критерият ти за компетентност:На колко пътища си налял асфалта САМ, преправяш го на всеки 2 години САМ, преди това си извадил паветата, натоварил и си ги разтоварил, пак САМ?Може ли също да споделиш, къде си закарал тези павета? Все пак те са купувани от Западна Европа (Белгия) плащани със златни пари и е хубаво публиката да знае на кои вили са?
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникално грoзно - като цялото управление на фъндъка и Боеко.
79
0
 
12
 
! Отговори
Вирус преди 5 години
Ремонтът се прави от Джи Пи груп, същите тези които горяха в гората фактури от измами, същите *** и площада пред ндк, бойкопомазани и самозабравили се от преяждане с милиони
78
1
 
20
 
! Отговори
срамота преди 5 години
абе хора дължината на Графа е 1500 метра по 15 метра ширина - става 22 000 кв ,м / горе долу/ремонта 22 милиона ?? значи 1000 лв на квадрат за хоризонтален ремонт.Не се пресушават нито блата нито мостове.За оградата с турция- рамка с тел пак по 1000 лв на линеен метър.Абе защо от хорски срам не се пусне поръчка из Юръпа че и в Чайната или Израел.Да дадат хората цени ида видим какво се вика качаство.Израел прави 4 м ограда от бетон дублирана с 2-ред тел за 800 лв на л/м??Мутращина
77
2
 
3
 
! Отговори
Иван11 преди 5 години
И да оправят плочките КАКВО? Целият град е отврат, не е за ХОРА. Какво толкова пазите.. кош за ***. Просто се дуете като приказвате и си придавате интелектуална тежест. Един Софийски интелектуалец върти и сучи едни.. само вие си разбирате неясните, но тежки и самомнителни приказки. Те са просто опортюнистични манипулацийки :}
76
6
 
7
 
! Отговори
Иван11 преди 5 години
Как ме дразнят Софиянци. Какво се надувате пак, града ви на нищо не прилича и се спуквате да проектирате (термин от психологията както вече повечето хора знаят) с тая дума селяни. Буквално най-селските градове в България - София и Хасково най-често хората се обиждат един друг на "селянин" и не ме интересува каква "добра" или може би "логическа" причина ще намерите за това, в есенцията е защото най-големият ви страх е че сте селяниПловдив, Велико Търново, Стара Загора това са примери за Градове
75
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 73 преди 5 години
Простакът е непобедим.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** изобщо не ни пита когато решава за какъв кич да попилее парите ни и да направи столицата ни на картофена нива!
73
4
 
16
 
! Отговори
Старите павета преди 5 години
До MaxТочно това се опитвам да обясня на някои селски кратуни! Красиви са павираните улици наистина, не само здрави, затова в западна Европа се пазят и поддържат. Само в България не могат да мирясат докато не извадят и продадат и последното паве! Сега чакам да окепазят площада около катедралата Александър Невски. Там има доста павета които Старите павета много добре подредени и нямаше локви доколкото си спомням.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Старите паветаНе, ти просто не ставаш.
71
2
 
9
 
! Отговори
Старите павета преди 5 години
Ами аз не съм от никоя партия на крадци. Сигурно затова. Така че, никога нямаше да препоръчам, практически ВЕЧНА настилка от павета купувани с чисто злато от царското правителство да бъде заменена с циментови плочки или асфалт, тоест материали които изискват интензивно поддържане и подмяна.Ама какво ти разбира главата като селската пепел си е селска пепел и ще си остане такава и след 100 години...
70
1
 
17
 
! Отговори
Max преди 5 години
Аз живея в Ротердам и доста голяма част от улиците са павирани(излишно е да споменавам какво е качеството на изпълнение) и наистина изглеждат невероятно красиви.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обещание: Няма нито лев за некачествен ремонт на "Графа"!.............ХА-ХА-ХАБлаженни са вЕрващите.*** е ТЕЛЕ и може да го залъгват както си искат.ФанДУПКОва драпа. да отърве кожата.
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, лесно е да даваш акъл, но ако ти си толкова квалифициран строителен проектант защо не си поканен да проектираш този ремонт?
67
2
 
12
 
! Отговори
Старите павета преди 5 години
*** от село си е тъпо от село. Ти му обясняваш че си квалифициран строителен проектант с опит то те праща да редиш павета...Да не си спечелил нещо от далаверата че, си толкова загрижен за тежкия труд по ремонтите на павирани улици? То павето в БГ тежи също толкова колкото и в Европа, където ги пратиха и където нищо чудно пак български работници да го редят! А в България си бяха наредени вече, искаше се само поддръжка! Виж, ВАДЕНЕТо им е било по-трудно - що не се тръшнеш за това?Къде са бордюрите, също, да попитам? Те са още по-тежки и по-скъпи от паветата! Красят някой европейски гр
66
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с даване на акъл павета не се редят. Като ми наредиш една улица с павета сам тогава ще те питам дали да направим цяла София с павета или да е с асфалт.
65
3
 
7
 
! Отговори
Старите павета преди 5 години
До Анонимен 65Аз съм от тези които дават акъл как се правят нещата по пътищата. Освен това съм живял в този град по времето когато имаше хора които знаеха как се ремонтира павирана улица. Кой за каквото учил, мой човек! Ти като не си учил за нищо, няма как да знаеш. Не че, ти го вменявам като недостатък ама си е факт, щом питаш...Мога и по-подробно да ти опиша за пътната настилка под паветата ама какво ли ще ти разбере главата, а и ти не питаш за да научиш, а сигурно ти плащат за да питаш ;)
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Старите паветаИмам предвид ти лично колко квадрата павета си пренаредил да ни покажеш как се прави, а не да даваш акъл на другите да го правят?