30 км/ч. – забравен знак на ремонтирана "България" и…

Близо 20 шофьори ще се озоват с актове, КАТ ги снимали
8 окт 2018 07:20, Златко Желев
17
30 км/ч. – забравен знак на ремонтирана "България" и…
Снимка: flickr

Пътен казус след ремонтите на бул. "България" в столицата – близо 20 шофьори ще получат солени глоби заради забравен знак.

Табела за ограничение на скоростта до 30 км/ч. е трябвало да бъде премахнат с края на ремонта. Оказа се обаче, че е бил забравен и никоя институция не е забелязала до 1 октомври.

След като разбраха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината решиха проблема със знак на земята.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, Пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите.

Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията, пише "Монитор".

По закон за знаците отговаря стопанинът на пътя, в случая – Столичната община.

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите. Един от 18 санкционирани вероятно ще загуби книжката си за три месеца и ще плати 800 лв. глоба, тъй като е заснет със 110 км/ч.

Останалите са превишили с 30 километра и ги очакват глоби до 400 лв.

Към момента от общината проверяват чия е вината за забравения знак.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами Кат вместо да снимат и да пишат глоби, да подадат сигнал до общината. За няколко часа са го оправили и какво? Ако не беше станало скандал, КАТ щяха да си глобяват на воля. Ами то за всички е ясно, че даже катаджии махат знаци, за да си направят хранилки... Аз карам камион и са ме глобявали катаджии, които довчера седяха под чисто нов знак, който ми разрешаваше да минавам от там. На следващия ден, същите тия катаджии ме глобиха, защото нямало знак... Дали не са го махнали те,а ?
14
0
 
1
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 8 месеца
А ЕДИН НЕКАДЪРНИК ОТ ОБЩИНАТА, КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ЗНАЦИТЕ, С ПОЛУИДИО-СКА УСМИХВКА КАЗА, ЧЕ СЕ ИЗВИНЯВАЛ НА ГЛОБЕНИТЕ.
Ако това беще в сащ, всички глобени кяха да подадат колективен иск срещу този индивид и щяха да му съдерат зад-ника. Щото тук не става въпрос само за глобите, а и за преживените стрес и неудобство.
13
0
 
3
 
! Отговори
Хахохихи преди 8 месеца
София пълна със забравени с месеци знаци след ремонти. Един такъв знак може дане 100+ лв а изоолзването му за следващ ремонт със смяна на фолиото е напулно възможно, но не се прави за да се вдигат цените на ремонтите, от там и комисионната. В опита си да огреят навякъде с ремонти от столипна общиня се окъкаха в борбата между далаверата и отбиването на номер.
Това са видимите резултати за съжаление.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да закрият КАТ, и да отдадът на концесия правото на всяко кръщовище да има камери за скорост на частни фирми, фирмата плаща и поддържа техниката, и получава 30% от глобите. Без 1 стотинка да даде за 1 месец София ще стане като ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА. Ще се кара по културно от англия и германия. Това е Лондонския модел.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква вина, каква политическа отговорност!
Знакът сам си е виновен
10
0
 
5
 
! Отговори
йо преди 8 месеца
това си е резонно при Столичната община. Покрай ремонтите на Графа и смяната на посоките на движение по улиците забравиха да сменят половината от знаците по улиците с промени направления
9
3
 
2
 
! Отговори
-10 преди 8 месеца
До АнонименТи само за тоя със 110 ли прочете в статията? Много ти избирателна мисловната дейност, бе! Гато един истински българЩар!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КАТ си имат план за глобите и го изпълняват чрез подобни знаци хранилки. Там, където КАТ трябва да бъде, КАТ го няма. По-безоплезна и даже вредна структура от КАТ, май няма. За по-безопасно движение по пътищата, най-добре ще е КСАТ да се закрие.
7
0
 
12
 
! Отговори
борис бойков преди 8 месеца
Имаме си кметица за чудо и приказ. Общината ни е най-ефективна от всички на света.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ушеви къртят! Още веднъж доказаха, че не ги я еня за безопасността на движението - важното е да отчитат дейност.
5
13
 
5
 
! Отговори
лъжливи новини преди 8 месеца
хахаха, кой го интересува, като има знак да се спазва мишки, ще плашате.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Катаджиите в случая са се проявили като пълни б.клуци. Много добре знаят, че знака е забравен и, че разрешената скорост там е 70 км. . Това още един път доказва, че всичко е пълен пунтаж въпроса е после да кажат ние контролираме и глобяваме.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Егати "пълното объркване сред шофьорите"! Карал със 110! За тоя няма абсолютно никакво значение дали изобщо има знаци или няма. за
2
1
 
20
 
! Отговори
65 преди 8 месеца
От вчера на обяд само това чета и слушам.Искам оставки да ,,завалят”Хората като чуят оставка решават ,чепроблема се е изпарил и спират да се интересуват
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подобни дойлки има из цялата страна.