Helpbook: Промяна в движението – хаос в "Триадица"

Наложи се Градска мобилност да премества паркираните коли
Обновена: 9 окт 2018 15:42 | 9 окт 2018 15:15, Анисия Иванова
10

Пълен хаос с движението в централен квартал на София. Затова сигнализират жителите на столичния район "Триадица" в платформата Helpbook.info.

Променената посока на движение по няколко улици обърка хората и принуди служителите на Градска мобилност да местят паркираните коли от единия тротоар на другия.

В ранната съботна утрин шофьори установяват, че посоката на движение в карето около Софийския районен съд е променена.

Заради промяната в движението по улица "Христо Станчев" се обръща трафикът и по "Княз Борис I". Това допълнително изнервя и обърква шофьорите в района.

Екипи на Градска мобилност преместваха и паркираните коли, за да бъдат в посоката на промененото движение. Това обаче не се хареса на хората.

Според Столичната община промените са напълно оправдани и са направени за улеснение на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Helpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯТА СЕ КРИЕ преди 5 години
ПОЛИЦЯТА СЕ КРИЕ
9
0
 
2
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 5 години
Родил съм се и живея точно там - до Патриарх Евтимий и очевидно еднопосочното движение беше грешка. С него само позволиха паркирането на повече коли и задръстиха повече движението. Помня как беше, видях и какво стана когато смениха посоките.
8
1
 
3
 
! Отговори
До стар софиянец преди 5 години
Като направиха В.Левски/Толбухин/ и Патриарха еднопосочни помниш ли какъв вой и псувни бяха?И какво свикнахме и се оказа че е по бързо и удобно.За това е рано да плюем ,но общината можеше да ,,удари " един,, анонс" за да знае човек. Живея на ,,Доспат"
7
2
 
9
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 5 години
За съжаление променят посоката на улици, без да разбират до какво води това. Тези улици са в система, а Фандъкова и ордата й, нарушават правилата на системата и няма как да не стане по-лошо.
6
2
 
4
 
! Отговори
Мадарската градинка преди 5 години
Точно тук сега е ремонта на Пенчо Славейков и Прага и за това е така.Ще свикнем ,не е проблем.А ти не плачи на чужди гробища 1.Нито са първите нито последните улици с променено движение.Ако си живял подълго в центъра ще го знаеш.А колкото до градоустройственният план за широкия център той е правен много преди да се родиш ти.А паркинги по вертикал не сме строили,а на другите няма какво да им се строи.
5
2
 
7
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
До zeus : В цивилизования свят под всяко голямо кръстовище има паркинг. Просто и лесно.
4
6
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До zeusПаркинги няма да се построят, защото простолюдието още не сте разбрали, че като искате екстри, трябва да си плащате. Ти да не мислиш, че някой ще построи паркинг и ще те пусне да паркираш безплатно?
3
6
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Като обръщат движението, да сложат и по един патрул да глобява нарушителите, поне докато свикнат минаващите от там. Еднопосочните квартални улички никой не ги зачита, а като се засекът две коли и става страшно. Но катаджиите, предпочитат удобни места (хранилки), обикновенно закътано място след светофар, където гарантирано събират рушвети от минаващи на червено.
2
2
 
20
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Улиците са пълни с паркирали коли, разминаването е невъзможно, за общината е много по-лесно да сложи знак, отколкото да се построят паркинги. То всъщност няма къде да се построят, понеже поради липсата на адекватен градоустройствен план и най-малкия парцел е застроен.
1
2
 
21
 
! Отговори
<<< преди 5 години
Отново неграмотната работа на столична община- НЕКАДЪРНИЦИ