?46 млн. идват за ремонт на релсите и за нови трамваи

1 милиард ни е дал Брюксел за транспорта в София
31
?46 млн. идват за ремонт на релсите и за нови трамваи
Снимка: Булфото, архив

Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Още по темата

Финансираните от ЕС дейности включват реконструкция на трамвайното трасе по протежение на ул. "Каменоделска" и на бул. "Цар Борис III", което се използва от пет трамвайни линии, включително от линия номер 5, по която пътуват над 50 000 души дневно.

ЕФРР ще финансира също така купуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на управлението на трафика и на системите за информиране на пътниците.

През предходния бюджетен период на ЕС в София бяха инвестирани 34 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

"Благодарение на средствата от ЕС жителите на София ще могат да се ползват от съвременен и комфортен трамваен превоз. Въздухът в столицата също така ще бъде по-чист", заяви еврокомисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу.

"Надяваме се, че хората ще решат да използват новите трамваи вместо обичайните автомобили. По този начин политиката на сближаване насърчава чистата мобилност в целия ЕС", допълни тя.

ЕС също така инвестира значителни средства в линии 1, 2 и 3 на софийското метро. Като цяло от 2007 г. ЕС е инвестирал 1 милиард евро в софийския градски транспорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И 50% от тия пари ще отидат за ремонт на частните домове на печелившите Ами честито
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале, ужас....6-тицата я затворихте, нали? За какво са ви релси там?Взехте трамваи втора ръка от Швейцария, за какво са ви нови, нали се бихте в гърдите колко е изгодно?Сега ще затворите половин София за още 1-2 години, щото досегашните простотии не ви стигат ли?Вие за нещо ставате ли изобщо?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скоро забелязах на един от "краставичките" боята долу на места на мехури, защото отдолу работи ръждата. Дарили, а поддръжката ще излезе солено....
24
2
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Зелените трамваи от Швейцария са дарение бе умнико. Но ти явно не умееш да четеш, че да разбереш. И са 2рите по удобство след новите полски.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
46м евра .... сиг за 20-30 ще се направи ... глоба 1-2м за несвършена работа ... и другото ам ам
22
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
И също така е добре процедурата по издаване на винетни стикери за паркиране в зоните да се улесни, тъй като сега си е ходене по мъките !
21
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
След толкова години неолиберален,демократичен и най-вече безкраен преход България е сведена до една бананова държава,но с малка разлика,че е без банани.Нямаме вече машиностроене,производство на електроника,текстилна промишленост,енерго-строене,порцеланова промишленост,каро-строене,даже нямаме текстилна промишленост,защото шиенето и потници с чужди суровини,при робски условия ,няма как да се смята за промишленост.Ударно развихме нарко-трафик,проституция,хотелиерство низка категория
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дано не ремонтират реслите като по бул. Арсенаслки - така ги ремонтираха, че направо ги махнаха и пуснаха автобус. Сигурно, защото е по удобно и екологично...
19
2
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 5 години
За периода от 1 януари 2007 до 31 декември 2013 целият бюджет за структурните фондове е 347 милиарда евро: 201 милиарда за ЕФРР, 76 милиарда за ЕСФ и 70 милиарда за Кохезионния фонд. България внася по 429 886 320 евро на година. Стига лъжи! Това, че фондовете не се усвояват заради отчайваща корупция и некадърност е съвсем различен проблем! Ако не бяхме в ЕС щяхме да приличаме на Беларус в момента!
18
4
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Това, че си ограничен, предубеден , за да прочетеш сериозна литература и съответно туриш малко факти в празната си кратуна, не те оправдава за пълната ти профанщина.
17
4
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ти гледай да не им писне на истинските икономики в ЕС и да врътнат кранчето, щот тогава ще лъсне голия търбух на този крадлив, изпростял и много злобен "народец", на който столетие вече втълпяват, че някой му е длъжен с нещо. Истинските народи преживяват воини, природни катастрофи, глад и пак се оправят, докато ганьовистан се обезлюдява и доизпростява в мирно и плодородно време.
16
4
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Има едни последователи на Д-р Гьобелс, които се придържат към правилото ,че една лъжа повторена 100 пъти става истина.Та в първите години на "необратимия ,демократичен и безкраен" преход,битува една лъжа,че България била фалирала три пъти,и тиражирането продължава и до момента.Но това си показател за техните когнитивни възможности
15
2
 
6
 
! Отговори
Анти преди 5 години
А корупцията цъфффтиии ....
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли ще се откраднат този път
13
4
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Три пъти фалира "подредената" ти България от онова време. Бе не ви ли е срам да втълпявате глупостите си без почивка! Ако си доволен да си промит мозък, не мисли, че за интелекта на другите, това е поносимо.
12
3
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Мда,просто ми е интересно как до настъпван на необратимия демократичен и безкраен преход България беше една подредена държава.Даже смехотворните добиви от зърно,с които сега се гордее,то тогава в България бяха добивите в неурожайни години.Сега ни подхвърлят трошички,от които значителна част ще бъдат откраднати от нашите партийни структура,а по-значителната част върната обратно в "бяла" Европа като средства за закупуване на съответната техника=
11
4
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Ей, невеж и арогантен Вноскичката на *** е около 450 мил евро годишно. Всяка година под формата на фондове за земеделие, инфраструктура, здравеопазване, финансово развитие на умрелите от комунизма региони, възстановяване на ЦЪРКВИ и т.н. *** дърпа по няколко милиарда евро.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"1 милиард ни е дал Брюксел за транспорта в София"---Кога ще го връщаме? Пише се колко ни "дава Брюксел", а при какви условия?Ако ни ги дава, ей така, колко внасяме ние в ЕС? Не казва тайна, майна!Само ни натрапват колко много брюкселските зелки милеят за България.Като деца казвахме: "Аре, скрийте се, бе!" вместо по-силното обръщение.
9
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 8Това е по европрограма бе кихльоЕС не финансира секънд хенд
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внасят само стари трамваи които са бракувани. Зелените които последно ги внесоха от швейцария са на около 30 години.