Глобата след натиск не е искрена! А как да се правят ремонти!?

Липсва цялостна визия за София, настоя Стефан Софиянски
10 окт 2018 12:00,
13

Ремонт на ремонта и контрол на контрола – продължават промените и строителните действия в централната градска част на София и района около "Граф Игнатиев", който стана причина за протести и многобройни коментари.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че налага санкции в размер на 100 000 лева на консорциума от фирми, който извършва строителния надзор. 

Фирмата, която ремонтира "Графа", е същата, която ремонтира и пространството пред НДК. Толкова ли няма строителни фирми в България, та се дава пореден мащабен проект на някого, който очевидно не си върши работата качествено?

Още по темата

"Глобата се налага след обществен натиск. Ако беше искрена – то трябваше да се наложи преди реакцията на обществото. А това не върши работа. Алтернативен модел е да се поддържа общинска фирма, върху която да има непосредствен контрол", отбеляза бившият градоначалник на столицата Стефан Софиянски. 

Той изтъкна, че напрежението в случая с "Граф Игнатиев" се е породило, защото ремонтът отнема много време. 

"Такъв ремонт трябва да се прави поетапно, за да не се блокират ключови градски артерии. "Граф Игнатиев" и "Левски" са важни улици, но не бяха в чак толкова лошо състояние, че да се ремонтират по спешност. Липсва цялостна визия за София", категоричен бе той. 

"Трябваше да се изчака строежа на метрото. Ако трябваше да се прави сериозен ремонт на "Графа", трябваше да се махне трамваят. Той е рисков, тъй като се движи в гъсто населено място, а пространството за влака е малко", добави Софиянски. 

Бившият столичен кмет припомни любопитен аспект от неговото управление, а именно, че тогава фирмите, които не си вършеха работата качествено, влизаха в т.нар. "черен списък" на общината.

Темата с отпадъците в София бе актуална още по времето на Стефан Софиянски. Сега се обмисля провеждане на публично допитване за изграждането на инсинератор – завод, в който да се изгаря боклукът.

"Инсталация за изгаряне на боклуците е нещо, което трябва да се обсъди много внимателно. Референдумът е инструмент в ръцете на слабите политици, които не могат сами да вземат решението. Ние все пак сме ги избрали, за да взимат решенията. Аз, като гражданин, не съм експерт по темата и няма да отида да гласувам", заяви Стефан Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според мен , тези като си дават офертите в офертата е включена и глобата.така и вълка сит и агнето цяло.Данъкоплатеца плаща всичко.
11
2
 
7
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Какво да кажем за кръстовище като Красно село , което ученичката бави вече 3 години и не се вижда края му?? Такъв ремонт в Европа ще се изпълни максимум за година , ако не и за половин !
10
2
 
10
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Глоба от 100 хил.лв. при цена на строителния надзор 3 млн.лв.... Бълха ги охапала !! ! !Интересно ми е даскалицата по руски от с.Белчин какво точно контролира като нищо не разбира. Къде са онези шушОНмиги наречени зам. кметове ?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиянски продаде половината подлези с покрита приватизация. Заради него сега площада пред гарата е като пазар в Бангладеш. А сега и трамвая искал да маха. Позор.
8
0
 
3
 
! Отговори
аник преди 5 години
ДО АНОНИМЕН 5 Те ходят и не само в Милано но не им остава време да гледат имат други приоритети .хахахаха Абе всичко което ремонтират го развалиха и после отново го ремонтират.
7
2
 
13
 
! Отговори
смях преди 5 години
Софиянски, този който остави София зарита в *** и се скри в парламента с имунитет. Позор, позор, позор !
6
2
 
9
 
! Отговори
Стига с тези преди 5 години
Стига с тези провалили се кариеристи. Но тази телевизия (кой ли я гледа), кани все такива
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте в центъра на град Милано как се правят хубави площади. Нали уж искате да сте европейци? Отидете и вижте какво е качествено строителство.
4
2
 
16
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КРАДЕЦА СОФИЯНСКИ ЩО Е НА СВОБОДА. ИЗБРАХМЕ ФАНАДАКОВА ЩОТО СОФИЯНСКИ Е САМО ЕДИН ПОСРЕДСТВЕН ДЖЕБЧИЯ.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А едно време каква "визия" имаше при Софиянски....пОскам сълза...
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усмихнатият крадец от криминалния преход.Срам за телевизията която го кани.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова са куци, че Софиянски пред тях изглежда урбанист на световно ниво.