17 години стигат ли? Студентският дом като феникс от пепелта!

Започва студентска кампания по възстановяване на изгорялата сцена
11 окт 2018 14:00,
4

Преди 17 години тежък пожар унищожава сцената на Националния студентски дом. Днес младежи запрятат ръкави и решават да възстановят изгорелите зали и пространства за академично творчество.

Ще възкръсне ли от пепелта като феникс историческото място за софиянци?

Студентският дом е построен през 1933 г. Земята е била дарена от Царя по онова време, а сградата е била построена с доброволен труд на студенти. През 2001 г., обаче, пламъците я обхващат и днес споменът за славните и дни се е превърнал в пепел.

На 20 октомври от 9 часа голяма група студенти ще почистят залите, за да вдъхнат живот на забравеното място.

"Нашето желание е тази зала, след като вече толкова години не се позлва, да бъде реставрирана. Да може да се ползва от студенти, да се ползва за творческа и научна дейност", обясни зам.-председателят на Националното представителство на студентските съвети Васил Силяновски.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че залата е сърцето на Студентския дом и без нея трудно може да се провокира голяма активност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, можеше да има публикация със заглавие: "Бойко Борисов ДАВА едии-колко-си милиона за реконструкция на Студентския дом",ама, на изпусна момента за ПР-а. Студентите го изпревариха. :)А, може би, мащабите тук са пренебрежими. Друго си е да построиш едно стадионче в обезлюдена паланка. Там "заделът" си струва ... :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да оправят сцената.Какъв живот кипеше в тази зала по наше време.Лроблема е че сегашното поколение е повечето като 2,до там се простират ,,мечтите им"-фолк певици,мутри и алкохол.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят дискотека, иначе няма смисъл да го възстановяват!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво