Фандъкова отсече: Грешките по "Графа" – маркирани с боя, цветна!

"Нито един участък от улицата не е довършен и приет"
11 окт 2018 19:43,
64
Фандъкова отсече: Грешките по "Графа" – маркирани с боя, цветна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дефектите на ремонта по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат отбелязани с цветна боя. Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова пред Столичния Общински съвет.

Тя обясни, че по този начин ще могат по-лесно да се отстраняват нередностите, които контролиращите органи посочат.

Градоначалникът съобщи, че фирмата ремонтираща "Графа" е получила само аванс за работните си действия.

Още по темата

"Нито един участък от улицата не е довършен и приет. В най-напреднала фаза е ремонтът на ул. "Солунска", обясни кметът, цитирана от "Монитор".

Фандъкова за пореден път припомни, че за строителите са предвидени огромни санкции за некачествена работа и забавяне на ремонта.

Тя подчерта, че фирмата вече е глобявана с 50 хиляди лева за повредени дървета. Строителният надзор също бе санкциониран със 100 хиляди лева, защото не са отчетени неравности по настилката.

Фандъкова изрази учудване, че общински съветници и районни кметове се правят на изненадани от новия облик на градинката при църквата "Свети Седмочисленици".

"Проектът за възстановяването на цетралната градска част е от преди пет години. Минал е през комисии и обществени обсъждания, а всички документи са публични", отсече тя.

Кметицата коментира, че се е наслушала на политически внушения и откровени лъжи за ремонта, но тя е в активен работен процес, а не в предизборна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Гери преди 5 години
Браво, прекрасна кметица!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За самоковската даскалица, всяка критика е политическа атака.Не, Фандъкова, не е!!!И ние не сме от БСП. Ние сме просто граждани, които имат изисквания за парите, които се харчат от нашите данъци.Ние сме граждани, които не искат да бъдат крадени от 5фирми, с вашето одобрение.И какви са тези оправдания, с боя били оцветени дефектите и т.н.? Смях! Смях!!!Ако имахте един читав надзор, тези дефекти изобщо нямаше да ги има.Но, всички ги е страх от мутрите от ГП груп и Трейс и за това си мълчат.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво обсъждане бе фандък, кога е било това? Кой е видял проекта за това, а за Света Неделя? Туй да не е Самоков бре? Къде ги проектите в интернет да ги видим? Или вие не ползвате такива уйдурми?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа има подобни стари улици с трамваи, могат да се видят на нета (примерно от Милато). Там има едри камъни край релсите, както беше по Графа и по-дребен паваж отстрани. Всичко е загладено и красиво. Ремонтите на стари улици в Европа са по-скоро реставрация, не ликвидация! Новите плочки покрай релсите ще се разбият от вибрациите за нула време колкото и качествено да ги слагат сега. Това е една голяма простотия, харчене на пари и ликвидиране на културно наследство!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50"За 10 години откраднаха милиарди, а София прилича на Бейрут след бомбардировка"___Понеже Концепцията им е грешна: вадят огромните тежки ръчно изглаждани павета, наредени покрай релсите от преди 9ти и ги сменят с ...плочки!!! Тези павета са внасяни специално от Белгия за да поемат вибрациите от сътресенията по релсите, особено по завоите. Те са различни от нормалния паваж, който идва от витошките кариери, който също се ликвидира/ изнася? и заменя с плочки и асфалт. Затова София заприличва на Бейрут след бомбандировка а не на европейсу град!
39
18
 
3
 
! Отговори
кибик преди 5 години
Защо не оставим хората да си вършат работата? Даваме акъл на полицията как да лови престъпници ,даваме акъл на строителите .как да строят . Не е ли малко прекалено ?
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фандъкова отсече: Грешките по "Графа" маркирани с боя, цветна!"Много ще ми е интересно да видя НЕЦВЕТНА боя!(та така отсича бивша учителка, бивш директор на училище и бивш министър на просветата!!!) Леле....
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия крадливи селяни няма ли да си ходят най-после.Из понас раха цяла София.За 10 години откраднаха милиарди, а София прилича на Бейрут след бомбардировка.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = тумор. Само радикална операция с пълно изрязване ни спасяват.
35
3
 
12
 
! Отговори
Господин Бояджиев преди 5 години
При първо пренареждане - червена боя, при второ - зелена, при трето -синя...Току-виж, при поредното пренареждане грейнал образът на Дандъкова , като Мона Лизата от "Графа".
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами следващия път пак гласувайте за тия... Опа - забравих, то за когото и да гласувате, ще получите същото. Колко извратено трябва да е, че да гласуваш за това кой крадец да те окраде.
33
4
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Фандък значи оплескана вълна , негодна за употреба!Та нашата Фандъчка , така оплеска София , че столицата вече не е европейска столица , а балканстко, строително бунище , където всичко е потънало в прах , *** и мръсотия!Какво да очакваш от една жена която се нарича така?
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България при Премиера Борисов е пропита от корупция. Съдебната система и Прокуратурата са зависими от правителството и НЕ работят. Икономиката, Образованието и Здравеопазването са в окаяно състояние. Доходите са като в Третия свят, а инфраструктурата е като Лунен пейзаж.!...Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света за 2017 г.
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО ЦАЛАТА УЛИЦА ТРЯБВА ДА СЕ БОЯДИСА, ПОНЕ Я НАПРАВЕТЕ В ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА, ЧЕ ДА СЕ ВИДИ ПОЛА НА ОБЩИНАРИТЕ
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се намери толкова боя да се залее целия "ремонт"?
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И така до следващата поръчка.
28
3
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Както и да го въртите - 24 млн. лв за 50 000 кв.м е 480 лв на метър кв.Няма такива цени.бре!Може би в Сингапур и Япония!ЕДЕОТИ
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко фандъкова - като резултатите от тези обсъждания са на 5 години и са публични, може ли си мръднете дирника и да публикувате линковете към тези документи в Интернет?Щото аз живея на Графа, и помня само едно псевдобосъждане, на което общината се изцепи, че "това е проекта и не ни пука дали ви харесва или не".Като сте я подкарали на публичност - започнете от А, щото в момента даже и до Б не сте стигнали.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги почнете с тези смешни заглавия..."отсече"...като го прочета и ме хваща смях...
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви се тия цени за проектиране 550 000лв? 1 милион за надзор. Аз за 20хил лева направих 2 пъти повече проекти за площади и се изпълниха без никакви проблеми. Това си е чист грабеж в София.