Дискусия за "Св. Неделя". Да няма изненадани с плочките!

Фандъкова обясни, че яснота за конкурса ще има във вторник
12 окт 2018 21:10, Петя Славова
23
Дискусия за "Св. Неделя". Да няма изненадани с плочките!
Снимка: архив, Булфото

Ще продължи ли конкурсът за реконструкция на площад "Св. Неделя" ще стане ясно във вторник, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща с Камарата на архитектите в България.

Още по темата

"Всички се съгласихме, че позицията, която главният архитект на София Здравко Здравков предлага е била правилната. Тя е насочена към това да не се правят промени на конкурса. Това е едно от най-знаковите места в града, което чака своята промяна", отбеляза тя и уточни, че са инвестирали сериозни средства в археологическите проучвания. Според нея там е открита една от най-големите обществени сгради в Сердика.

"Бихме искали опитни и утвърдени архитектурни бюра да се включат и да дадат своите предложения за експониране на тези находки в една прекрасна пешеходна зона", коментира столичният кмет.

Фандъкова смята, че се е намерил консенсус: "Имаше предложения за промени в условията за допускане на кандидати, за разширяване на тези условия, с което арх. Здравков се съгласи".

Фандъкова съобщи, че най-важното за нея е да се проведе един конкурс, който да бъде реализиран.

"В крайна сметка хората в София очакват да видят резултат, а не дебат по културни теми. Понеделник след обяд е срещата, очаквам вторник да имаме резултат, и той да бъде да се продължи конкурсът за промяна в условията", посочи кметицата.

Тя обясни, че ако конкурсът продължи, се очаква до около месец да има подадени документи.

"Сега е времето да дискутираме, а не когато сме обсъждали повече от пет години и някой остава изненадан от настилка или други елементи по обекта", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
"Софиянци са си виновни че си избраха кмет от герб и затова ще си я търпят до края на мандата" Софиянци сме си много доволни, че си избрахме кмет от ГЕРБ и след края на мандата, пак ще си изберем от ГЕРБ. Ясно и точно ли е ???
14
0
 
5
 
! Отговори
До 10 - ненормалник преди 5 години
"И тая ще я под гони ОЛАФ." Пристигат поредните траншове от ЕС. Какъв ОЛАФ сънуваш???Общо 46,6 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) ще бъдат инвестирани в модернизиране на трамвайната инфраструктура и услуги в българската столица, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. ЕФРР ще финансира също закупуването на нови съчленени нископодови трамвайни мотриси и модернизирането на управлението на трафика и на системите за информиране, както и за линии 1,2,3 на метрото.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе вие вместо да плюете всичко и всички,що не си седнете мирно и тихо във Факултета като едно време! В центъра ви нямаше и сега не сте за там!
12
2
 
7
 
! Отговори
Имаме си кмет слънце преди 5 години
Възхищавам се на г-жа Фандъкова!Нека си плюят разни твари, но това не пречи София да става все по-хубав и модерен град.Огромното строителство е факт и се чудя как издържа тази жена на това напрежение.Детски градини и училища (нови и всички се ремонтират), водопроводи, канализации, метро, спортни зали и площадки, метро, релсови пътища, улици, ново строителство и саниране...Строежите нямат край, така, че всичко се вижда и е пред очите ни.Не сме имали по-добър кмет и мащабно строителство
11
6
 
0
 
! Отговори
коце преди 5 години
До Анонимен 8 Кой нормален може да живее в България?Само питам отдалече.
10
7
 
3
 
! Отговори
неучуден преди 5 години
Никой не е изненадан от поредната нагла кражба на фъндъка, все пак е герберка. Вместо мраморни плочи, сложиха бетонни с насипка, но ще ги платят като златни.
9
7
 
9
 
! Отговори
До V преди 5 години
"... Все пак камъка е изключително траен материал .И чрез него цивилизациите оставят диря след себе си. Тука ще има само едни усвоени пари без нищо насреща ;)"_______Затова извадиха и каменния паваж, включително и огромните гранитни блокове край релсите и го замениха с асфалт и плочки от нискоякостен цимент - това за на не остане и помен от път. Понеже и днес може да се мине по каменните римски пътища.
8
14
 
13
 
! Отговори
Браво ГЕРБ! преди 5 години
Страхотно се справяте с всичко и не обръщайте внимание на дежурните червени ***-поп.лювковци!!! Те са длъжни да лъжат и плюят, за да си получат парите. Центърът ще стане супер, а те грачат върху строителни обекти, преди още да са завършени. Действайте!Пак ще гласуваме за вас! Горе главата и напред. Народът, без червените е с вас.
7
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тея *** няма да се спрат докато не унижтожат всичко !превърнаха София в чалгарско село по свой вкус като им гледам простоватите ,нискочели мутри облечени с власт ми се реве !
6
8
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Най ми хареса ,,културен дебат,, След толкова милиони и даже милиарди изляти в ,,култура,, В София няма дори една статуя изсечена от камък .А по какво да речем след 200 години ще си личи че тук е имало шопска цивилизация ? Всички виждаме оставеното от римляните а тия с ,,културистите,, кво ще оставят ? Все пак камъка е изключително траен материал .И чрез него цивилизациите оставят диря след себе си. Тука ще има само едни усвоени пари без нищо насреща ;)
5
12
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Софиянци са си виновни че си избраха кмет от герб и затова ще си я търпят до края на мандата Ако те през миналата година бяха отишли до урните можеше тази да нямя днес така, че да не плачат имат вина .
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен4Що не се видиш ти какъв долнопробен *** си?
3
19
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми права е жената. Крачка не може да направи без да изскочи някой дървен философ я от СБХ я от някой поетично музикално архитектурен клуб и да се плюнчи на тема колтура и естетика. Бой с камшика Фандъкова бой с лопати по главите на тея ***
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалено много зациклят в безмислени глупости.В София има хиляди места които чакат ремонт или обновяване.Тротоарите са разбити масово ,няма осветление има дупки по улиците ,липсват кошчета за ***,спирките на градският транспорт са миризливи гробници с изкъртени пейки или навеси,подлезите са много мизерни като няма охрана разни талибани ги чупят и палят те тръгнали да спорят какви *** плочки да сложат на неква смотана градинка...На гол тумбак чифте платинени пищови..Безмислена показност.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И два конкурса да има, арх. Пантелеев ще е.Вече се знае.