Мръсни улици, площадки, че и дървета: Сигналите тази седмица

Мръсотията в София възмути жителите на столицата
12 окт 2018 07:10,
13

Снимка: Helpbook

През изминалите дни мръсотията из София беше най-честия срещания проблем сред сигналите, постъпили в платформата ни Helpbook.info.

Първият от тях е конкретно за детски площадки в кв. "Банишора". Възмущението е за изключително мръсно околоблоково пространство, изпочупени съоръжения и кошчета за отпадъци в окаяно състояние.

Аналогичен е случаят и в Община "Сердика", където е замърсено пространството около блоковете на няколко места.

"Околоблоковото пространство зад бл. 27 между ул. "Княз Церетели" и ул. "Иван Бигор", но не само. На ул. "Охрид", градина "Охрид" положението е още по-трагично - изпочупени огради, изхвърлени найлонови пликчета, хартийки и опаковки. Неподходяща среда за децата, които си играят там. Виждала съм да е чисто единствено в деня, в който чистим "България за един ден" Моля да се вземат мерки за по-честото почистване на квартала", пише в сигнала.

За силно замърсени площи алармира гражданин, който подава пореден сигнал към Община "Младост". Сигналът му от преди известно време бе разгледан и според отговора на общината всичко би трябвало да е почистено, но уви - не е!

Към днешна дата потребителят сигнализира за некачествено сметоизвозване. На посочената улица около кофите за боклук се вижда огромно количество сухи листа, поради тази причина съществува огромен риск за пожар от незагасен фас. 

В същото време жител от Район "Витоша" се възмущава от безбройните листовки с обяви закачени по дърветата по протежение на цялата улица. Солените глоби би трябвало да стряскат желаещите да поставят реклами и брошури по стълбове и дървета, тъй като за първо нарушение е 500 лв., а за второ 1000 лв.

Получихме и подобен сигнал към Район "Младост": "На светофара до пазара на "Младост" 1 са разлепени няколко на брой рекламни листовки. Поставени са на нерегламентирано място, в случая самия стълб на светофара. Дано обявената нетърпимост от "Чистота" към подобни изяви даде резултат и сега".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До 2 А при премиера Станишев кви убави бяхмеее!
10
0
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Не маже да бъде. Нали изчистихме държавата за един ден?
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тези 3 снимки са представителната ви извадка за проблемите в София , направо сме цъфнали. Две обяви на еден стълб/дърво и малко смет зад кофите.Това с обявите се решава много лесно, пускаш 10 човека да нащракат снимки и после да пратят една глоба на този , който се рекламира и готово.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигналите са тези последните десет години при Борисов..... Това са Герб и прибкижените им.....
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3- АМИ ЗЕЛЕТО МИРИШЕ ПРИЯТЕЛЮ- ДАЛИ ЩЕ Е В ГЕРМАНИЯ ИЛИ ХОЛАНДИЯ- ТО ВОНИ ЕДНАКВО- НЕ РАЗБРАХ КАКВА ВРЪЗКА ИМА ЗЕЛЕВАТА ВОНЯ С ИЗОЛАЦИЯТА- НЯМА ДА ДОЙДЕ КМЕТА ДА ВИ ХВЪРЛИ МИРИЗЛИВИТЕ ЗЕЛЕВИ БИДОНИ. СТИРОПОРА ВДИГА ТЕМПЕРАТУРАТА С 2/4 ГРАДУСА, КОЕТО НЕ Е МАЛКО.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не замърсявайте бре, всяка сутрин има опашки пред кафе машините , резултатът е стотици хиляди чашки и бъркалки ВСЕКИ ДЕН, баничките от години ти ги дават в наелонова торбичка и това са хиляди ВСЕКИ ДЕН. И така още много дребни неща които като ги събереш са тонове летящи дребни боклучета ВСЕКИ ДЕН.
5
2
 
8
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 5 години
Европейска столица на ***!!!
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименББ е 11г.от 29 след 10 ноември! Преди него 40 години инфраструктурата не бе пипана. Образованието и здравеопазването беше забатечено още при Живков.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След успешното и бързо разкриване на убийството и опровергаване на конспиративните теории на някои. Като гледам троловете са побесняли. Ауууу!
2
2
 
9
 
! Отговори
стиропора преди 5 години
До Анонимен2 Ама Бат Бойко ти налепи стиропор на 40г вмирисана панелка а предпадащ асансьор и сега като я видиш отвън е красива и си мослиш ,че си в Германия ,но ако влезеш у входа и те лъхва миризмата на кисело зелИ от мазата и се връщаш в реалноста!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа , фирмите лапат парата а мръсотия до шия.