Маратонът в София затваря улици, променя маршрути

Ограниченията за движение ще са почти през целия ден
Обновена: 14 окт 2018 09:28 | 14 окт 2018 09:15, Камелия Цветанова
21
Маратонът в София затваря улици, променя маршрути
Снимка: Булфото, архив

Въвежда се организация на движението във връзка с Маратона "София 2018", съобщиха от Столичната община.

Спортното събитие ще се състои от 10.00 до 16.00 ч. днес по следния маршрут: старт при северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски", по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Проф. Фритьоф Нансен", наляво по тротоара на бул. "Патриарх Евтимий", наляво по източното пътно платно на бул. "Витоша", наляво по западното пътно платно на бул. "Пенчо Славейков". От там участниците ще продължат надясно по северното пътно платно на бул. "България" до бул. "П.Ю.Тодоров", обратно по южното пътно платно на бул. "България", надясно по бул. "Петко Каравелов", наляво по бул. "Арсеналски", наляво по бул. "Черни връх", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по западното пътно платно на бул. "Драган Цанков" до ул. "Митрополит Кирил Видински", обратно по източното пътно платно по бул. "Драган Цанков", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски", където е финалът.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 00.00 ч. до приключване на маратона по трасето му.

Променят се частично и маршрутите на автобуси с номера 9, 72, 75, 76, 84 94, 102, 184, 204, 505 и 604, както и на автобусна линия 10ТМ.


21
Още по темата: Маратондвижениеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
NN преди 6 месеца
Я сакам да си карам голфу до Софето, да си паркирам де си сакам, да минавам на червено, тия нема ми пречат....
18
4
 
7
 
! Отговори
Галя преди 6 месеца
Съветвам мрънкащите тюфлеци да излязат да св поразходят, да видят колко е хубава София без трошките им.
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не трябва, да се затварят улици НИКОГА. Забраните го всичките Тея "мирупиятиъъ", протести и разни глупости. А това с "делегацията" беше ужасно. Какво ни пука на нас, гражданите, че има 1000 парчета, дете можело да бъдат обект на атентати. Ми да умират бе... Аз си искам, като запаля количка, спокойно на работа, после през магазина, през училище, да взема децата и у къщата. Не да въртя по 10 минути отгоре, кат нека бyнак.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да ви го напръцам на пишман "кореняк-софианците". Иначе маратонът не ми пречи. Пречат ми човешката глупост и измислените белези на превъзходство.
15
2
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 месеца
Стига с тази омраза, защо още от заглавието започвате да "обработвате" хората.
Това ли е най-важното от едно спортно мероприятие събиращо хиляди хора.
В европейските държави е повод за празник виждаш засмяни хора, а тук веднага намерихте с какво да развалите настроението на хората.
14
4
 
4
 
! Отговори
месара преди 6 месеца
отново неудобства за новософиянците! я другарката "истината" нинова да спретне едно протестче против тоя маратон!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Улицата не е ваша. Скоро, ще бъде и частна ;)
Споко, нямате бъдеще.
12
6
 
4
 
! Отговори
Хр. Подстркател. преди 6 месеца
До 10

Ако са ти толкова нервите, то е добре, да извършите едни масово самоубийство...
Да, аз ти казвам, че е за твое добри, да приключил с тоя "нервен" живот :)
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези неща имат за цел, да разнообразява гадно то ви, нещастни о, бедняшко, просташки, селско, чалгарско, ужасно, преносно, посред ежедневие... Ама вие - "Не, искам си гадно да ми е"
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И за мен е непонятно защо този маратон трябва да е в центъра на София. И защо с точно този маршрут? Така ли се популяризира спорт? За сметка на изхабените нерви на стотици хиляди. Смешно е.
9
3
 
6
 
! Отговори
Али баба преди 6 месеца
Чърчил умира на 92 години.... останалото е мълчание и мъчение за софиянци и гостите на родният ми град.
8
14
 
16
 
! Отговори
Пишманкмет преди 6 месеца
Значи за кефа на 4000 търчи идиота ще създадем проблем на 1 000 000 души. Малко ли са местата където могат да бягат без да пречат на никого! Ама и те като въшките, ако не излезем начело за какво сме...
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Просто парадират с това какви са големи мъже издържливи като машини и търсят внимание, но ще се надишат с цялата менделеева таблица. Ако бягат в парка никой нямаше да разбере за тях, но нямаше да получат същата валидация, че са много важни. То пак почти никой няма да разбере, хората са нищожни като микроорганзми и живота им трае колкото един миг.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гарантирам, че победителят ще е тъмнокож най0вероятно от Кения или Нигерия.
5
12
 
9
 
! Отговори
Попопо преди 6 месеца
Какво ревете сякаш са затворили центъра в понеделник сутрин? Прекрасно е, че ще има една неделя без дизелови изпарения за закуска. Жалко, че не обхваща и моята улица, но се надявам много хора просто да решат да си стоят у тях или да се разходят. София е друг град без колите <3
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обиколката на парка е 5км, имате там правете 8х4 сред дървета. Защо бягате по булеварди, блокирате движението и се надишвате с мръсен въздух.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и после - колко било гадно да живееш в люлин. а в центъра е много добре,нали ? ако не е маратон, ще е футболен мач. ако не е гостуваща делегация, ще е вегански или гей - парад.ако не е протест на таксиджии, ще е на зърнопроизводители или млекари....................
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До1 е сега ли разбра
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде станахме европейци.