ЦИК искат в центъра, хареса им сградата на НС

Предложили им резиденцията на Тато в Банкя, но тя била в разруха
15 окт 2018 10:00, Златко Желев
9
ЦИК искат в центъра, хареса им сградата на НС
Снимка: архив, Булфото

Централната избирателна комисия (ЦИК) да се подслони в старата сграда на Народното събрание, след като депутатите се преместят в Партийния дом. Да се обсъди тази възможност, предлагат от комисията в писмо до премиера Бойко Борисов и шефката на парламента Цвета Караянчева, изпратено до двамата в края на миналата седмица.

Сагата с търсенето на централа, където ЦИК да се премести, продължава вече повече от година, а подходящо помещение така и не беше намерено.

В писмото си до премиера и шефката на НС от изборната администрация съобщават, че след всички огледи от страна на ЦИК на сгради, предоставени от регионалното ведомство и областната управа, нито една не отговаря на изискванията за настаняване на ЦИК.

От комисията посочват, че това показват и становищата на специализираните органи – МВР и ДАНС, които са идвали на огледите и са излезли с експертно мнение. Наред с това от ЦИК отбелязват, че са правили собствено проучване и са оглеждали сгради, извън списъка, даден им от властта.

В тази връзка те настояват, когато им се предлага сграда за оглед, то тя да бъде в състояние за такъв или за настаняване, но с минимална нужда от ремонт.

В заключение от ЦИК предлагат да се проучи възможността и за закупуване или евентуално построяване на сграда за работата на изборната администрация. Като приложения към писмото си до Борисов и Караянчева от ЦИК са дали подробна информация за всички сгради, който са посещавали, становищата на отделните институции и тяхното състояние.

Всъщност последно от ЦИК ходиха на оглед в средата на месец юли когато от държавата, в лицето на регионалното ведомство, им предложиха бившата резиденция "Банкя" на Тодор Живков, пише "Монитор".

Тя обаче е в окаяно състояние и пред разруха и не е подходящо настаняването на комисията там. Това показвало и мнението на МВР и ДАНС, според които състоянието на резиденцията не е позволило да се установи дали има връзка с електропреносната система, нито с комуникационната и информационната инфраструктура.

След това от изборната администрация бяха на оглед в централата на КТБ, чиито няколко етажа се дават под наем от синдиците на фалиралата банка.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
боже,боже, защо не разрушиш БЪЛГАРИЯ? ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИШ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА Й
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сградата на Народното събрание е подходяща за конюшня на Троянския кон срещу нея !
7
1
 
2
 
! Отговори
To6 преди 8 месеца
Как да коментирам ЦИК - ЦВИК, Щом при тях престигат фалшиви документи и те ги приемат ???
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До сега сградата се ползваше главно за "спа" център, най-добре да остане такава.
5
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 8 месеца
Някой ще обясни ли защо депутатите се местят?!? Защо зашо зашо? За да не се ангажират с надписа отвън ли? Защо са още 240 след като намаляхме с 3 млн?
4
1
 
3
 
! Отговори
osmiat.org преди 8 месеца
Ако пак чуя нещо подобно, ще ви настаня в Централните софийски гробища.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По-лоши идея и символика от това може и да има и модела на управление на 240 клоуни с вратовръзки-шуробаджанащина. Ако е там искат "демокрация" е изкривена от извратеност на друг свят, който няма право да е сред живите. Ако пък "ЦИК" идеята им е като Б.Б. Партийния дом може да смени ЦИК в ЦК. Нали вожда върви към повторение комунизъм за това те ще се намърдат в партийния дом - "демокрация" никога не имало!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
бреййй селски тарикати
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И колко народ храним в тая ЦИК, че чак в сградата на НС искат да се наместят?!