Горубляне на протест: Хората искат канализация!

Протестиращи блокираха бул. "Цариградско шосе"
21 окт 2018 18:56,
43

Снимка: БТА

Около 50 души от столичния квартал "Горубляне" блокираха бул. "Цариградско шосе“ в София. Протестиращите настояват да бъде изградена канализация в квартала им.

Според тях изграждането й ще струва общо 7 милиона лева. От квартала години наред са водили разговори със Столична община, но до този момент резултати няма.

По думите на протестиращите, за да има качествена ВиК инфраструктура, трябва да има отходен колектор, който да свърже отпадните води на квартала, предава Нова телевизия.

Хората се заканиха, че ако и този път няма реакция от страна на Столична община, заедно с останалите три засегнати квартала, които по същото време излизат на паралелен протест, след един месец ще се съберат и ще блокират централните столични булеварди.

Жителите на столичните квартали "Казичене", "Кривина", "Бусманци", "Горубляне", "Панчарево" и "Кокаляне" излязоха на протест заради липсата на канализация и честите спирания на тока.

Недоволните жители твърдят, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни квартали. Според тях всяка година се намират средства в бюджета за облагородяване, а не достигат за канализация в четири селища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Е как!!! преди 5 години
Няма как да има за канализация,та нали горубци изкупиха парковете в Младост,за да ги застрояват.Избирайте-мезонетчета в Младост или канализация в Горубляне!
37
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
Сори фъндито вече ги е охакала тези кинти. Няма как да стане. Я вижте на графа какъв хубав ремонт направи. Канализация ще ми искат, екстри някакви.
36
3
 
3
 
! Отговори
от селу преди 5 години
Мъъллииййййй ! И тва у софее столица дек е на българиа . Одат пу нужда у клозет отвънка.
35
0
 
9
 
! Отговори
аа ха ха преди 5 години
Ама още ли няма на всякъде в София канализация ! А, стига бе ! Не е възможно това ! Колко милиарда се дават на София от бюджета и от еврофондовете и къде отиват ?
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те гражданята и по "елитните" Драгалевци,Бояна,Симеонов и още половин София са на септични ями.Застроиха Витоша,ама акат на двора.Див народ заеви.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санираха за 4 милиарда а в.някой квартали акат във външни тоалетни смех
32
9
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
е само 50 човека ли можа да активира другарката "истината" нинова? а тоя с количката с детето е меко казано ***! а ако на някоя кола спирачките откажат? полицаите е трябвало да го арестуват, за застрашаване на живота на детето!
31
0
 
7
 
! Отговори
CC преди 5 години
Бългирия била се оправяла. БГ още 1000 години няма да се оправи...
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре ве! Горубляне да не е Банкя!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат най-нови технологии - смартфони и фейсбук. Канализация не им трябва. Даже и вода и токът от АЕЦ Белене не им трябва, нито руски газ. "Да, България", реформатори и стари реститути очакват най-новите технологии - ядрен синтез, който след 1-2 седмици ще започне да дава ток и стари технологии не ни трябват. Мартинчо Димитров обеща ядрен синтез до дни, в едно предаване.
28
3
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ам кат искат да си напраят ве. Нали къщите им по 100000Е струват. Дай ний да съберем от наще данъци, че да има те къде да ***. Че и кръстовища ще ми затварят. Закъснях за ресторант зарад тях. Защо не ги биха полицаите, опитват се да вкарват политическа нестабилност.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не им е длъжен на тези. Като искат канализация да си направят сами, ила да си инсталират локална пречиствателна станция, вместо да с*рат в реките
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канализацият по кварталите вече не издържа поради стотиците нови включвания от новопостроените блокове, те се надяват някой да им пусне тръба за еднофамилни къщи.Управляващите гледат само да пълнят гушата и да всяват раздор между хората.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям!Прави са хората!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герп се наядоха не им дреме за хората ,дали ще имат хората канализация или ще бият и трепят старите хора по селата все им е тая. Служебните им коли са Мерцедес това е важно.Махайте се от тази страна деца.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Горубляне живеят почти 7000 човека. В район Панчарево почти 30000, а през лятото двойно повече.
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия искали канализация до всяка къща. Аз пък искам Бойко да ми осигури Ферари пред дома ми. може и да не е баш червено, ама поне да е 10 годишно.
21
7
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
Канализация? За какво им е е канализация. Знаете ли как мирише гадно канализацията.
20
5
 
11
 
! Отговори
Галин преди 5 години
И после ми искат по 100 000 еврака за къща в Горубляне или някой друг квартал на София...и кво става 100 000 евро и после сереш в клузет до входната врата...хахахах купувайте, а после серете в градните...ей *** народ..
19
9
 
3
 
! Отговори
чичко преди 5 години
Не е валяло скоро, що се сетиха за това! Сещам се за Корнела, кат варянт.