Обезвреждат бомбата на полигона "Сливница"

Движението в участъка вече е възстановено
24 окт 2018 20:23, Красимир Ангелов
4
Обезвреждат бомбата на полигона "Сливница"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Намерената бомба от Втората световна война в София този следобед ще бъде унищожена на полигон "Сливница“, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата
По думите му полицията си е свършила чудесно работата, а цялата операция е продължила около 35 минути.

Военнослужещите от състава на военното формирование на Сухопътните войски в Горна баня и от авиобаза Крумово в 18.30 ч. извършиха разузнаване на боеприпаса, открит при изкопни работи за строежа на метрото в района на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" 82. Установено е, че това е осколъчнофугасна 220-килограмова авиационна бомба от времето на Втората световна война.

В 19.00 ч. специализираните екипи извършиха транспортиране на авиобомбата. Военнослужещи от Военна полиция осигуряват ескорт за безопасност при транспортирането. Авиобомбата ще бъде унищожена утре, 25 октомври, в район, извън населени места, на полигона в Сливница, съобщават от МО.

Бързата реакция на службите доведе до пускането на движението на пътни превозни средства през кръстовището на бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и ул."Оборище".

Възстановено е и движението на автобусите на градския транспорт по редовните маршрути, съобщиха от Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 4 години
До VИ да помниш и да не помниш "грешките" на историята, пак ще ги повтаряш до безкрай, защото тоя който плаща той поръчва музиката!! А като нямаш пари - нямаш думата!!
4
0
 
13
 
! Отговори
няма ли журналисти преди 5 години
да , разузнали са го , знаят дали е американска или английска защото те са бомбардирали София, но никоя преса не писа каква е , е на тези дето им направи шайката паметници в Южния парк , да я сложат *** да се знае кой я пуснал
3
3
 
2
 
! Отговори
Kixi преди 5 години
Armeiskiat teatar si ostavili racete pak kato bg stroitelna firma... ..
2
1
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
На бомбата е пишело - от Америка за България ф16 ха ха ха Като купуват техника да се позаинтересуват кой е най вероятния враг .А който не помни грешките от историята е обречен да ги повтаря . Изтребители точно сега не са необходими ,ама и света се промени докато управляващите живеят в един паралелен свят .Войната сега се води с икономически средства ,а изтребители на базата на реални факти от историята ;)а не пак на приказки и когато икономиката го позволи
1
0
 
5
 
! Отговори
ники преди 5 години
Ъъъъ, как се разузнава боеприпас?!