Ще ловим ли утре снежинките във въздуха? Общината: Готови сме!

Столичния кмет увери – 234 снегорина в готовност
Обновена: 24 окт 2018 19:08 | 24 окт 2018 18:23, Джесика Вълчева
43

3955 гледания   |  Още видео

Въпреки че идва циганско лято в края на седмицата, зимата е неизбежна, а с нея идват и проблемите с непочистените пътища.

По план 234 снегорина готови да ловят снежинките в столицата, обяви кметицата Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че още 53 снегопочистващи машини са на разположение в извънградската част на града – по републиканските и общинските пътища.

Две от фирмите, които трябва да почистват улиците и булевардите в София, вече са били проверени, увери тя.

"От 23 октомври започнаха проверки на колегите от Столичния инспекторат за готовността на почистващите фирми за зимния сезон", заяви още Фандъкова.

По думите и тази година предварително ще бъде обработено избрано трасе с разтвор на натриев хлорид, за да се провери дали този метод е подходящ за нашите условия. Към момента фирмите се задължават да имат налични калиеви и магнезиеви соли, обясняти кметът.

"Ако всичко това е налично, което се надявам да е така, остава фирмите да направят организацията си на работа, защото тя е много важна", поясни Фандъкова.

Фирмите, които тази година ще почистват заснежените пътища, трябва да имат подготвен персонал и шофьори, за да могат да изпълняват своите договори в съответните срокове.

Столичния кмет сподели, че за миналата година удръжките за незипълнение на задълженията на фирмите са били в размер на 3,5 млн. лева, които общината е спестила.

"Самите договори, обаче, остават същите като миналогодишните и санкциите не се променят, но остават също толкова сериозни", увери Фандъкова.

"За непочистена навреме спирка, навреме означава до 7:30 ч. фирмата дължи до 2000 лв. санкция. Ако снеговалежът започне след обяд, до 19:30 ч. е срокът за почистване. Ако има непочистени участъци за 100 кв. метра санкцията е 1000 лева".


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
A PYK A PADNE SNEGA SME IZNENADANI DO BEZKRAI SQKASCH V SAXARA E PADNALO SNQG
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
е сега доста ще се изпише - колко сме готови, как не спим, а следим термометрите и подгряваме машините. Ама не за друго, ащото всички знаят, че надали ще вали сняг повече от няколко снежинки...
Виж, ако е малко по-натам, вероятно просто ще са лоши условия.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сняг ще има но чак Ноември. А тези соли си ги заврете някъде. Хората използват много по адекватни препарати против замръзване които не разяждат ламарините на колите. Само че няма да ви останат мангизи за крадене а това ще е проблем.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заглавието няма нищо общо със статията.
27
1
 
5
 
! Отговори
Уууу! преди 4 месеца
Батмана на републиката може да лови течни снежинки!Стига да не дава пари за прогнози и учени да ги сътворяват!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви снежинки при 10 градуса над нулата или може-би ще ловят снежинки на Черно връх където може и да отима 1см сняг!В петък и събота ще е двайсет градуса ама важно е да имитираме готовност.Не се научи тая жена и Борисов да не отговарят на глупави въпроси и това си е.
25
1
 
4
 
! Отговори
Уууу! преди 4 месеца
Има един неасфалтиран площад,ама няма труп още...Та се чудех как ли ще го кръстят...
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За снежинки не знам, но за яки сметки ще ловите особено пред Нова година!
23
2
 
5
 
! Отговори
Уууу! преди 4 месеца
През соца имахме асфалт на улицата!По времето когато бойко стана кмет асфалта изчезна,а от както е тази се застрои!АСФАЛТ НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Емо Чолаков преди 4 месеца
Утре ще вали сняг...............ама на Мусала.
21
0
 
2
 
! Отговори
Уууу! преди 4 месеца
Тая пръдла колко бой ще яде като сдаде не и е ясно!И ако е само бой добре...Остави улицата без асфалт,а асфалта им беше мотото на ГРЕБ!!!Да не говорим за другото!!!!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фънда селянката е специалист по това.
19
0
 
7
 
! Отговори
Шкумбата преди 4 месеца
Ще ловите мухите,сняг няма да има.
18
1
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 4 месеца
Само Батмана на Републиката може да лови снежинките от въздуха!Компирската пръдла само фъндъци може да лови и да мечтае да завърши мандата си без възмездие!!!!
17
0
 
7
 
! Отговори
Незнам... преди 4 месеца
...кой и какво чисти, но видях как са ръждясали спирачните дискове на колата ми, та чак издутини и бяха излязли с релеф, като коралов риф. Дисковете ми са на три години. И всичко това от три зими в снега. Та ясно ми е с КАКВО се почиства! Тези препарати трябва да са с качество не за третият свят, а незнам за кой свят вече.
16
8
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
Простолюдието, пак ще ставате за резил и ще правите грандиозни задръствания по улиците, с летните гуми 3-та употреба, купени от битака, щот' били "много запазени". Ама вие така и не можете да разберете, защо има различни гуми за зима и лято.
15
0
 
13
 
! Отговори
Съни преди 4 месеца
Снегът пак ни изненада - НЕ ДОЙДЕ!
14
1
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 месеца
Това недоразумение на снимката няма ли разпореди да измият булевардите и улиците, че студеното дойде и пак ще плямпа за прахови частици и автомобили.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За инициативата "чисти улици" Фандъкова ще пусне в серия бели билетчета. Всеки закупил си такова билетче ще има привилегията да бута закъсалият в преспите автобус.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко отсега да си приготви редовния циркаджийски номер- да отиде в някоя алпийска страна и да почне да обяснява как планините им не били почистени от снега.