Общината с план: Камери в двора на всяко училище!

Заговори се за вътрешно наблюдение и в детските градини
25 окт 2018 08:30, Петя Славова
14
Общината с план: Камери в двора на всяко училище!
Снимка: архив, Булфото

Камери за външно наблюдение да има в двора на всяко училище. Това предвиждат плановете на Столичната община, съобщиха от "Московска" 33.

За целта се предвижда да бъде разширен центърът за видеонаблюдение, Общинските учебни заведения са под строг видеоконтрол, пише "Монитор".

Оперативният дежурен център следи 139 детски градини и 106 училища. Без външно наблюдение в момента обаче са 66.

"Камери има и в други обществени зони като паркове и площади и други. Има детски градини и училища със собствено видеонаблюдение, което не се наблюдава в оперативния дежурен център и видеонаблюдение, което е извън посочения брой. Наблюдението се извършва на място в самия обект", уточниха от Столичната община.

В началото на годината се заговори за поставяне на вътрешно наблюдение и в детските градини.

От "Московска" 33 обаче обявиха, че това ще случи само след съгласието на педагогическия състав и родителите. Това бе и причината да тръгнат анкета из забавачките, които показаха, че масово не се възприема идеята за вътрешното наблюдение.

Системата за наблюдение в София заработи през 2006 г. Две години по-късно под надзор са били 40-50 обекта, в момента се наблюдават 353 места.

Центърът в Столичната община има контролна точка за Националния спешен номер 112, което помага да се създаде бърза координация между екипите за спешна помощ.

Видеоцентърът разполага с над 3500 камери, които следят обществения ред в града. 2600 дебнат за крадци, вандали и всякакви нарушения на обществения ред. 230 следят трафика и нередностите по пътя.

В метрото пък ни наблюдават 630 камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами аз предлагам да има тогава камери навсякъде .... в лекарските кабинети, при кмета , при полицаите ,при военните , при пожарникарите , чистачките, директорите, прокурорите ....навсякъде . Обидно е да се коментира -да сложат камери в класните стаи , за да видим учителите .Да не би само учителската професия да има нужда от контрол
10
0
 
4
 
! Отговори
Като преди 5 години
си сложи някой в двора шапка и отгоре си пусне качулката, нали се сещате къде могат да си наврат камерите?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В банки, магазини и къде ли не още има камери само в училищните стаи. Като ги сложат там целия процес на преподаване ще се промени. За какво ги пазят тези учители. направете им заплатата направо 1000 лева какво се гъбаркате с 920 лв. При 9 работни месеца с 4 часов работен ден, еха! Кой е като тях!
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да готово за детска градина ... аре го пращаме, че не мога издържам повече ... така разсъждават повечето майки ... па там като го пратя ако му се случи нещо ... ще съдим всичко ... ако че примерно се е изакало на земята и някой му направи забележка или го удари по дупето край батко тва е ... ;д Сложете и в стаите ... и вижте как се държат децата в класната стая ... и как се подиграват с учителите ... тез прекрасни добри фантастични деца ...
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано не снимат в кабинета на директора, че там стават далаверите и предаването на четиридесетте процента кешбек.
6
0
 
6
 
! Отговори
Майка преди 5 години
Госпожите в градините не искат камери с оправданието ,че е много обидно родителите да се съмняват в тях,ако не удрят децата в групата какъв им е проблемът да има камера?А разни луди родители излизат с обяснението,че не може някой постоянно да наблюдава детето им,че кой се интересува от това дете,да не би в държавните градини да е пълно с принцове и принцеси,наследници на английския трон. Иначе фейсбук страниците на тези родители са пълни със снимки и клипове на децата им.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в училищните стаи трябва, задължително!!!!!!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерите е превърнаха в средство за измиване на ръцете на общинската управа за това, че не могат да се справят с проблемите, в случая в училищата. Ако някой иска да извърши нещо нередно в двора на училище, устройството за видеонаблюдение няма да го спре. Най-много да уловят някое неблагоразумно хлапе да си свива трева.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да има камери Камерите само помагат Припомнете си колко случая бяха разкрити с помощта на камерите Също си слагайте камери в колите -регистратори Виждате как даже вече не стигат и катаджиите - не искат вече защото ги накичиха с камери и не могат да вземат рушвети Имате също право когато имате конфликт някъде - навън , в магазина в общината - вадете телефона и снимайте видео , да имате запис
2
1
 
6
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Време беше ! Проблемът е , че в детската градина на детето ми, а може би и на други места , при записването се дава един лист , на който и да кажем че СМЕ ПРОТИВ слагането на камери в стаите. А ако някой не се подпише не приемат детето му. За София става въпрос
1
9
 
3
 
! Отговори
КУ. преди 5 години
голям за милиционерите гледащи и слушашти. Деца пригответе прашките. Не на тоталитарното милиционерско следене.