Ремонт в София: Викове, крясъци, дивашки ругатни на работници!

Ако и вие видите нередност, подайте сигнал в HelpBook
26 окт 2018 18:30, Анисия Иванова
80

Снимка: HelpBook.info

Виж други галерии »
Представяме ви един сигнал от платформата HelpBook.info. Гражданинът е озаглавил текста си: "Това София ли е? Нахално и безобразно отношение на строителни работници към граждани, общинска и частна собственост".

"Около 9:00 ч. улицата се огласи с викове, крясъци и ругатни на строителни работници. Централна столична улица се превърна в циркова площадка на диваци - изненадващо започват изкопни работи на единствената улица в столичния квартал "Редута" - ул. "Велчо Атанасов" в близост пред бл. 44.

В изключително натоварения участък, възлова артерия за единствения автобус за квартала №72, двупосочна за МПС и с много препятствия за пешеходци. До вчера от общината ремонтираха насрещния тротоар - единствен за пешеходците, днес отново всичко се съсипва пред очите ни.

Участъкът е ул. "Велчо Атанасов" 44. Нямаше никаква указателна табела, която да информира гражданите какво се случва. Над 3-4 човека ръкомахат и говорят на висок тон, това което се чува са ругатни. В снимковия материал се вижда грубото отношение към МПС, чийто водач обяснява, че му е необходим достъп до Аптеката за лекарства.

Майка с две малки деца, едното на ръце - задържаха я и очакваща да пресича. Това се случва в първите 10 мин. Към 12:40 пък камионът, разтоварил тракторчето и строителните материали, тръгва и счупва цветарник, поставен добросъвестно от собствениците.

Шофьорът въобще не се обръща, за да види какво е направил. Строителните работници, които са на обекта, са без каски на покрива. Допустимо ли е това, трябва ли да се случи нещо непоправимо, за да се търси оправдание? Държим на проверка от контролни органи, имало ли е необходимите разрешения за частичното затваряне на улицата и извършване изкопните дейности и какви мерки ще се предприемат, за да не се случат фатални неща?", пита недоволният жител на Редута.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook на Investor Media Group!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво разбирате вие от работници . Аз съм с висше образование и години от мижавата демокрация преживях като производствен работник . Много добре знам какво се случва . Изходът е взаимно уважение .
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хел бук е много полезен сайт когато ти пречи космосът. Бая хър маджестис беге *** сигнализират, че кошчетата на детските площадки, които само те посещават са препълнени с чашките им от кафе и фасовете им от предния ден и трябва "някой" да ходи да им ги почисти, защото им е мръсно и мирише.
45
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 5 години
123
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ммм браво! Толкоз хулово го написа тоз памфлетец,че чак да ти дойде да си го напечаташ,пък да си забършеш дупенцето после с него. Похвала към Авторът за забележилното внимание към детайла! Дразни ме тъпия Гугъл, който незнайно защо постави току що на моето внимание вашата журналистическа творба, която беше загуба на времето през,което аках пък я прехвърлих набързо по невнимание.
43
0
 
15
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Тези фирмички под изпълнители,са не знам коя по редичката наети от ,,голямата фирма" спечелила проекта за изпълнение.Та тези фирмички естествено наемат ниско квалифицирани работници от бедните краища на страната ни и най-вече роми за да плащат по-малки заплата без осигуровки или на мин.осигуровки.Каква култура,какъв майсторлък и стаж очаквате от тези *** не знам освен да орезилят нещата.Целта на занятието е да се усвоят парите от Големия,не да се направи нещо качествено.Цените са завишават 5.
42
0
 
15
 
! Отговори
Ггг преди 5 години
И като санират блокове, ако може по възможност да не пикаят от скелето.
41
7
 
14
 
! Отговори
Американ преди 5 години
"Нахално и безобразно отношение на строителни работници към граждани, общинска и частна собственост" --- типично за голяма(та) чат от българите. А после защо заплатите не били като в Америка...
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня преди две години имаше протести на едни таксоджии, че някаква друга фирма имл ниски цени (в рамките на закона, обаче). И пред камера, 4-ъ парчета лрещяха "Ща убия ва, ша та Заколя ва" и подобни. Нищо не им се случи. Евш и държава....Ама нормално е, с талия а говедутъ навсякъде.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вееееечеееер, крак бр3г на мореееертооооо, се нооооооосят, пиянски викоооовееееее.
38
3
 
27
 
! Отговори
Само минавам преди 5 години
До#36. Мамата му разкатахте на това "Й". Всяка втора дума в мн. число я превръщате в името на римски пълководец. Ако си под 25 годишен е разбираемо (образованието ви е такова ), но забелязвам, че все повече възрастни са започнали да го използват неправилно, което е срамота
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МмммТАКА Е!
36
4
 
25
 
! Отговори
уйе преди 5 години
Тези работници са миналогодишните абитуренти,завършили "образование" по новите учебни програми на герберите.
35
1
 
7
 
! Отговори
a преди 5 години
работниите билил без каска...ами да пукнат бе.Тогава няма да са токова отракани
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва малко да ги понамалят работниците,че като се видят в пари и сигурна работа и пощуряват.Крясъци,псувни,блъскане бутане заплахи-"ще бие оня,ще коли тоя ще е** оная"ракия чалга смрад на чесън непрано и кисела бира.По-добре да си седят безработни да огладнеят да видят че не са толко ербап и големите мъже.Като ги уволнят от 7-8 места щото реално и за *** за зеле не стават ще почнат да разбират реалният живот и да си треперят за работните места.Сега много изригват нещо,нямат истински проблеми.
33
0
 
6
 
! Отговори
До коментар 33 преди 5 години
Ами не са софеанце със сигурност ама като ти гледам правописа и ти май си от Дивотино а???
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХудиниНе парадираме бе братле да не мислиш че на някой възпитан и нормален гражданин на София му е хубаво некви диви селяни по цял ден да си демонстрират първобитно-ориенталско-мутренските нрави.Полицайте не им се работи много-много и как ще им се работи като им плащат колко да не умрат от глад?Масово проверяващите са некви възрастни лелки догодина с 300 лв пенция.Тия дето тряя ги санкционират са с коли за милион а съдът и общината са на тяхна хранилка.Какво сме виновни ние обикновените?
31
7
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Не е вярно... фейк нюз... това са или роми или мигранти, в най лошия случай са всякакви но не и българе, да не говорим за софеанце
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромна част от емигрантите Не Са Напуснали България ,защото там нямат работа и пари ! М,да!Друга е причината ! Простотия до Шия ...и няма край !!!!
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9 години режимът на Борисов управлява!Резултатите са налице!
28
6
 
32
 
! Отговори
месара преди 5 години
Гербаджиите ни върнаха в началото на 20 век. Некадърна крадлива банда.