Такса "рециклиране"! Ще поскъпнат ли дрехите втора употреба

Борба между министерството на екологията и бранша
26 окт 2018 11:45,
13
Такса "рециклиране"! Ще поскъпнат ли дрехите втора употреба
Снимка: архив "Булфото"

Изключително популярни от няколко години насам, дрехите втора употреба заляха пазара в България, Министерството на околната среда и водите се загрижи за качеството на стоките, които се предлагат и организираха дискусия по темата.

Още по темата

Представители на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба се притесниха, че  дрехите втора употреба ще поскъпнат, ако се въведе такса от екоминистерството за рециклирането им.

На дискусия, организирана от Комисията по околната среда в Народното събрание, заместник-министърът на околната среда Николай Кънчев каза, че не се предвижда въвеждане на продуктова такса, съобщава БНР. 

Според него приемането на законопроекта не води до плащане на продуктова или лицензионна такса от страна на фирмите за обработка и търговия на дрехи втора употреба.

"Такива задължения могат да произтекат към пускащите на пазара обувки и текстил лица, в случай че бъде приет специален нормативен акт", категоричен бе Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба мара 11А други продават кило дрехи секънд хенд на 69 лв/кг.Новите дрехи са по- евтини от износените, протрити, избелели, скъсани секънд хенд.Някога може и да е имало хубави и запазени дрехи, вече- не.
12
1
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
"Ааа ха ха хах ааас ! Какво общо има министерството на околната среда и водите с дрехи втора употреба ? Целта е като всички ди сега решения: свличане на ощекожи от гърба на българските де..ли."Глупости! Как да няма връзка?Скоро цветните ни братя изкупиха 1 тон с дрехи направо от ТИР-а за жълти стотинки. Когато ги попитаха за какво са им толкова много дрехи, казаха, че ще ги горят и с тях ще се топлят. Нали се сещате какви отрови и химия се бълват при това горене. Това не е ли замърсяване?
11
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
втората употреба се изравни с пьрвата пьрво бяха по 1 лв за колограм и тихомьлкомсе увеличиха над 10 лв за броика и аз спрях да влизам
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа ха ха хах ааас ! Какво общо има министерството на околната среда и водите с дрехи втора употреба ? Целта е като всички ди сега решения: свличане на ощекожи от гърба на българските де..ли.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без това струват колкото новите.
8
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега, препоръчвам ви да прочетете главата "Домат облага с данък лошото време" из " Приключенията на Лукчо" от Джани Родари.
7
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Хехе, обирджии долни. Видяха че двехите втора употреба са купуват масово и веднага измислиха как да вдигната цената. Да се задавят дано.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова старите си дрехи направо ги пакетирайте в големи кашони и ги носете по екзотичните махали да има с какво да се отопляват хората там. Еколозите и без това не могат да излязатна глава с тях и те горят каквото си искат.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореден повод да ни дерат кожите. ГЕРБ, сър.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономика не се прави с данъци и такси, а с организирани работещи хора!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то ако им сложат такса, ще станат колкото новите... вместо да ни плащшат, че пазим природата, като носим дрехите до последно...
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министерството на околната среда и водите се загрижи за качеството на стоките ... а че населението яде хиляди тонове палмово масло във всичко, защото за тарикатите производители е по-евтино така ???? ТОП сме по инфаркти и СМЪРТНОСТ в следствие на сърдечно съдови заболявания - но тук няма място за притеснение. Чакай първо да обложим с данъци парцалите с които народът някакси успява да се навлече за да ходи на работа за 500лв. ГЕРБ = геноцид
1
1
 
51
 
! Отговори
Muradoff преди 5 години
И на клoшaритe сложете данък па дано се нaядeтe...