Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка

Получателят се чуди дали ще получи колета си през "лето господне 7-19 ч"
Обновена: 30 окт 2018 13:11 | 30 окт 2018 13:00,
80
Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка
Снимка: Павел Гълъбов

Една от най-старите компании в съвременната българска история – Български пощи, която тази година навърши 139 години, трудно успява да се осъвремени.

Наш читател сигнализира за абсурдна ситуация в клон на родните пощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Още по темата

Поредното доказателство за трудното навлизане в XXI век на Български пощи, което създава единствено и само затруднение на клиентите й, е "ултра модерното" - лишено от всякакъв дизайн, цвят, редове и графи – все пак сме във века на изчистените брандове, "известие за получаване на колети", показано на снимката, изпратена от нашия читател Георги Аспарухов.

Младият човек разказва, че е отишъл да получи пратката си, която пътувала от далечна Америка, но за всеобщо учудване не му била предадена, защото белият лист с ръкописно изписани думички бил задължително условие за предаването на бленуваната пратка.

"Помислих си, че това е шега. Колетът ми трябва да дойде през "лето господне 7-19 ч..., пишеше в "известието". Докога Български пощи ще затрудняват живота на хората", пита се Георги.

"Нима си нямаме друга работа през работния ден, не са ли получили на компютрите си нашите лични данни? Само с представянето на лична карта, не би ли трябвало да получим своя колет?", учудва се столичанинът, неполучил компютърната си игра от Щатите.

Български пощи са стара и уважавана институция, всички знаем това, но нека си пожелаем бързото й влизане в XXI век, за да може пратките ни да пристигат по-бързо и комфортно до нас.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
17
 
! Отговори
шматка преди 5 години
БП са станали една безконтролна архаична структура която е поела по пътя на БДЖ.Отивам в петък в пощенски клон да платя данък.Часа е 13,50.Служителката:-Приключихме паричния салон(каквото и да означава това)Просто бяха приключили работа по обед.А къде е 17ч.Чак се учудвам от коментарите че все още има хора които им ползват услугите
50
3
 
2
 
! Отговори
Bg fast train преди 5 години
Nemate li e-info za dvijenieto na bg post dostavkata?!
49
7
 
6
 
! Отговори
Тоя пък преди 5 години
Като гледам на какъв мохер е снимана бележката си мисля, че и този "млад" мъж не живее в новото време.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 10Английски език, който си е международен, не италиански
47
4
 
10
 
! Отговори
Ди преди 5 години
Пише: 1510 кг. -Това е теглото, а не летопис господне, нито е номера на пощенския клон.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е ,като искаме печалба от пощите,ама да изпълняват социални функкции!Да е по ефтинко на ХОРАТА!Млади не желаят да работят там за тези пари,старите трудно се променят,а някои не могат!Кадрите ***,кадрите!
45
3
 
1
 
! Отговори
Video kantash преди 5 години
Slojete snimkata i cv na post kvalifivicirania bg filial personal za interesite na bg potrebiteli i bg potrebitelki....pokajete negovata diploma za eu obrazovanie... pokajete negovi kolegi....negovite manageri....pokajete negovi klienti...pokajete bg arhitekturen masov standart post box na bg nationalen adres po bg republikanski zakon za vatreshen red. Naprimer postenskite kutiiki na mvr, sadebnite firmi, danachnite firmi, bnt, bnr, klinikite, hei, pojarnite slujbi...galeria ot bg : ) snimki
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още преди 6-7 години като пратих пратка до бг и можех да я проследя и когато пристигна се обадих на майка ми да иде да си я прибере, писма и пратки пращам до пойскване,
43
2
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
И пощите са по образ и подобие на сикаджията. Няма да приличат на Радев, я.
42
8
 
16
 
! Отговори
Пoща преди 5 години
Известието си е написано много добре даже. Пощенски клон 1510, колет, 7.00-19.00 часа. Дори работят чак до 19.00 часа!!!Сигурно читателят не е свикнал с ръкописния шрифт, понеже е от новата генерация, които пишат предимно на компютър. Иначе изглежда наистина старомодно, но държавата е виновна и за БПощи, че са стигнали до там да уведомяват колиентите си по този начин.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писмо от БГ до Испания пътува точно един месец, бях го отписал и неочаквано се появи в пощенската кутия.А пратка от Хонг Конг ми пристигна за 13 дни.
40
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 години
Всяка доставка си има уникален номер, по който може да бъде идентифицирана още при изпращането, да бъде проследена и да бъде взета от крайния доставчик. Номерът на въпросната доставка се нарича още товарителница. :)Когато ходите в офис на БГ Пощи, проверете си преди това на сайта с номера на вашата товарителница, след което вземането на пратката е лесно (ако е пристигнала вече и ви чака в локалния ви клон).
39
10
 
14
 
! Отговори
Ken преди 5 години
Как не се уморихте да мрънкате и се оплаквате !Няма как китаеца да знае, че пратката е в пощата, ако информацията за това не е въведена. Ако пък е въведена и самите вие ще знаете. Е трябва и малко акъл.Вече 6-7 години откакто си получавам повечето поръчки в пощата.Досега никакви проблеми не съм имал с тях.В адреса си съм посочил телефон, на който те ми се обаждат и ме уведомяват вежливо, че имам пратка.Явно живея в паралелна държава.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз понякога получавам обаждания и всеки път заповедта е една и съща: "имаш пратка, ела и си я вземи!" и се затваря. Служителката от пощата има специфичен глас и я познах:) тази, която пише поканите, не може да преведе името ми от латиница и имам колекция от новите ми имена, понякога и само собственото...
37
3
 
30
 
! Отговори
ГарОс преди 5 години
Като искаш брандирана доставка - DHL. Като искаш евтино - бележка. Пазарна икономика се нарича.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди години китайците ми казваха кога пратката е дошла в клона, след което имах проблем да убедя служителя на БП да потърси пратката ми въпреки липсата ѝ в ръкописната му тетрадка.Винаги се оказваше там, просто още не и бил дошъл реда за опис.Към момента БП продължават да работят на тетрядки, но вече не искат от теб да си впишеш ЕГН, а те скрито под тезгяха го описват :) Поне вече имат линк за тракинг на техния сайт.
35
2
 
22
 
! Отговори
TT преди 5 години
Български пощи,В и К дружествата и КАТ са организации живеещи все още във времето на зрелия соц. Не са мръднали и милиметър напред. В канцелариите им сигурно все още висят портрети на Тодор Живков...
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на мен ми изчезват писма изпратени от чужбина. Пощаджийката има очила с огромни лупи, не знам не може да проччете табелките на пощите или краде писмата. Последният път отидох в пощата и след като вдигнах скандал шефката на пощата обеща лично да ми се обади като пристигне очакваното от мен писмо от чужбина. И наистина се обади и го получих. Да не говорим, че колети от чужбина получаваме отваряни и с липсващи подаръци.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пощенския клон в квартала ми в гр. Габрово е с работно време от понеделник до петък от 8.00-12.00 и от 13.00-17.00, изключително неудобно за работещите хора. След подаване на жалба до централата в София ми беше обяснено, че това е временно, само през летния сезон, което не е вярно защото това работно време е поне от 2 години. Разбира се нямаше никаква промяна. Керванът си върви, кучетата си лаят.
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг пощи работят такива гнусни лели, които дори за контрола в градския не са ги взели.