Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка

Получателят се чуди дали ще получи колета си през "лето господне 7-19 ч"
Обновена: 30 окт 2018 13:11 | 30 окт 2018 13:00,
80
Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка
Снимка: Павел Гълъбов

Една от най-старите компании в съвременната българска история – Български пощи, която тази година навърши 139 години, трудно успява да се осъвремени.

Наш читател сигнализира за абсурдна ситуация в клон на родните пощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Още по темата

Поредното доказателство за трудното навлизане в XXI век на Български пощи, което създава единствено и само затруднение на клиентите й, е "ултра модерното" - лишено от всякакъв дизайн, цвят, редове и графи – все пак сме във века на изчистените брандове, "известие за получаване на колети", показано на снимката, изпратена от нашия читател Георги Аспарухов.

Младият човек разказва, че е отишъл да получи пратката си, която пътувала от далечна Америка, но за всеобщо учудване не му била предадена, защото белият лист с ръкописно изписани думички бил задължително условие за предаването на бленуваната пратка.

"Помислих си, че това е шега. Колетът ми трябва да дойде през "лето господне 7-19 ч..., пишеше в "известието". Докога Български пощи ще затрудняват живота на хората", пита се Георги.

"Нима си нямаме друга работа през работния ден, не са ли получили на компютрите си нашите лични данни? Само с представянето на лична карта, не би ли трябвало да получим своя колет?", учудва се столичанинът, неполучил компютърната си игра от Щатите.

Български пощи са стара и уважавана институция, всички знаем това, но нека си пожелаем бързото й влизане в XXI век, за да може пратките ни да пристигат по-бързо и комфортно до нас.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7БГ пощите са като столетницата, комунизма властва и няма никакво намерение да си тръгва. В цял свят пощите НОСЯТ пратките до получателя! Само тук се разнасят смешни листчета, често пъти със срок отпреди 2-3 седмици /спрямо деня на получаване/ а пратката ти се пази 1-2 седмици, после се връща. По добре да се закрие и открие нещо ново-работещо.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега дайте бюджета на този бездънен кладенец.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Български пощи са стара и уважавана институция"Уважавана? Моооолляяя???
28
2
 
20
 
! Отговори
Аман преди 5 години
от недооправени естети! Утре може да поискат, специално за тях, да бъдат направени бланки с някакъв "уникален" размер(например 1/3 от ширината на лист А4 и 7/8 от дължината на лист А3) и шрифт, съобразен с душевното им състояние към момента на получаване на пратката. И да са разпечатани на точно определена марка принтер!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас пощенските кутии ги разбиха отдавна.Къде да ги пускат.
26
4
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
До АнонименПич, ако входът ви е заключен няма къде другаде, освен по пирони навън да ви слагат нещата...
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19Единия му прякор е Бърдоквадругият е Лахана,но има и трети нещо като хиромаскус или подобно...По известен е като Свинаря или свинепаса.Живял е около 12, или 13 век
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг пощи са много несериозни към кореспонденцията на хората- към писмата, поканите за служебни писма, пратки и пр. В нашия вход не ги поставят в пощенските кутии, а ги оставят хвърчащи тук и там, понякога ги забучват на разни стърчащи пирони по партера, те падат, вятърът ги разнася насам- натам... немарлива работа. Опитах се да направя забележка на пощаджийката- като вресна тая жена, изля една кофа помия връз мен, съжалих, че се опитах да я помоля за по- отговорно и съвестно отношение.
23
5
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Патил..Ми щото така ги пращате...по пощата; и сигурно не е било и препоръчано даже. Аз отдавна всичко, което държа да се получи, пращам с обратна разписка - винаги идва както си трябва; или, разбира се, по куриер.
22
0
 
4
 
! Отговори
Сойер преди 5 години
До Патил..Така е!Няма сигурност в пощата..Може да бъдете ограбени от ловки служители по всяко време.Включително и чуждестранните пощи.Навсякъде се краде ,та пушек се вдига.Нека някое журналистче да отиде в отдел ,,Жалби",което се помещаваше за зад Министерството на земеделието и да направи справка!Със сигурност ще излезнат много любопитни факти.
21
4
 
14
 
! Отговори
V преди 5 години
В клона в Хаджи Димитър, с пощенски код 1510, работят едни лелки дето само се плюнчат и цъкат с по един пръст по клавиатурата. Пращане на писмо отнема към 10/15 минути, в зависимост от Кефа им.
20
1
 
12
 
! Отговори
доволен преди 5 години
пазаруваме от алиекспрес и пратките идват именно с български пощи и винаги ми се обаждат по телефона когато пристигне нещо.
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво като работещите там са по-възрастни,да ги уволнят ли?Нима ти няма да станеш като тях.Що за звяр си с тия разсъждения?Наистина живеем в *** управлявана от Бърдоква.
18
4
 
10
 
! Отговори
Патил.. преди 5 години
Тоя пич да провери първо дали колета не е отварян , че всичко което идва от чужбина ,се тараши за кинти или ценности...та дори и писмата..Изпратих от чужбина , една картичка за коледа на сестра ми , плика беше леко набъбнал защото картичката бе музикална някаква си готина и скъпа. Но така и не се получи ...Защо ли ....
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е пвечето работещи там да са бабки - при такива заплата и работа колко млади биха се хванали там?
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен известието си е много добре.Какво му има?Напротив написано е четиво и грамотно.А пък в края на краищата има и други куриерски доставчици
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазарувам много от интернет (да кажем поне по 50 поръчки месечно). Ebay, Aliexpress, Amazon- от къде ли не. Какво правя? Поръчвам до адрес на превозвач във Великобритания. Защо? Първо, ако пратката е от Китай, стига много по-бързо до Лондон и после до България с превозвача. Второ- там много рядко спират стоки от Китай на митницата. Досега нищо не са ми спирали. Трето- ако нещото е от Ebay или Amazon- ясно, че стига за ден до превозвача. Тамошните куриери и пощи са друга бира. Нямам оплаквания.
14
7
 
23
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
За пореден път се учудвам на малоумието и дебилността на някои хора! ИЗОБЩО НЕ ПИШЕ "лето господне 7-19 ч..." Първото е номерът на пратката 1510 или нещо подобно, второто е "кт." указание, че пратката е колет, а трето е времето, в което въпросния *** може да си получи пратката между 7 сутринта и 7 вечерта! И да! За да си получиш пратката Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА НОСИШ ИЗВЕСТИЕТО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ! Не знам само защо са му го написали на лист! Обикновено се използват специални бланки!
13
3
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
До АнонименЕ що ти като отидеш в пощата в Германия да не би да ти говорят на български служителите?
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си е добро известието,ами младите хора сега са привикнали с интернет и компютри!Ако по някаква причина спре мрежата за дълъг период ще изпукат от глад!