Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка

Получателят се чуди дали ще получи колета си през "лето господне 7-19 ч"
Обновена: 30 окт 2018 13:11 | 30 окт 2018 13:00,
80
Български пощи изумиха с "ултра модерно" известие за колетна пратка
Снимка: Павел Гълъбов

Една от най-старите компании в съвременната българска история – Български пощи, която тази година навърши 139 години, трудно успява да се осъвремени.

Наш читател сигнализира за абсурдна ситуация в клон на родните пощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Още по темата

Поредното доказателство за трудното навлизане в XXI век на Български пощи, което създава единствено и само затруднение на клиентите й, е "ултра модерното" - лишено от всякакъв дизайн, цвят, редове и графи – все пак сме във века на изчистените брандове, "известие за получаване на колети", показано на снимката, изпратена от нашия читател Георги Аспарухов.

Младият човек разказва, че е отишъл да получи пратката си, която пътувала от далечна Америка, но за всеобщо учудване не му била предадена, защото белият лист с ръкописно изписани думички бил задължително условие за предаването на бленуваната пратка.

"Помислих си, че това е шега. Колетът ми трябва да дойде през "лето господне 7-19 ч..., пишеше в "известието". Докога Български пощи ще затрудняват живота на хората", пита се Георги.

"Нима си нямаме друга работа през работния ден, не са ли получили на компютрите си нашите лични данни? Само с представянето на лична карта, не би ли трябвало да получим своя колет?", учудва се столичанинът, неполучил компютърната си игра от Щатите.

Български пощи са стара и уважавана институция, всички знаем това, но нека си пожелаем бързото й влизане в XXI век, за да може пратките ни да пристигат по-бързо и комфортно до нас.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Патил..Абсолютно е забранено изпращането на музикални картички с цел сигурност, защото съдържат батерии. Отваряна е от американците на летището най-вероятно.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободни съчинения са и статията и коментарите. По какво се разбира, че бележката е написана от служител на оплютата фирма. Всеки може да надраска нещо подобно и умниците да коментират!
69
0
 
3
 
! Отговори
Стаматя преди 5 години
Български пощи са открили отлежалата ракия и синьото сирене :D
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оти не питате главния изпълнитерен директор?
67
7
 
7
 
! Отговори
haahh преди 5 години
Я се замислете защо в пощите продават всички *** на прасчко/пеевски и мама праска? Досещате ли се чий пипала са налазили там в уж държавното предприятие? Какво може да очаквате от дебелото прасе? - да развива държавно? - ще точи каквото и както може!
66
0
 
6
 
! Отговори
Футуролог-2 част преди 5 години
Демократа на Обама:Джо Байдън взе на подбив целият украйнски майдан барабар с Яценук и Порошенкоима го в Ю ТубСъщият тънък англосаксонски хумор като този на Тръмп за прибалтийските държавиСАЩ винаги са готови да воюват срещу Русия но не са безрасъдни и"диотиПрибалтийските държави и Украйна ще трябва дълбоко да се бръкнат в джоба и да извадят няколко трильона долара и да ги дадат на САЩ за да са русофобиДемократи и републиканци са единодушни че безплатно няма да са русофоби
65
1
 
5
 
! Отговори
Футуролог-1 част преди 5 години
Добрият стар СВЕТОВЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ се свежда до Британската и Руската ИмперияН"едоносчета като франсета,германци,холандци никой никога не ги е броял за сливаТа един британски ирландски п"омияр през 19 век дето пълнел гащите от страх пред Руската империя,събирал злоба,събирал злоба,и накрая дал свобода на злобата си обвинявайки РУМЪНЦИТЕ за всички грехове на планетата пишейки романа "Дракула"Влад Цепеш е християнин създал "Ордена на Дракона" с цел да се спре ИСЛЯМСКИЯ ДЖИХАД в Европа
64
0
 
4
 
! Отговори
jj преди 5 години
Какви компютри в БГ пощи? Всички колети са в класьори с перфорирани хартиени списъци с пратки, подредени по ред на регистрация... Търсенето се извършва с пръст до пълно изчерпване, а недай си Боже да имаш повече от една пратка. Случвало ми се е да получа известие за 1 пратка, на място да установя, че това е последната от 3, които чакам, с много настояване да получа достъп до заветния тефтер и класьор и да си намеря пратки от преди месец... Става ми жал за служителките, които се мъчат така.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60А така, няма драма, 2018-та сме, не средновековието, но важното е че драма няма.
62
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пратка от Америка до България пристигна за около 10 дена. От София до провинциален град още пътува -12 ти ден. Това е факт, не е измислица!
61
0
 
8
 
! Отговори
Pepo преди 5 години
Бавно и с весели подскоци още една архаична структура си отива в миналото. По този начин е сигурно, че губиш клиентите си. Но за съжаление е така докато държавата е зад тебе. Нещо не си спомням да е подобно положението в частните пощи.
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служителят от пощата е попълнил само информацията, която би написал и върху стандартна бланка за известяване за пратка, затова изглежда на пръв поглед неясно, но всичко си пише и се разбира. Не виждам никаква драма в тази бележка, но явно получателят има нужда от медийно внимание, за да му се обясни значението на всяка дума от написаното.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се закрият и БДЖ и Български пощи - те си живеят някъде в 70-те години на миналия век
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това БГ Пощи имплементацията на квалифицирана услуга за електронна препоръчана поща ли е? Барем един бар код да бяха нарисували... 19-ти век отвсякъде...
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пощи се самозатрудняват. Първо си избират персонал с много ниско заплащане и там веднага се появяват неподходящите. Второ застарял персонал не му е до нови технологии. Трето липсва интерес от приватизация нямат креативност търсят лекото.
56
3
 
9
 
! Отговори
ceneto преди 5 години
нивото на Български пощи е такова, че този трябва да се радва, че въобще има известие,често дори с това не могат да се справят
55
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 53Сериозно ли мислиш че тази "бележка" е нормален начин за известяване.Никой не е длъжен да е детектив.Еконт ти пращат съобщение с адреса на клона номера на пратката и раб.време.Кратко ясно и точно.Като за 21в.
54
0
 
0
 
! Отговори
Илинка Илиева преди 5 години
До :)Изпратих колет до Франция!Как да си проследя пратката,като информацията не е обновена от 26.10.18!
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клон 1510, София, Хаджи Димитър, ул. Скайлер 27, на 13-то гише от 7:00 до 19:00. Много мъка има по този свят, пратката му е дошла, а вместо да си я вземе, мрънкя. Сега да му я върнат в далечна Америка за непотърсена пратка...
52
0
 
3
 
! Отговори
инфо преди 5 години
До ДиТова 1510 е номера на пощенския клон!