Нова зелена зона – от понеделник. Битка за 6500 места!

Така местата за платено паркиране в София стават 27 500
Обновена: 1 ное 2018 18:39 | 1 ное 2018 08:30,
82

С 6500 места ще се разшири зелената зона за паркиране в София от понеделник.

Нововъведението трябваше да влезе в сила от днес, но на 1 и 2 ноември от Центъра за градска мобилност няма да осъществяват контрол, а служители само ще обясняват на шофьорите за новите правила.

Още по темата

5000 заявления за стикери за паркиране са подадени от живеещи в новите зони - горната част на "Лозенец" и части от районите "Оборище", "Красно село" и "Възраждане". Повечето го направили в последните дни и данните им още се обработват, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"На някой места домуващите настояваха да има допълнителни паркоместа, за да има къде да паркират близо до дома си. В тези райони ще паркират най-вече домуващи, а приходите ще са основно от винетките", коментира пред Bulgaria ON AIR Румяна Милова, началник на Дирекция "Паркиране и мобилност".

Офисите на ЦГМ ще работят в делнични дни от 8:30 до 17 часа.

В събота документи ще се приемат само в офиса на станция "Европейски съюз" - от 10 до 16 часа.

С разширението на зелената зона шофьорите вече ще трябва да плащат, за да паркират автомобилите си по бул. "Ситняково", ул. "Стоян Михайловски", бул. "Пейо Яворов", бул. "Никола Й. Вапцаров", ул. "Атанас Дуков", ул. "Люба Величкова", ул. "Сребърна", ул. "Хенрих Ибсен", ул. "Козяк", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Иван Е. Гешов", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Камен Андреев", ул. "Охридско езеро", ул. "Гюешево", бул. "Инж. Иван Иванов", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Димитър Петков" (до ул. "Д-р Калинков" и обратно), бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков", бул. "Сливница".

Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки е от 50 до 200 лв. 200 лв. е и санкцията за заемане на място за хора с увреждания.

С новата зона местата за платено паркиране в София стават около 27 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
До ГашоЗатова - зелени зони навсякъде, да видим как софиаянци ще отскачат за 2 часа до морето и ще се връщат обратно ...
60
0
 
1
 
! Отговори
евала преди 5 години
До АнонименСтой си на село ,че и без това станахте много тук !
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак да попитам, не че очаквам отговор, защо наказвате живущите? Да има семейства с 2-3 автомобила, но много често в едно жилище живеят две поколения. Те с какво са виновни, че Пешо от съседния вход в апартамента е направил офис и в него работят 20 човека и идват с 20 коли, вместо да живее едно семейство с 1 кола? С какво са виновни собствениците, че се разрешава строежа на блок с 30 апартамента и само 5 гаража?
58
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не бих живял в Софето.Не бях ходил 4-5 години.Абсолютна софийска мизерия и хаос.Софиянци са друга порода-хищни печалбари,неогледни,самовлюбени без покритие.Парада в България се командва от София от оно време.Резултата на икономиката ни е очевиден.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътре в кв. Борово обикалях 20 мин. за да намеря място да си спра таралясника. И то през работно време.
56
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52 Защо пишеш глупости? Във Виена на 3-*** има един автомобил. В София на 3-*** има 2 автомобила. Малки диванета и каки на средна възраст карат трошки, дето пушат като кюмбета. Незнайно как са минали технически преглед. Едните супер агресивни, другите неадекватни. Сложи джигитите и ботоксите. Всеки на четири колела. Да затварят центъра.
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Борово кога? Не се търпи тука - 70 % от колите са с несофийски номера - КН, РК, СТ, К, М, В, РВ..... Хубаво, ама остави, че места няма, остави, че на семейство по 2, че и по 3 коли, ами половината са си купили апартаменти с гаражи, ама гаражите пълни с ***, а колите на улицата...Еми айде стига вече. И престанете с това София-Провинция. Мега комплексарщина е това.Кво като си роден в Сф, след като родителите ти не са...
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ую Aми тя София е пълна с такива от вашия регион....само си чуйте мьекането по моловете... Голям праз като сте на морето - месец и половина некъв сезон, след тва нищо... Умрял некой да ви идва, оссвен 50 силиконки и сутеньорите им..... В Гърция е 100000 пъти по-добре, ае у лево
53
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5000 заявления от живущи. Проста сметка 5000*100=500000 лв, от воле в джоба. А те ще са повече, защото за втора кола на съшия адрес таксата е двойна, за "бизнесмените" х4.5. Вече съм твърдо убеден, че управляващите искат да изгонят и малкото останали кадърни и можещи.
52
1
 
32
 
! Отговори
user преди 5 години
да направят цяла София синя зона. Защо е цялата тази простотия?! Какво се контролира?! Проблемът с мръсния въздух не е от колите, а от онези, които горят гуми, парцали и всякакви ***.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е печалбата от Зоните за паркиране в София. Колко са служителите, безплатните им телефони. Колко са парите за платени паркоместа на държавните и частни фирми и институции. Дали Общината печели от платен паркинг до метрото някъде. Това да ни обяснят
50
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже няма на какво основание да вдигнат данъците на имотите - разбити улици и тротоари, липса на осветление, нула почистване и зиме и лято, кнтейнелите преливат, излизат с номера, че живущите така искали, да си плащат и за паркиране. За чии е тогава данъка на МПС-то. От 6500 разчертани места, 5000 заявления от живущи, на които им се повиши данъка на имота със 100 лева на година. А, да не забравим и новите данъци за колите. Браво, пак да гласувате за герб.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"част от парите ще се използват за тротоари" ... ама дайте да бъдем по конкретни какъв е % от тези 4.3 млн дето казахме, за да не излезе после, че е 0
48
7
 
5
 
! Отговори
Суфийаниц преди 5 години
Ава ши плащати и толкоз
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в нашият квартал където се спира на 2 реда (кола над кола) продължава до застрояването на всяко малко дърво междублоково пространство.правят им някакви изкуствени подземни гаражи, но кой ще ги ползва? Имам такъв нищо над 4м не може да влезе, а вижте какъв е автопарка вече...
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно къде ли ще паркиране в София, ако всяко домакинство има поне по една кола, както е в западна Европа?! Сега по-малко от половината домакинства имат коли.
45
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито лев от тези сини и зелени зони не отива в общината. Всичко, което плащаме отива за мафията.
44
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да правят паркинги, както правят по света, ГЕРБ въвеждат платени зони.
43
22
 
5
 
! Отговори
Ую преди 5 години
СОФИЯНЕЦ- синоним на тарикат, който твърде често е в ролята на измамното камилите.
42
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията пак прецака софиянци.