Ден преди началото... протест и скандирания: "Зоната без зона!"

Столичани: Кметицата на Възраждане да ходи при Меркел!
5 ное 2018 12:30,
178

Снимка: Павел Гълъбов

Граждани се обявиха против въвеждането на Зелена зона в междублоковите пространства и паркинги в столичния квартал Зона Б-18. 

"Зоната без Зона", скандираха недоволните столичани, посрещайки първия работен "Зона" ден с недоумение защо само в техния квартал паркингите стават част от платеното паркиране в София.

Още по темата

Хората са възмутени, че много по-централният квартал "Иван Вазов" не попада в хватката на софийското платено паркиране. Организаторите на протеста раздаваха схеми на това как точно този централен район е пропуснат от Столичната община.

Освен мистериозното изчезване на малкия, но доста богат квартал, протестиращите отбелязаха, че паркингите пред входовете на блоковете им не са ремонтирани, но разграфени, за да имат правото да бъдат ползвани като платени площадки за паркиране.

Протестиращите се заканиха да махнат всички табели за платено паркиране и да ги хвърлят пред общината или в близката река.

"Внимавайте, граждани на Люлин и Надежда, скоро ще има зона и при вас!", скандираха част от недоволните столичани.

"Кметицата на район Възраждане няма да бъде избрана за следващ управленски мандат, да ходи при Меркел!", викаха гласоподавателите.

"На всеки литър гориво взимат по един лев, имат данък Гражданска отговорност, която е вдигната със 100 лева тази година, не им ли стигат парите на общините?", чудят се гражданите.

"Бяха обещали и подземни паркинги за живущите, нищо не е изпълнено, говорят измишльотини и взимат само пари", продължиха недоволните столичани.

Адвокат, живеещ в същия район, реши да помогне на съгражданите си, обещавайки им заедно да внесат искове против Зелената зона, с които да се атакува неправомерно взетото решение на общината, според тях.

Организаторите на протеста бяха разлепили покани към всички живеещи в района, за да се присъединят към недоволството им. Според тях някой нарочно е минавал и премахвал принтираните им обявления.

Полицейско присъствие също не липсваше, патрулна кола бдеше за спазването на реда в района на протеста.

Жителите на Зона Б-18 обявиха, че ще продължат протестите си в сряда от 08:00 часа пред община Възраждане и в неделя от 16:00 часа пред паркинг в квартала. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина очаквайте за всяко излизане от входа на блока такса тротоар 50 ст. Нищо, че няма тротоар.
120
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първа кола 100 лева, за втора 200 лева, за трета 300 лева... А насреща нищо.
119
20
 
40
 
! Отговори
От Зона Б-18 преди 5 години
Имаме 2 коли с мъжът ми и платхме 300 лева рекет на Гроб, за да паркираме в същата кал и дупки като преди. Очаквайте догодина и в Младост и Люлин. И пак да гласувате за Гроб...
118
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези зони моментално се отразяват на зоните с квадратчета за гласуване на идващите избори.
117
7
 
36
 
! Отговори
БОКО преди 5 години
РЕКОРДЕН БЮДЖЕТ КАК МИСЛИТЕ СЕ ПРАВИ, БАЛАМИ? С ДРАНЬЕ, ДОЕНЬЕ И СТРИГАНЬЕ! НА ... СЕЩАТЕ СЕ КОИ....
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тука е пълно с куки
115
1
 
24
 
! Отговори
Денонощен рекет преди 5 години
Денонощен Рекет От Общината
114
42
 
33
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Новодошлите в София искат да живеят като на село на магедана. Всичко да им е безплатно, да паркират където сварят, и да си живуркат в кочинката. Ама после същите тези реват, че нямало ред, и че не било "като в Германия". Тъжна и жалка картинка.
113
9
 
40
 
! Отговори
висок преди 5 години
Свиквайте, от 2020 г ще има такса дишане по 1 ст на вдишване...... и синя зона да стълбища, площадки и асансьорите в блоковете!
112
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама моля ви се! Нали гражданите сами искаха да има зона?! Сега защо протестират? Или това беше поредната лъжа, че хората сами са поискали.
111
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради чуканите коли, в София изрязаха всички дръвчета, паркинги да имате. Ми продайте ги тези трошки за скраб, тя София не е толкова голяма че да не можеш да я обходиш с колело или пеша. Спите малко за да избегнете трафик, плащате скъпо и прескъпо, по добре отглеждайте деца. Основен замърсител на въздух, липса на движение и единственото е че седите до като се придвижвате. Мога да бия всяка кола от точка А до точка Б с колелото
110
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какви глупости се занимават?!
109
5
 
2
 
! Отговори
тц тц тц преди 5 години
До 109: Ами така казват. Не знам колко е действително, но това винаги може да се провери. Желание да има някой.
108
3
 
27
 
! Отговори
От Зона Б18 преди 5 години
А от къде на къде междублоковите пространства ще са зона? В квартал Изток, където Цвъки има 8 апартамента зона ли са междублоковите пространства? Или Ситняково, или Иван Вазов? Как се вари жаба-леко полека й се вдига температурата на водата, за да не скокне-данъци, такси, зони, застраховки, ток, вода, хляб, мляко, парно, цигари, бензин....Ама важното е, че бананите са по-евтини от доматите.
107
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше премахнато Софийското жителство от Жельо Шуменската Жа ба, сега нямаше да го има този проблем.
106
1
 
23
 
! Отговори
До тц тц тц преди 5 години
Допитване? Пълна лъжа.
105
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бе верно щяха да правят буферни паркинги около метростанциите и който позва метро щял да може да си оставя колата там безплатно, така ни лъжеха като въведоха тия зони, между впрочем най-големия печеливш от цялата тая глупост е фирмата оперетор на СМС плащанията :) 30 % комисионна
104
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плащаш за зелена зона и после чакаш 3 часа. Много ми е интересно - ако сега платиш 15 лева за кино - веднага ли сядаш или чакаш още един час някой да стане от мястото си?
103
1
 
8
 
! Отговори
До 98 незапознатия преди 5 години
Всички автомобили означава - леки коли, товарни, автобуси и специални автомибили, а по форма на собственост, означава лични, фирмени и държавни/общински.
102
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И буферните и подземните паркинги безплатни ли ще бъдат? Нали също ще се плащат, но ще имат и това неудобство, че ще бъдат по-далеч от входа на блока.