Ден преди началото... протест и скандирания: "Зоната без зона!"

Столичани: Кметицата на Възраждане да ходи при Меркел!
5 ное 2018 12:30,
178

Снимка: Павел Гълъбов

Граждани се обявиха против въвеждането на Зелена зона в междублоковите пространства и паркинги в столичния квартал Зона Б-18. 

"Зоната без Зона", скандираха недоволните столичани, посрещайки първия работен "Зона" ден с недоумение защо само в техния квартал паркингите стават част от платеното паркиране в София.

Още по темата

Хората са възмутени, че много по-централният квартал "Иван Вазов" не попада в хватката на софийското платено паркиране. Организаторите на протеста раздаваха схеми на това как точно този централен район е пропуснат от Столичната община.

Освен мистериозното изчезване на малкия, но доста богат квартал, протестиращите отбелязаха, че паркингите пред входовете на блоковете им не са ремонтирани, но разграфени, за да имат правото да бъдат ползвани като платени площадки за паркиране.

Протестиращите се заканиха да махнат всички табели за платено паркиране и да ги хвърлят пред общината или в близката река.

"Внимавайте, граждани на Люлин и Надежда, скоро ще има зона и при вас!", скандираха част от недоволните столичани.

"Кметицата на район Възраждане няма да бъде избрана за следващ управленски мандат, да ходи при Меркел!", викаха гласоподавателите.

"На всеки литър гориво взимат по един лев, имат данък Гражданска отговорност, която е вдигната със 100 лева тази година, не им ли стигат парите на общините?", чудят се гражданите.

"Бяха обещали и подземни паркинги за живущите, нищо не е изпълнено, говорят измишльотини и взимат само пари", продължиха недоволните столичани.

Адвокат, живеещ в същия район, реши да помогне на съгражданите си, обещавайки им заедно да внесат искове против Зелената зона, с които да се атакува неправомерно взетото решение на общината, според тях.

Организаторите на протеста бяха разлепили покани към всички живеещи в района, за да се присъединят към недоволството им. Според тях някой нарочно е минавал и премахвал принтираните им обявления.

Полицейско присъствие също не липсваше, патрулна кола бдеше за спазването на реда в района на протеста.

Жителите на Зона Б-18 обявиха, че ще продължат протестите си в сряда от 08:00 часа пред община Възраждане и в неделя от 16:00 часа пред паркинг в квартала. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
Аз имам права преди 5 години
Живея с двете ми деца в тази зона под наем, не защото не съм ***, убитачка и какво ли не от определенията в коментарите, а защото не мога да си позволя жилище на раздутите цени в момента. Работеща майка с две деца няма как да се справи без кола.Имате ли идея колко абсурдно е ваденето на винетка за хора в моето положение? Отказаха ми. Вие се хулите на партии, на манталитет и на какво ли не. Протестирам и аз! Нахулете ме и мен.
160
2
 
6
 
! Отговори
Жалки сте преди 5 години
Жалка работа! По 3-4 автомобила на семейство и паркират един през друг, без да им дреме. Да не може човек да си излезе от входа заради автомобили! А сега протестират! Как пък не защитиха кампания за озеленяване в района? Или срещу ***, оставян ежедневно от цветарите? Или за повече детски площадки? Ама не, ще протестират за автомобилите си!
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един колега сега пропищя, че паркинга на блока го направили зелена зона. Като чу, че хората протестират и той реши да протестира, но няма да успее. Мафията на ГЕРБ пипа здраво.
158
5
 
5
 
! Отговори
Тончо Бонбончо преди 5 години
Нямам думи за тоя народ - за това никога няма да се оправим - Правят *** на БСП и взимат и пари за нея
157
7
 
5
 
! Отговори
Нямам думи! преди 5 години
Жалък народ - за 5 лева да готови *** да си продадат, както са в случая тези протестантчета
156
9
 
6
 
! Отговори
Жалка работа! преди 5 години
Долни протестанти! Ходете да работите вместо да ядете от джоба на Корнелия, която ви плаща да протестирате
155
6
 
4
 
! Отговори
МОЛИ преди 5 години
Аууу! Какви са тия протестанти жалки?! Не им ли писна да взимат от комунистическите пари
154
6
 
3
 
! Отговори
Кало преди 5 години
Нека долните протестанти вместо за по 5 лева да си дават *** да ходят и да работят
153
7
 
3
 
! Отговори
СМЕШНИ СТЕ преди 5 години
С тия протести само се вижда как БСП са смешна партия, че плащат пари ... това е безумица просто
152
6
 
3
 
! Отговори
Зоуи преди 5 години
ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НИНОВА Е ТОТАЛНО ЛУДА, КАКТО И ОБКРЪЖЕНИЕТО И ОТ БСП!
151
6
 
2
 
! Отговори
Дебельо преди 5 години
Това вече е смешна работа! На Корнелия не и ли свършиха парите да плаща на хората да протестират и да създават изкуствено напрежение в страната?
150
4
 
3
 
! Отговори
Манди преди 5 години
Платените протестъри на БСП! Не им ли писна?! Протестират за щяло и нещяло
149
11
 
9
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
Ами като си купувате кола първо помислете къде ще се паркира. Никой не е длъжен да ви осигури безплатно паркинг от данъците на всички построен. Аз като си купувам техника за работа си осигурявам и ток и помещение и тогава си къпувам техниката а не да я купя и да викам общината да ми осигури помещение безплатно.
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От колко години събират мутрите пари с паяци и зони и колко данъци са платили?ВСЯКА година са на загуба!
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се стараете да лъжете хората скоро ще ви тричим, мазни, долни, алчни, селски, гербави мyтри!Нали не си вярвате, че ще щавите хората до безкрайност и те ще си траят?Взимайте си зоните и вървете да правите братчета и сестричета на майките си!
146
20
 
11
 
! Отговори
Екстра преди 5 години
Очакваше се този вой на Андрешковците със селски манталите, но нормалните хора одобряват налагането на ред. Дай Боже скоро и цяла София зелена зона и то денонощна!
145
8
 
8
 
! Отговори
Джо1916 преди 5 години
Аз пък искам зелена зона и в Младост
144
16
 
10
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
В района е супер вече. Хората са масово за зелена зона, за да има къде да паркират. Приходящите коли намаляват. Събрали се 3-4 да повикат. Да се местят в някое село.
143
3
 
10
 
! Отговори
Долу БокУ преди 5 години
До БоянБоянчо, хаУс е само в глупавицата ти.
142
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е, до като на хората не им писне и не наврат тези колци с зелени и сини табели в г.за на учителката по руски!Аман от тия алчни мутри,не си напълниха задниците!Побъркаха хората с данъци, такси и какво ли не!