Циганско лято, а... "Топлофикация" реши: Пуска парното в София!

Това ще стане поетапно от 7 ноември
84
Циганско лято, а... "Топлофикация" реши: Пуска парното в София!
Снимка: Dnes.bg

"Топлофикация София" започва от утре, 7 ноември, поетапно пускане на отоплението в столицата.

От дружеството отчитат, че нормативно определените за това метеорологични условия вече са налице, а именно три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

Още по темата

Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради, отчитат от дружеството.

От особена важност преди пускането на парното е клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато.

Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Също така е важно електронните уреди за дялово разпределение да бъдат проверени. В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

"Топлофикация София" ЕАД дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси гражданите могат да потърсят съдействие на телефона за обслужване на клиенти - 0 700 11 111.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
6
 
! Отговори
Maria преди 5 години
Super, edna hubava novina! A na koito mu e toplo - da si spre radiatora.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо не свалите правителснтвото, Орешарски да ви пусне евтино парно.
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на г-жа Фандъкова. Крайно време беше да го пусне това парно.Измръзнаха ни кокалите.
75
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 5 години
Поетапното пускане на парно е необходимо! Защо не помислите за детските градини и болниците, които се нуждаят от отпление?! Децата ни или роднините, които имат нужда от лечение? Не успявате да видите предимствата, които дава парното, заради съседите ви, които крадат, или заради тарикати, които се опитват да избягат от задължението да плащат. Екологично е, топло е във всички стаи и не изисква предварителна инвестиция!
74
3
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ще ви дам пример, от 7 етажа само 2 етажа не са усвоили общи тръби, и разбира се, на коректните платци беше отказано на ОС да се изолират тръбите и да има по-малки загуби в сградна.Извинявайте Топлофикация и Софийска вода знаят проблемите, но не искат да ги решат 30 години, просто защото ще фалират.Друго си е да градят Капитализъм със социалистически средства.Да плащат всички.Не казвам, че не трябва да има такса сградна, но не в този размер и безобразни изчисления.
73
1
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До ТЕЦ:Въпросът не е в сградната инсталация, а в размера на такса сградна инсталация и нейното изчисление.ЕС и ВАС решиха, че ТЕЦ нямат уреди с които да измерват правилно сградна инсталация, в този смисъл таксата е НЕЗАКОННА.6 г. не предприеха мерки за справедливо отчитане на СГрадна, и обикновено усвояващите с подови отопления, хъбове и т.н. са щастлиФи да ощетяват съседите.6 г. не предприеха мерки за хващане на тарикатите.Не може да наказваш коректните платци.
72
7
 
7
 
! Отговори
Мозък преди 5 години
То малко мозък се иска, но като липсва какво да правят. Българина просто мрази да мисли ... резултатите са на лице. Положението е Сомалия.
71
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо сте с палта навън като няма причина да се пуска.Парното трябва да се пуска на 1.10,другото е контролирана мизерия.За какво са винтилите?!
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си е с парно - уютно, топличко, не като сега. През нощта навън е студено. Само през деня е топло и то през втората половина на деня. Около мен е пълно с къщи на по един-два етажа и масово си палят печките.
69
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после. Замръзнах.
68
8
 
6
 
! Отговори
ТЕЦ преди 5 години
ЕС има Директива - КИогато живеете в Блок - плащате всички консумативи и разходи .
67
18
 
25
 
! Отговори
човекът преди 5 години
Поредното ограбване на паричките ни започва!!! ПАРНО ПРИ ТЕЗИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ . БЛАГОДАРИМ ХАЙДУЦИ!!!!!!
66
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега масово вечер се пускат климатици и духалки. Топло е през деня. През нощта става доста студено. Даже закъсняах с пускането на парното.
65
8
 
15
 
! Отговори
СЕЛЯНИН В СОФИЯ преди 5 години
Критерия за пускането на Парното - Приличат на критерии за детски добавки и инвалидни пенсии - ако ревете ще има . А другото е - Империализъм , Роби .
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...това за свещите - от последната чистачка, до директора включително! Само болни да гледате с откраднатото! Амин!
63
7
 
33
 
! Отговори
До топлофикация преди 5 години
Всички тия надписани пари, за свещи и лекарства да ги давате, всички вие в това паразитно дружество!
62
4
 
14
 
! Отговори
ВОСР преди 5 години
Великата Октомвриска Социалистическа революция-7 ноември по нов стил.Къде е връзката-нашите газови хъбове,нашите монополисти и чуждите олигарси. Да,ама нет-за братските страни от Запада братушките са по-братя от ренегатите на балканите.Какво ни чака-въпреки кратката зима(почти символична) парно ще има до есенес-догодина.Както го е казал народа-като го сложиш в пазвата,няма мърдане.А жур-нал-ята ще пишат за климатиците,театрал-синоптиците,но не и за мерзавците, каращи бедните да скотуват!
61
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма никакви климатични основания за пускане на ши ба ното парно, абсолютно никакви!жега е все още, но от "топлото" искат вече да започват да смучат, поне от "етажната собственост"
60
4
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
До Анонимен 60Не е закъсняла - погледнете сайта на ЕСО - системния енергиен оператор върховия товар минава 5000MW. т.е това е мощността на трите Марици и АЕЦ и няма за износ затова се пуска топлофикация. Особено с малки деца ще стоят на 15 градуса? или ще си пусне духалката?
59
4
 
15
 
! Отговори
до 58 преди 5 години
Чак пък `патили`?Като се сетя, че и парното и тока тогава бяха жълти стотинки.После се чудим защо социализмът се провали. Не е затова, че нямаше банани и тоалетна хартия. Нямаше съзнание.