"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45,
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 дни срок по договор за ремонта, тия се шегуват!!!
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическите селяни се довлякоха в София и я съсипаха. Да си ходи в Самоков тая мънкаща даскалица по руски!
78
0
 
8
 
! Отговори
съседка до 67 преди 5 години
И аз съм в пълно отчаяние, откакто в събота отидох до Седмочисленици и се спънах 3 пъти в ужасяващите плочки. Е няма такава некадърност! Да бяха се старали, нямаше да могат да ги наредят така стърчащи с по половин сантиметър спрямо съседните! Ад просто! Едно бакарди приседнало върху купчина павета, друго тътри продъдена пластмасова кофа с някакви материали, а покрай тях се нижат група японци със слисани физиономии. Фандъкова ни мрази - няма друго обяснение!
77
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не са крадци, те направиха България най-силната икономика на Балканите в момента.
76
1
 
11
 
! Отговори
А кога до 78 преди 5 години
Или не си прочел докрай какво съм написал, или си обикновен симпатизант, ***, кадър на ГЕРБ. Напуснах България 1999 г. не съм бил червен и никога няма да бъда. Какво да ти кажа заслужаваме си съдбата с хора като теб. ГЕРБ са крадци управляващи три мандата, жалко за хората повярвали в тази партия. Аз също гласувах за тях в първия им мандат за което съжалявам.
75
1
 
6
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Въпросит е не какво прави изпълнителят, а какво прави общинската администрация во главе с даскалицата ? Изберете я догодина отново ! ! !
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не управлява три мандата, не лъжи червен ***!
73
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спаси София от "Спаси София".
72
2
 
15
 
! Отговори
А кога преди 5 години
Ще има проект спаси България ? Без да обиждам Софиянци, искам само да кажа, че щом в столицата всичко върви много мудно какво остава за останалата част на България. Само да попитам кой управлява вече три мандата ? Корупция, кражби, схеми, далавери, това е управлението на ГЕРБ. Ние от чужбина и по-специално от Англия ясно заявихме какво е отношението ни към ГЕРБ.
71
0
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Много бързата , ремонта е вляза и в програмата 2030 .Тоест по кохезионната програма ремонта с пълна помилизация на трудовия ресурс и до слеващото председателство на България.Но то не е всичко по молба на Пеевски ще се рагледа , а и вероятно удобри на референдум плавателен канал Панчарево -Банкя .За да Може Ахмет Доган да кара огромната си яхта подарък от султана на Бруней по него вместо на Лазурния бряг
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67Не бива да те учудва това. Там работят хора от Индия. Толкова могат, пък и много не ги е грижа, че ремонтът се проточи неестествено дълго и е некачествен.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално е да се точат, те работят с качеството и скоростта на слепи хора без крайници... то е едно мотане, маене, сега ще падне и снега, и ще стане чудно. Не Март 2019, да се молим до лятото поне да стане. Този ремонт ще коства много на Фандъчката...
68
0
 
2
 
! Отговори
ДЪНО!!! преди 5 години
Истината за ремонта на "Графа":https://youtube/watch?v=Gsa3fiqff74
67
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоковската *** съсипа нацяло хубавия ни град и го напълни с диви и нахални селяни като нея.
66
3
 
25
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Извинете, но трамваите пи Града (10,12,18) трябваше да бъдат пуснати от 1 октомври.По думите на Фандъкова и смешното й протеже Крусев.Знаете ли колко хора сме отрязани и без транспорт вече пиловин година?
65
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох съгражданино,колко хубаво беше с т.н. книжен пазар с изгнили маси и продвачи като от филми на ужасите невчесани и немити,пък за това какви сте естети и как ви дразни мизерията е достаттъчно да се види ужасът с графитите ,как бе гопсода естети не ви прави впечатление това,а че от ремонт имало шум!!Просто сте едни КРЕСЛЬОВЦИ.Мразещи.
64
18
 
16
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
*** комсомола от Спаси София да обясни на данъкоплатците как взеха проект за ремонт на парка на Людмила Живкова след като са НПО. И какви стабилни суми прибраха там.
63
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми съгрсждани, живея на Граф Игнатиев-32.Ще ви кажа, че положението е трагично.Такава мизерия не съм виждал през живота си.От понеделник къртят релсите на трамвая, защото. са ги сложили много близо и трамваите не могат да се раминават.Tо бива некадърност, бива, ама това наистина вече минава всякакви граници.
62
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,съжалявам ама байгън от вас "спасители'на София.На табелата пише СРОК НА РЕМОНТА 300 ДНИ,а не 180!!Вие направихте и истерията с плочките водени от собствените "естетически"вкусове УЖ а всъщност ЗАЩОТО СТЕ ОТ ФТЕНТИЧНО ДЕСНИТЕ.Окупирали сте и форума Скайскраперсити,модерирате и всеки който не ви е на мнението е про/стак и селя/дур,Политически сте пристрастни и се чудите вече какви глупости да говорите 5-мата от РМС-СЪЩИТЕ МЕТОДИ.Който не мисли като нас е против нас АЙДЕ СИКТИР!!
61
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите *** даже дават "Дондуков" за пример?Леле, леле...наглост!Идете днес и вижте къде са 25те милиона, които потънаха там!