"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45,
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
8
 
! Отговори
Организация ли? преди 5 години
Преди два часа пресякох "Граф Игнатиев" при ул."Дякон Игнатий". Точно по това време там буботеше някаква машина и се минаваше трудно между тенекиите. Четирима роми се щураха насам натам и крещяха "Не там, тука ела! После мини ей оттам!"Толкова ли беше трудно да се сетят, че ще е по-безпроблемно, ако бяха затворили плътно с ограда това място и бяха сложили от двете страни надпис, поясняващ, че от 15.00 да 17.00 ч. "Графа" ще може да бъде пресечен само при пл."Гарибалди" или при ул."Раковски"?
59
23
 
1
 
! Отговори
Гербаджия преди 5 години
ГЕРБ прави нещата бавно, но славно. Или в случая: бавно, но качествено.
58
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам тия хора срам нямат явно. Графа и дълъг 500 метра. Сам човек ще го ремонтира по-бързо.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е БАШ комунист също като Баце. Не само, че беше комунист завършил висше в СССР, ами тук преди 89-та преподаваше политикономия на младите и им пълнеше главите с комунизъм. Ама беше по-умен от Баце и след 89-та бързо се преориентира. А на Банкянския му трябваше повече време да се усети накъде ду,ха вятъра.
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 40те на 19 век в САЩ така мафията и политиците са прали пари чрез никога свърсващи ремонти .Целта не е да го завършат ,а да удължат срока на поръчката за ремонт . Ние нямаме завършени магистрали и улици - те трябва само дасе подържат и дасе плаща на познати фирми !
55
1
 
20
 
! Отговори
Do 56 преди 5 години
До КойГерберските опорки са ни ясни.Също и такива като теб...заблудени демократи, които си мислят, че ГЕРБ се борят с комунистите и БСП...Най-жалкото е, че не о съзнавате, че и ГЕРБ са същите комунисти като Нинова и останалите.
54
1
 
3
 
! Отговори
Странно въпросче преди 5 години
Някои хора още не са преживели комунизма, а други се чудят как да се спасят от експлоататорския капитализъм.
53
2
 
1
 
! Отговори
От жена ти преди 5 години
Да я ремонтират още! (Гневно) таман моя да не се разхожда полугол по нея, а ако го прави, по малко люде да го видят, направо да се затварят вътре в магазините докато минава. Впрочем, някой ако има оплаквания да се обърне към Сидеров, хах, той е на тази улица с офис
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусна комунистическа помия! Доко ще търпим това комунистическо робство?!
51
16
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
С тия срокове се рискува качеството.За да няма тези проблеми трябва да се акцентира върху по качествените материали ,а не върху сроковете.Ламарината не е приемлив материал.Освен това минаващ влак през центъра на София не е добра идея.Има си метро за това .А релсите пречат за механизираното поставяне на друг вид павета които са и по хубави. и устойчиви .
50
0
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Ремонтираха паветата на графа, т.е. положиха ги. След това ги махнаха и сложиха нови. От 3(ТРИ) дни ги режат заедно с бетона защото са направили близо трамвайните линии много близо и трамваите не могат да се разминат !!! И така седми месец вече. Колко още не знам.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кметицата се е скрила като плъх под бъчва...
48
0
 
5
 
! Отговори
Заарата преди 5 години
Ами в Зарата защо всеки мълчи,цяла година като мишки в лабиринт,скапаняци!
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите от ГЕРБСП разсипаха София!
46
0
 
24
 
! Отговори
До 333 преди 5 години
В германия имат едни кръстовише което го водят за най натовареното в страната, беше до мюнхен по спомен, си спомням много добре бяха заснели и пуснали на бърз кадър как махат за 24 часа бетонен двулентов път мост над това кръстовище без да разрушат нито метър асфалт! Пак казвам българските фирми са АБОРИГЕНИ ПО МИСЛЕНЕ И ТЕХНОЛОГИИ! И така 10 г се строи като през 1945 че и по назад
45
0
 
17
 
! Отговори
предложение преди 5 години
как така ремонта ще продължи до март ? нали после ще кажат - до следващият октомври. да се разходим до там, всички по едно паве да положим, и ще си го довършим за 3 дни.
44
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 5 години
пирамиди фараонии балъци за милионикмета взе рушвета и се качи в самолетадръжте му петите .....
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел имаше малко магазинче на главната в Бургас. Издържа само 3 месеца след началото на ремонта и сега живее и работи в Англия........Мислете си кога ще се прибере обратно в България
42
1
 
17
 
! Отговори
Do 24 преди 5 години
До спасена СофияРазбирача.КОгато искаш да си ремонтираш банята...ще дойда аз...ти ще ми дадеш едни 50хлд. лева...аз ще ти я направя с най-евтините материали, за 3месеца.Банята ти ще тече отвсякъде...обратни наклони...а мивката ти ще се счупи.От там нататък...ще ти кажа, че ще я оправя...и така...още 6месеца...И като започна да ти обяснявам, че за всичко си иска време, стандарти, БДС...тогава ще ми е интересно какво ще ми кажеш.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно ГЕРБ са се разбрали с партията-майка БСП Мая Манолова да поеме София. По подобен начин се разбраха и за президент.