"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45,
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
25
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
нямам нищо против да се пише срещу некво нарушение, но няма ли кой да ни спаси от Спаси София? Само некви от третия пол могат да симпатизират на Гергин.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репортерчета, връзкари и бивши костовисти живеещи в центъра! Стиснете зъби докато ви помпа избраната от вас кметица! Няма само на нас от плебса да го слага я!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е докато ни управляват комунисти.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това при положение, че имаме най-топлата и суха есен в София от няколко десетилетия насам. Сигурно самоковската даскалица по уски ще се оправдае с лошото време.
36
0
 
29
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Във Франция, малко градче (колкото Пловдив), на главен дву-лентов път имаше 3 двойни кръгови и едно единично, което леко забавяше движението. Една сутрин единичното кръгово, за една нощ се бе трансформирало в двойно: Асфалт,градинки,знаци маркировка. Повечето хора даже не се усетиха!Пак там същия път - 2-3 километра се преасфалтира в рамките на един слеобед, практически без да се спира движението!У нас това отнема месеци!!!!За качеството изобщо няма да говоря - на светлинни години са от нас!
35
15
 
10
 
! Отговори
Справедливо е! преди 5 години
В центъра живеят предимно *** гласували за Фандъка. Мед ми капе на сърцето като ги чета отдолу как реват!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
#HubavoE но още не е готово
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалираха бизнеса на хората тия мизерници. Не ги е срам, никога повече Фандъкова! Разходете се по Графа да видите какво е. Само от канала до Попа преди време преброих 5 празни магазина. Комунисти долни!
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От поне месец нищо по Графа не помръдва. Мотаят се някакви роми с работни дрехи, но нищо не се случва. Трябваше да е готово преди месец, а няма да стане и до Коледа.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина е нетърпимо вече!!!! Прах, шум, 6 септември вече за n-ти път се копае, как е възможно!!!!!???? Веднъж я копаха в началпто на ремонта, заровиха и т.н. и сега отново на същото място копаят!!! Пълен абсурд!!! Магазините наоколо казват, че всяка седмица им казвали " другата седмица сме готови" и така до безкрай! И са много смешни, преди имаше места, от които да се види в градинката на седмочисленици какво става, сега са ги прикрили, сакън да не гледаме кво става. Срам! Срам! Отровихте ни д
30
1
 
31
 
! Отговори
ФАНДЪКА преди 5 години
Никой не може да ВИ даде толкова, колкото АЗ мога да ви обещая!
29
18
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Стой си на село. Много плюете срещу София, но със зъби и нокти драпате да си домъкнете вмирисаните телеса тук.
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 000 000 лева за под километър релси и тротоари и ще го влачат до напролет. Това е скандално!
27
1
 
16
 
! Отговори
софийски тумор преди 5 години
До Анонимен 23Освен, че си злобен селянин, явно ти липсват и познания за това, защо точно София е избрана за столица. Като не ти харесва столицата, ти и твоите съселяни си стойте в провинцията.....ама като знаете, че алтернативата е магарето да ви бие с *** опашка през носа, не ви отърва...
26
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До спасена СофияЯсно, че на вас, софиянците за три месеца в годината ви е ХУБАВУ. Но има разни неща като стандарти за качество, естетика, абе простички неща, които още не сте ги схванали.
25
1
 
25
 
! Отговори
huhu преди 5 години
интересно догодина колко време ще държат хората в Арена-та докато пренаредят списъците и бюлетините за да може Фандъка отново да е кмет.На миналите избори отне два дена, сега май поне седмица, хаха.
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата има навика да лъже. Излъга ПОЗОРНО, че ще изгони мутрите с автокъщата от от Борисовата градина преди една година. Не само, че са си там, но и си вдигнаха покривна конструкция.Сега лъже и за сроковете на ремонта. Първо беше началото на октомври, след това стана началото на ноември, а всъщност НАДАЛИ ЩЕ СТАНЕ ТАЗИ ГОДИНА като гледам с какви темпове се върши.
23
1
 
24
 
! Отговори
Т преди 5 години
Днес минах от там. Картинката е трагична: 1 така наречен ром *** плочка, 6 други седят и гледат...
22
42
 
6
 
! Отговори
спасена София преди 5 години
Тия от "Спаси София" да вземат да забият поне един пирон през живота си и тогава да дават мнение. Много сме кресливи когато трябва да си заработим парите за протестите и критиките. Този ремонт не е като да си прекопаеш нивата на село. Колкого и забавяне да има, важното е да стане както трябва. Всеки ден минавам от там и виждам, че става 50 пъти по-добре от разкривените плочки и стърчащите железа, които бяха досега... Същите крясъци бяха и за Дондуков....
21
1
 
23
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Схемата намирисва на: почва ремонта и е ясно, че ще свърши по- рано защото се слага както дойде какъвто материал изпадне. Вдигна се шум и сега трябва да се преправя и то с друг материал. За да стане това, трябва да се откраднат парите за този ремонт от друг ремонт. Затова ние чакаме, те чакат, всички чакат!