"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45,
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
40
 
! Отговори
СЛУЧАЕН МИНУВАЧ ДНЕС преди 5 години
Аз ще ви кажа какво става. Данчето се усети, че може да не я преизберат (а залогът е твърде голям - много по-големи далавери има от ремонта на графа) и очевидно е наредено да се изоре всичко, което вече е било поставено и подмени с ново. Преди два месеца, когато беше уж поприключил ремонта, имаше съвсем други плочки около релсите. Сега виждам, че са тотално подменени с нови със съвсем друг стил (камменни), а днес докато минавах видяк как къртят смело новите и ги заменят с по-новите (каммените).
19
0
 
27
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Във Варна е същото.Почти една година правим три километра път и още са до половината.Проект за който се знаеше преди...30г.Има ли изненадани?
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е защото в Бг винаги се взима един обект, разкопава се и след две недели половината от работниците се пращат на нов , после и половината техника също се отклонява и ... Така правят майсторите дето ти сменят плочките в банята, така правят и фирмите дето сменят плочките на "граф Игнатиев"
17
0
 
18
 
! Отговори
Отговорният инжинер преди 5 години
Не бързаме, за да не остареем
16
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спаси София от "Спаси София".
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали трябва да се види че се върши нещо
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В предизборната си кампания Фандъкова ще обещае да ремонтира Графа и ще обвини бкп за състоянието му.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонт на ремонтаКонтрол на контролаОставка на оставката
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Фандъкова наградете я с една телешка паржола за чудесната робота.
11
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА И ГЕРБ!
10
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ремонтът може и да е дълъг, ама за сметка на това пък е некачетвен.
9
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картофената мафия унищожи София.Открданаха милиони, а един от символите на София - улица Граф Игнатиев прилича на ко чи на.А и не се знае кога въобще ще свърши ремонта - дататат беше 1 октомври.
8
1
 
40
 
! Отговори
Боко Т. преди 5 години
Санкции за изпълнителя за забавянето ще има, но те няма да са в пари, а в суджуци, изготвяни по специална рецепта от еленско месо.
7
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Барон Мюнхаузен" или "Гаф Игнатиев" - това е въпросът! Ваш: Уйлям Шейксбиър
6
9
 
24
 
! Отговори
Кан преди 5 години
Спаси София - Изгони Селяните
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половин година ... ако беше Щрабаг щяха да са 2 години :D
4
51
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да мрънка, да плюе и да намира кусурите на другите може всеки.Не е зле да се пробва да се прехвърли някакъв ремонт към "Спаси София".Да се намери механизъм, ей такива уж граждански организации да контролират проекта, естествено без да имат достъп до парите.За проба. Да се види какво ще се получи.Поне накрая да се чувстват съпричастни.
3
0
 
45
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Просто е догодина са общинските избори, ако софиянци са доволни пак да си изберат картофената всичко останало е един взе парите и рече ще видим.
2
0
 
38
 
! Отговори
11 преди 5 години
Да бе , кви далавери са набарали. Ще ги точат до 2020г. Нека да позная - ремонта струва поне 15 милиона ?
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е пак ще кажа българска работа, общинския взе парата и толкоз....сефте