"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!

Ще бъде ли глобен изпълнителят, питат от организацията
7 ное 2018 15:45, Боряна Павлова
92
"Спаси София": Половин година ремонт на "Графа" – напредък нулев!
Снимка: архив, Investor Media Group

6 месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

Още по темата

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност, но...


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
51
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да мрънка, да плюе и да намира кусурите на другите може всеки.
Не е зле да се пробва да се прехвърли някакъв ремонт към "Спаси София".
Да се намери механизъм, ей такива уж граждански организации да контролират проекта, естествено без да имат достъп до парите.
За проба. Да се види какво ще се получи.
Поне накрая да се чувстват съпричастни.
4
1
 
40
 
! Отговори
Мега преди 1 година
По-дълго е по-скъпо. Какво толкова?
3
0
 
45
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 година
Просто е догодина са общинските избори, ако софиянци са доволни пак да си изберат картофената всичко останало е един взе парите и рече ще видим.
2
0
 
38
 
! Отговори
11 преди 1 година
Да бе , кви далавери са набарали. Ще ги точат до 2020г. Нека да позная - ремонта струва поне 15 милиона ?
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е пак ще кажа българска работа, общинския взе парата и толкоз....сефте