Договорено: Лекари и медсестри с 200 лева отгоре!

Остава дисбалансът между градовете и малките селища
8 ное 2018 14:00, Павел Гълъбов
18
Договорено: Лекари и медсестри с 200 лева отгоре!
Снимка: архив "Булфото"

С 200 лева ще се вдигне минималната работна заплата на медицинските сестри и лекарите през 2019 г.

За сестрите тя скача от 750 на 950 лв., а на лекарите от 950 на 1150 лева.

За това се договориха представителите на най-големите работодатели в сферата на здравеопазването, които подписаха новия колективен трудов договор за следващата година, съобщи "24 часа".

Още по темата

Въпреки договарянето дисбалансите в заплащането и качеството на медицинската помощ между малките населени места и големите градове остава, не отрекоха работодателите.

Диспропорциите на места достигали между 3 и 5 цифрени заплати, обясни Мими Виткова, представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България и бивш здравен министър.

Това трябва да се промени и да се сложи ред, настоя тя.

"Няма как качеството на медицинската помощ да е добро, ако една сестра получава с 5 или 10 лв. повече от минималната за страната заплата", каза и д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Мед сестра преди 2 месеца
Защо заблуждавате населението...КТД не задължава директорите на болнижите да вдигат заплатите, при условие , че кл.пътеки не са остойностени и при наличието на лимити. Заплатите в повечето провинциални болници са 540-570лв. Е, какви здравни грижи искате от нас като ни плащате за метачи и коя ще е тази млада сестра дето ще започне трудовия си стаж с тази заплата-на 540 лв данъците са над 100 лв, нето...около 400лв,.. и в повечето случаи работиш вечер без лекар и без санитар, ...каторга
15
2
 
6
 
! Отговори
+ преди 2 месеца
До Специализанта

Алоооо, специализантче - кого наричаш злобар и комунист бе. Като видиш усмихната медицинска сестра ., дори 1000 лева да взема ми се обади. И ЧЕРВЕНУШКО ТАКЪВ - дано не ти се налага да се сблъскаш с т.н. "специалисти". В момента се пека на шиш около тях - влезеш ли им в скапаната система на здравеопазването - само по спиралата надолу, надолу и...... който оцелее. Чао злобарче
14
1
 
6
 
! Отговори
Специализанта преди 2 месеца
Аман от злобари и комунисти... Когаа последно човек ви е умрял в ръцете а?! Представа нямате какво е това... колко труд е положен.Представа нямате, какво означава да отговаряш за човешки живот. Предлагате мотики и кър...Червени злобари, ами какво да предлагате, то вие друго не знаете да предлагате.. Израснал съм, на къра с мотиката. Вместо да се радвате, че нечия заплата се вдига и когато дойде сестрата ще е усмихната защото не мисли как ще я кара до края на месеца. Няма да се оправи тая държава
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С пари от бюджета лесно се вдигат заплати, нали!
А МРЗ с 50 лв отгоре. Да живей труда!
12
2
 
8
 
! Отговори
iliyan преди 2 месеца
А как да живеат инвалидите с пенсии от 170лв,
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В частните е още по-зле.
10
8
 
7
 
! Отговори
от кочинката преди 2 месеца
БСП са се подали на хоризонтаааа...ше дойдат и ше ви дооправят толкова добре,че да се помни и от пра правнуците ви!Нали вие помните?
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи,според д-р Иван Кокалов,минималната заплата е 740лв?Де да беше,ама не е .Така,че разликата сега е с около 200лв,а след увеличението ще стане с около 400лв от минималната заплата.И никак не е малка.
8
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен
Е, и? Всички нормални хора живеят със заплатата си - сестрите с какво са по-различни. Ако те са пациенти надали ще се държат с тях така, както те - болните какво са им виновни. Като не им харесва да са сестри - да копаят с мотиката и да се изхранват.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лекарите не си теглят от банкомата заплатата, а за сестрите живеят с заплатата си !
6
2
 
19
 
! Отговори
Гашо преди 2 месеца
Уха....с увеличението ша съберат за една гражданска отговорност и за данъка на мпсто. А....може да им остане и за по една бира хахахаж
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гробарите се грижат за бялата мафия.
Все пак там са основната част от избирателите им
4
22
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 месеца
Убийците в бели престилки се уредиха пак ...
3
9
 
13
 
! Отговори
GG преди 2 месеца
Да живее БСП и дано се върнат пак на власт да оправят малко заплатите, че обедняхме многооо
2
25
 
34
 
! Отговори
МОЛЯЯЯ преди 2 месеца
И на какво отгоре им се дава още и още. Влезте в държавна болница да ви се изправи косата - държат се с теб като с куче и дори по-зле. Купи това, купи онова, гледат те в ръцете /портмнето/ от докторите до санитарките. Да НЕ ИМ ПАДАШ В РЪЧИЧКИТЕ НА ТЕЗИ убийци. Против съм абсолютно с данъците ми да ги държите на хранилката. Те изкарват достатъчно и ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ. Заплатата им е за стаж - това е.
1
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на генерал Борисов наричан още способния, така се прави. Просперитет, стабилност, устойчиво развитие, благоденствие и светли бъднини.