Дупки пукат гуми в кв. "Младост". Сигналите валят до СО, но...

Хората с опити сами да закърпят проблемните участъци
8 ное 2018 09:00, Петя Славова
31

Улица в квартала "Младост" 3 е осеяна с дупки, което не би трябвало да е изненада. Проблемът тук е, че участъкът не е ремонтиран от толкова дълго време, че арматурата на пътя се е показала.

На подадените до Столичната община жалби пък не се обръща внимание. Хората дори правят опити сами да закърпят участъците, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Става дума за улицата пред блок 366 в квартал "Младост" 3. Тази година жителите на блока подават десетки сигнали до СО през имейл, но реакция няма.

Година по-рано, през 2017 г., жителите решават сами да решат проблема си, като се пробват да асфалтират със собствени средства дупките, но и това не дава необходимия резултат.

"От СО ни връщат отговор, че тази улица не е в списъка с предвидените за ремонт. Аз живея повече от 30 години тук и не съм виждала улицата да се ремонтира. Състоянието е критично", категоричен бе един от жителите на блока.

По думите им инциденти вече рядко се случват, защото хората знаят дупките наизуст, но все пак случайни хора постоянно пукат гуми и си изкривяват джантите.

Оказва се, че освен асфалт, жителите от блока се грижат и за отводнителната система. Преди години роми крадат една от шахтите за отводняване. Затова жител се наема и прави скарата за шахтата, която върши своята работа вече няколко години.

Даниел Евлогиев от "Транспортна инфраструктура" към СО обясни пред Bulgaria ON AIR: "Списъкът на улиците, които трябва да бъдат ремонтирани, се подава от кмета. В същото време тази улица не присъства в този списък. На база на огледи обаче е установена необходимост за ремонт на тази улица и той ще бъде направен до края на годината".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16нещо си се объркал, Иванчева е независим кандидат, а не на герб, ако беше на герберясалите, нямаше да я пипнат, защото кои са мутрите?...
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и 2-те гуми си спуках на ул. Луи Айер, минах п/з дупка със стърчащи в нея железа, само искам да знам дали и наказанието за дупките ще се пишат на шофьора или на колата?...
27
2
 
3
 
! Отговори
dsaddsadasdsa преди 5 години
Обаче минават през дупката всеки ден, ама няма да спрат, да паркират от другата й страна и да не се налага, да минават през нея....няма толкова, горе...
26
0
 
8
 
! Отговори
АЗ платеца преди 5 години
ГУМИТЕ ГЪРМЯТ - ДАНЪЦИ И ТАКСИ РАСТАТ !!! ИМА РАВНОВЕСИЕ, ЧЕСТИТО ЗА С О ......
25
0
 
5
 
! Отговори
Троторната академип преди 5 години
Ако кметът на младост (пардон, тя е в ареста) или вр.и.д. кметът (преди да влезе в ареста) се развърти, има паркирали по тротоарите за глоби от няколко стотици хиляди на ден. Да ги събере и ще има и за комисионни, че може и за асфалт да остане.
24
3
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Правете и там ЗЕЛЕНА ЗОНА и им оправете паркингите и прилежащите улци!
23
1
 
12
 
! Отговори
ГейБер преди 5 години
Това не може да е вярно!?!?!? ГЕРБ оправи всички проблеми в страната и всичко е ОК. Да не говорим, че и престъпник номер 1 в света е в ареста - кметичката на Младост.
22
6
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ам дан са купували там ве. Продали нияите на баба си и купили у най - голямото гето Младост 3. че то у люлин е по- хубаво от там. Смятай, дали по 1000 е на квадрат за вмирисана панелка и си крадат капаците на шахтите. Писна ми някой секи ден да се оплаква. Кат не им отърва да продават сега по 300 Е вмирисаните панелки и обратно на село!
21
8
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
До Анонимен 13: Нямало такава "гнусна" столица като София, но всичките се натискате да живеете тук! Всяка трета кола е с провинциална регистрация. Когато в София имаше "софийско жителство" и беше 600 000 души население - всичко беше в ред зелен град, с чисти улици, които се миеха всяка нощ...
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че оковаха Иванчева.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да няма логика да са такива цените, виж, че и в този "елитен" квартал има хора, които крадат капаците на шахтите, политкоретно е да кажем, че брали желязо хората. А тези дето берат желязо са много и вискчите готови да извядят не две, ами три хиляди евро за квадрат панелно жилище, това са хора з акоито жилището и образованието са приоритет и затова се получава така... Може би там някъде е логиката..
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но там струва 2000 евро квадратния метър - панелно жилище, пък имали дупки и кметицата им обвинена в корупция. Някъде ми се губи логиката, но щом в Люилин и Обеля също са над 1000 евро квадрата - панлеката, явно я има. Демографската, политическата и икономическата картини също не предполагат да са такива цените на имотите, но явно има логика...
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граждански, винетки, данъци, тол такси - всичко поскъпва, но проблемите никой не ги оправя. Нещо не виждам къде ми отиват парите
16
0
 
21
 
! Отговори
младост преди 5 години
15,не бих ти обърнал внимание ,пък и не заслужаващ.Живея точно до този блок и не искам да разправям как е. Улиците се закърпват ежегодно и кръпките при първия дъжд се отварят отново. Защо ли си губя времето , след като *** като теб ме заливат с политика.На никои вече нне вярвам , ни Корнелия , а още по малко на творят ЕКСКУРЗИАНТ борисов.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, Младост се наказва заради това, че изрита кметицата на ГЕРБ!!! Спретнаха активно мероприятие на Иванчева мутрягите, започнаха яко да строят, пътищата са разбити и не се правят...
14
4
 
12
 
! Отговори
man преди 5 години
Ех само ако Корнелия беше на власт, нямаше да има такива несправедливости! Пътищата щяха да бъдат асфалтирани, пенсионерите на 2К пенсия, а ромите - с по 2 безплатни апартамента!
13
2
 
27
 
! Отговори
Реалистът преди 5 години
Ромски орди пребиват , изнасилват и крадат бедни Български пенсионери из малки градчета и селца по най - нагъл и брутален начин !!! ..... Млади хора и деца умират от тежки болести заради липса на Държавна политика и помощ !!! ... Възрастни хора карат с трагикомична "пенсия" от 100 - 150 евро ... на месец ?!?! ... А вие ми "праскате" водеща статия за някакви ... дупки ... в някакъв си "Младост" ?!?! ... Всичко в това подобие на "Държава" е една ОГРОМНА "ДАЛАВЕРА" и "ЧЕРНА ДУПКА" ... :( !!!
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
софия гетото на европа няма по-гнусна столица на континента.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА! ГЕРБ ДОЛУ!
10
20
 
12
 
! Отговори
Бананоберач преди 5 години
Младост винаги е бил от гадните квартали