България – бъгът за Истанбулската конвенция в ЕС

Министър Захариева иронизира: Нека БСП се гордее с това!
112
България – бъгът за Истанбулската конвенция в ЕС
Снимка: архив "Булфото"

България ще бъде причина целият ЕС да не може да прилага Истанбулската конвенция, обяви външният министър Екатерина Захариева и обвини за това опозицията.

Още по темата

"Можете да се гордеете с това", иронично заяви тя в отговор на въпрос на червения депутат Иво Христов.

След като една страна не е ратифицирало документа, тя не може да бъде прилагана в цялата общност.

"Това обаче не означава, че страните, който са ратифициали Истанбулската конвенция, няма да я прилагат", добави Захариева.

Тя допълни, че България няма как да подкрепи решението на Съвета по евроинтеграция за ратификация на Истанбулската конвенция поради решението на Конституционния съд.

През юли тази година КС реши, че терминът "джендър" (социален пол) в Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията и размива границите между мъжкия и женския пол. Според конституционните съдии международният документ изцяло противоречи на основния ни закон.

Решението на КС бе посрещнато с облекчение от ГЕРБ, които не успяха да прокарат документа в Народното събрание и за да не изглежда, че се отмятат от ангажимента си пред ЕС, прехвърлиха топката към конституционните съдии.

Иво Христов упрекна днес Захариева, че е използвала ирония.

"Очаквах по-сериозен отговор, можехте да си спестите иронията. Конвенцията бе обявена за противоконституционна в някои текстове, май поставяте под съмнение решението на КС", отговори й той.


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 месеца
Така като се позамисля това, че БСП с подкрепата на общественото мнение успя да спре джендър конвенцията май е единственото свястно нещо което са направили през последните години.
52
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гербаджиите не спират да обиждат, унижават и унищожават българския народ...
51
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Захариева трябва да и се забрани да се подписва под каквото и да е, освен под собствената и оставка!
50
30
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 месеца
Като чета коментарите и ме хваща срам от вопиющата некомпетентност и безпросветност на част от представителите, на така наречения "Народ" ... С подобен метер_Ял сме по-скоро за евроАзия, отколкото за Европа ... !!!
49
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не, нормалните българи и българки, пазещи децата и семействата си не са бъг, а достойни родители!
48
5
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
При БСП напъна беше и отвън и отвътре. Отвън станишката заедно с група еврогейове бълваше огън и жупел.Заплашиха ги и с изгонване от ПЕС. Вътре в БСП хората на станишката също яко дълбаеха. Нинова беше в тежка ситуация.Радвам се че издържаха и каза НЕ на тази гнус.
47
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не става дума за Нинова и българските социалисти. Става дума за ПЕС и американските демократи(социалисти)!
"С глупавите си каузи и криворазбраната политическа коректност социалистите ще доведат нов Хитлер и нова кръвопролитна война. Да замениш битката за социална справедливост със джендърска справедливост, е съзнателно отблъскване и лумпенизиране на обедняващите и объркани маси."
46
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази прос такеса само се излага като излезе извън Бг. Да си седи тук и да си гледа ръкоделието, че такива елементарни хора като нея, трябва изобщо да не излизат от вкъщи.
45
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Веднъж България да заеме правилна позиция!
Вън тая *** от МВнР!
44
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Демек Калинка Захариева казва: Трябваше да я приемем, въпреки че КС определи, че е противоконституционна! С други думи български министър призовава да се погазва Конституцията на Република България!!!! В нормална държава тази още на другия час няма да е министър повече!
43
4
 
52
 
! Отговори
Браво! преди 5 месеца
Заради Истанбулската конвенция БСП изкупи поне половината от греховете си. Браво най-вече на Нинова че издържа защото и те бяха яко напънати да я приемат.
42
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С глупавите си каузи и криворазбраната политическа коректност социалистите ще доведат нов Хитлер и нова кръвопролитна война. Да замениш битката за социална справедливост със джендърска справедливост, е съзнателно отблъскване и лумпенизиране на обедняващите и объркани маси.
41
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази женичка е срам и позор! То си има и име за такива платени!
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Калинка Захариева общата като каква дава мнение?
39
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко, уволни тая джендърка че ще ти дойдем на протест цяла България.
38
1
 
46
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
"България ще е причина целият ЕС да не може да прилага Истанбулската конвенция,обяви...Е.Захариева""
Би било чудесно да е по силите на България да може да спира всяко безумие в ЕС,тогава заслужено бихме се гордели!Все пак има известно постижение и можем да бъдем поне малко доволни.Ако успеем и с Маракеш,ще е отлично!
Колкото до Захариева,всичко е ясно-тя е на Сор.осовата хранилка отдавна и няма какво друго да каже.
37
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние тая конвенция отдавна сме я приели тя е кодирана в нашия морал и ценности, българина не бие жени като европееца разбра ли ма евроататлантиека *** кратуно. Не Европа трябва да учи нас, а ние тях иди се гръмни някъде и стига си ни занимавала със себе си.
36
1
 
30
 
! Отговори
до 37 преди 5 месеца
за всичко си прав, освен грешно си видял, не е Исландия, а Ирландия. фактът, че и Ирландия и Великобритания отказват, при положение, че единственият правно валиден текст на конвенцията е на родният им език е достатъбно красноречив. Повечето калинки с Инглиш като на Бо, дори не са разбрали за какво иде реч!! обаче, са първи при подписването!
35
2
 
28
 
! Отговори
Ей, хора! преди 5 месеца
Идват все пак избори! Там където тези АКТИВИСТКИ ОТ ГЕРБ ОГЛАВЯВАТ ЛИСТИ - НЕ ГЛАСУВЯЙТЕ ! /за тези, които предпочитат герб! / Това са ***, продажни , родоостъпници - захариева, цачева, габриел, цачева. Иваше и някаква кака мариана кацарска! Да не си правим излишни главоболия! Аут от политиката!
34
2
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 месеца
Не БСП подписа договор и призна ,,македонскиот язик,, ! А тая полуграмотна юристконсултка !!!