Одрани, нахапани, бити... Агресия в детска градина?

Проблемът – в преподавателите или в родителите?
14 ное 2018 10:15,
18
Одрани, нахапани, бити... Агресия в детска градина?
Снимка: pixabay

Родители от столичната 167 детска градина "Малкият принц" се оплакват, че децата им са бити и тормозени от  агресивно дете.

Те твърдят, че причината за това е липсата на достатъчно персонал и лошата дисциплина.

Още по темата

"За мен проблемът, който трябва да се дискутира, е непрекъснатата смяна на преподаватели. Миналата учебна година имаше почти през цялата година един екип, от който бяхме изключително доволни", обясни майка на дете от забавачката.

"Ние сме отскоро в детската градина. На третия ден, откакто започна да посещава градината, вечерта намерих детето си с одрано лице. Казаха ми, че е одрано от друго дете и когато разпитах във Фейсбук групата на детската градина, разбрах, че не е единичен случай", обясни майка, чието дете е потърпевшо от агресията на друго дете в групата.

Родителите на малчугана, за което се твърди, че проявява агресивно поведение, обясниха, че и към него има проявена агресия.

Директорът на детската градина Даниела Кулинска обясни пред Нова тв: "Децата не остават без надзор. Те са малки и това се получава, когато са в свободни игри. Конфликтът се получава за играчка, донесена от вкъщи. Във вътрешните правила е регламентирано, че играчки от вкъщи не трябва да се носят, защото децата се карат за тях".

Психологът на детската градина Величка Иванова, назначена от 1 ноември, обясни, че децата в потърпевшата група са много спокойни.

"Агресията може да бъде породена от много причини - утвърждаване в групата, себеутвърждаване, както може да бъде породена и от семейни конфликти. Семейството на детето, срещу което има оплакване, категорично отказва среща с нас. Предстои покана за екипна среща с ръководството на детската градина, педагозите в групата и мен, за да се обсъди проблема и да се намери решение. Ние предложихме на майката на това дете да дойде да види поведението на детето си в групата, но тя категорично отказа", обясни Иванова.

Според майките обаче пропускът е в педагозите, които допускат децата с играчки от вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите нарочно водят децата си в градината с играчки от вкъщи, в които поставят записващи устройства.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РистеА пък при нас от една година търсят деца, за да си останат учителите на работа, но няма.......................
13
0
 
7
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До Анонимен 11Написали сте проблеми в кавички и не схванах мисълта. Смятате, че агресията е породена от проблеми на детето, за не на родителите?!Имного се учудвам като почне да се критикува "боя", като че ли апелираме за кървища. Става дума за изграждане на правила и при спазване да има поощрение, а при нарушаване - наказания. И се увеличават докато станат ефективни. Няма трети път на развитие и това доказано от 3000 години!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен моделът на детска градина в нашата страна, много травмира децата. Като се започне от невъзпитаните педагози, аниматори или каквито и да са, липсата на персонално професионално добронамерено внимание към децата, простащината и какво ли още не. Ужасно е
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боя не оправя проблемното дете. Боя обаче, кара проблемното дете, да се страхува и да не си споделя "проблемите" с норманите и хубави деца!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 госпожи не могат да гледат 30-40 деца, затова ги пускат свободно да дивеят и което оцелее, оцелее. Ако имам пари за частна градина, веднага бих го зачисала там. Но нямам и трябва да търпя детето ми да идва изнервено, бито, сополиво.Не е редно, но нали 'двама 40- не могат да пазят за жълтите стотинки".
9
1
 
19
 
! Отговори
Ристе преди 5 години
Е как да има персонал- на 37 деца се пада 1 госпожа на смяна. Няма как да знае какво правят всички деца във всеки един момент- нещата са прости. В градината на дъщеря ми от една година търсят учители, но за тази заплата никой не иска да се хваща. А за децата какво да се каже- има агресивни от малки и постоянно тормозят останалите. Така е било винаги, но това си идва главно от семейството.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има тук играчката, донесена от вкъщи?Да не би агресивното да отнема чуждите играчки (чуждата собственост) като дере и хапе (тоест, като наранява собственика, чиято вещ иска да отнеме и не му прави впечатление, че нараняването е до кръв).Правете си изводите какво възпитание има това дете и какви действия е готово да предприеме, за да заграби нещо, което не е негово.
7
1
 
34
 
! Отговори
Агресията поражда преди 5 години
агресия.Достатъчно е да има едно, което непрекъснато налита да хапе и дере останалите. Тогава и те започват да се държат по същия начин за да се защитят. Тоест, едно проблемно келешче съсипва възпитанието на всички останали. Защото това не е нормалната детска агресия, която всяко дете може да прояви, но след малко се сдобрява с другото дете. въпросното дете умишлено причинява наранявания дори без да са му дали повод за агресия.Нужна е помощ на специалист, грижата е на родителите на детето!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таксите ниски претенциите големи Колко младежа са в група??¿ 25 ,35 как да ги опази един човек?Има пострадали от приятелски ОГЪН
5
1
 
48
 
! Отговори
Какъв е проблемът? преди 5 години
Учтиво са й предложили да отиде в детската градина и да се убеди, че детето й е опасно агресивно, когато е в групата. Тя обаче категорично отказала!Тогава разумният изход е само един - веднага да отпишат детето й от тази детска градина и да бъде прието следващото дете, което е кандидатствало, но не се е доредило до място в детска градина.Категорично отказващата нека сама да си търси начин да гледа детето. Откъде накъде заради нейното дете други да са подложени на риск и тормоз?
4
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истеричните откачалки на държавна хранилка, едно си знаят. Като не ви харесва, отивате в частна градина. Не им ли се диша във врата на шушумигите заплатаджийски крадливи, нищо не вършат. По цял ден опъват цигарките и у фейса, пачите им трудоустроени. А като наближи празник, месец по-рано заразмятвали списъците кой ще идва кой не, да не би да се преработят.
3
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе никой не ги държи там насила бе като не им хареъва и сменят детската градина нали е пазарна икономика и демокрация некадърниците ще фалират сами. Като знаете как става отворете си детска градина и трупайте кинти кой ви спира *** и убита държава.
2
4
 
43
 
! Отговори
Глезльо преди 5 години
Абе, като го ошамариш едно такова агресивно егоистче и ще видиш как ще се кротне, ама ще засъдят възпитателя после тия родители, дето не си контролират децата!
1
19
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Как се получава така че хем игпачките от дома са забранени а те са в градината.Пробрема е че в тези градини работят заплатаджии без чувство за отговорност към работата.Масово е така.