Грешна комуникация и... протестите не стихват

Коментар на журналиста Недялко Недялков и политолога Мария Пиргова
15 ное 2018 10:23, Екип на Bulgaria On Air
23

Протестите в страната не стихват. Както често сме свикнали да виждаме в родната политика - проблемът с недоволството на хората ще се окаже в грешната комуникация, коментираха пред Bulgaria ON AIR журналистът Недялко Недялков и политологът Мария Пиргова.

Още по темата

Вчера премиерът Борисов посъветва министрите си да обясняват на гражданите управленските решения на правителството, за да стигнат до съзнанието на повече граждани.

"Управляващите реагират първично, както винаги. Борисов вече има два недовършени мандата, а сега ще се мъчи да изкара третия си посредством същите методи. Това обаче няма да успокои обществото. Корените на протестите са много дълбоки вече", коментира политологът Мария Пиргова.

Журналистът Недялко Недялков обаче отбеляза, че е важно преди всичко да стане ясно дали наистина обществото стои в основата на тези протести.

"Хората имат всички основания да изразят недоволството си. Случващото се обаче е подмяна на автентичния простест, обладаване от криминални елементи. Лидерите на голяма част от демонстрациите в страната са хора с присъди и убийци", отсече Недялков.

Вчерашният ден отново премина в протести в големите градове на страната. Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета имаше снощи в София, Перник, Варна и още редица градове.

Край Перник автомагистралите "Люлин" и "Струма" отново бяха блокирани. Стотици хора направиха шествие и спряха движението към София за два часа.

Исканията им бяха за ниски цени на горивата, за по-високи доходи и по-добър стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ни приеха в европа, беше за по високи доходи, по добри закони за хората и светло бъдеще. Сега като гледам всичко е било лъжа. Стана обратното. Унищожена икономика, бедност, престъпност, обезлюдяване, инвестиция в генетичната подмяна на населението и разбойниците. Литва мина на купони за храна защото икономиката им е фалирала..
17
7
 
0
 
! Отговори
феникс преди 5 години
До Анонимензащо си гладен?сега ли разбра ,че си гладен и как оццеля толкова години гладен?
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам държавна здравна застраховка, както е в европа. Искам закони които работят за мен, а не против мен. Искам доходите да отговарят на разходите, а не да ходя при безнаказани банки и лихвари. Искам съда и прокуратурата да си вършат работата за която им се плаща щедро, за да няма престъпност. Искам на родителите си достойни пенсии и спокойствие в дома им. Искам съдействие от държавата за работа, социал, инфраструктура, ако реша да изградя нов дом. АЗ не съм гласувал държавата да е против мен!!
15
0
 
3
 
! Отговори
до щерю преди 5 години
абе хванал си грешния влак пич
14
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 5 години
единствения полезен ход е да смени не Валерката с неговите майки, а финансовия си министър и да затвори устата на наглата Менда Стоянова която мъти всички лобистки закончета за , данъци,ГО. и бездействие за горивата. Тези двамата изнервиха обществото с девилнито си надменно спокойствие и наглост с която ни обясняват колко сме богати и виновни за мръсния въздух. По големи еколози от зелените излязоха..
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Щерю 11Бюджетният излишък е вече раздаден.Стига си писал едни и същи глупости под всяка статия!
12
17
 
4
 
! Отговори
info преди 5 години
Какви протести, няма и хиляда човека за цялата страна. Всеки иска нещо различно, а всичките комунистите да им платят.
11
44
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ако свалят правителството БСП, чрез назначен служебен кабинет, комунистите се надяват да прилапат бюджетния излишък. По тази причина БСП е впрегнала силите си за всевъзможни протести. Ако не успеят - м. януари, 2019г., когато ГЕРБ ще са изхарчили въпросните близо 2 млрд. лева - платените протести ще секнат... Борбата на БСП не е за народа, а за парите от бюджетния излишък, т.е. за обогатяването на тях самите...
10
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кражбите на управляващите водят до всичко това, че страната да е бедна и без икономика. Краде се навред и по много.
9
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА, ГРЕШНА КОМУНИКАЦИЯ. АЗ СЪМ ГЛАДЕН, НО ИЗГЛЕЖДА НЕ СЪМ РАЗБРАЛ ДОБРЕ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ НЕ СЪМ ГЛАДЕН, ЗАЩОТО НЕ СЪМ ЯЛ.
8
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Недялков го гледах сутринта - че той е бетер от Антон Шайката, егати стръвния защитник на правителството. Кой знае колко парички му бутнаха в джоба. Ето заради такива продажници, които за пари и майка си ще продадат, сме на това дередже.
7
2
 
42
 
! Отговори
НЕсвободните медии преди 5 години
"Грешна комуникация"Тотален опит за неглижиране на темата към ниво на случайно стечение на обстоятелства."Коментар на журналиста Недялко Недялков" ?!?!?!Този е толкова журналист колкото аз съм зелено човече от Марс.П.П. Факта че BGONAir интервюира ПИК е показателен КОЙ на кого служи.Навързали сте се като свински черва!!!!!
6
3
 
42
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Моля ви канете наистина неутрални политолози и журналисти за коментар точно Недодялков не е най-подходящия за такъв коментар пристрастието му е очевадно.
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покажете ни професори, доценти по машинстроене софтуерни инженери и интересни хора не щеме да гледаме дърти политолози и социоози полза от тях няма за никой Ако в държавата са останали само политолози да я закриваме най-добре.
4
4
 
40
 
! Отговори
Един преди 5 години
Ако си мислите, че Баце иска да си изкара мандата, помислете пак. На него играта му е да няма изкаран докрай мандат, иначе няма да има никакво оправдание, че я е свършил като кучето на нивата и да се кандидатира пак.
3
7
 
52
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Аууу, лидерите на протестите били престъпници. То по логиката на този целия народ сме престъпници, понеже вече не желаем мафиотите от ГРОБ на власт.
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези политолози и социолози!Хората не искат комуникации. Хората искат действия.ОПРАВЕТЕ ДОХОДИТЕ!Стига сте пълнили гушата само на чиновниците!
1
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА БЪЛГАРИТЕ- ВСЕКИ ДЕН НА ПРОТЕСТИ- ИЗТОЧЕНА ОЛИГАРХИЯ- ПОВИШЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ. МОЩНИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, СМАЗАЛИ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ-БГ БАНКОВА СИСТЕМА ЗАЩИТЕНА ОТ МОНИТОРИНГА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА.