Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ

Депутатът Петър Петров настоява, че не е разбран правилно
Обновена: 15 ное 2018 15:24 | 15 ное 2018 15:23,
76
Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ
Снимка: BulFoto

Противоречиво изказване на депутат от "Обединени патриоти" за децата с увреждания отново разбуни духовете.

Петър Петров от квотата на партията на Валери Симеонов НФСБ каза пред "Дарик", че "тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти".

Още по темата

По думите му обаче той не е бил разбран правилно, а думите му са били извадени от контекста.

Днес той настоя и че е имал предвид децата да бъдат в дневни центрове, където за тях да се грижат специалисти.

"По този начин родителите им ще могат да ходят на работа", аргументира се той.

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова нещо. Като кажа деца, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от това изречение... моля ви се!", каза Петров.

Той обясни подробно и какво е имал предвид.

"Смятам, че е правилно това, което в момента се прави - децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават на родителите възможността да се трудят. Аз зная какво е това да си с човек в неравностойно положение. Майка ми я гледах 3 години с деменция", каза още Петър Петров.

Той настоя и че протестиращите майки трябва да кажат истината, че получават достатъчно помощи, докато децата им са на възраст до 18 години.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира думите на Петър Петров и припомни, че премиерът се е извинил за думите на вицето Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
14
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
За ромски фамилии това е бизнес,кръвосмешателство,ако се случи здраво,продават го в Гърция,ако е увредени,точат социални да живот.има такива с по 1000-1500 на месец,сега в резултат на протестите ще взимат двойно и ще правят двойно повече увредени.баща на дъщеря,брат на сестри,братовчеди и така ще е,а глупавия българин ще плаща
36
6
 
8
 
! Отговори
Бончев преди 5 години
99% от родените увредени деца са резултат на междуроднински връзки,наркомания и наркотици.под 1% е вероятността за биологична несъвместимост между здрави родители
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам майка на която сина и' спеше под масата на ресторанта.После като тинейджър той започна да взема дрога.Така си живееха в симбиоза - той крадеше от роднините си, а те помагаха на майка му за да се грижи за него, но тя си купуваше цигари и алкохол за двамата.Сега тя вече е с повече увреждания (100% инвалидност) от сина си, който и' сменя памперса на помощи от държавата.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Ами гледам две малки деца.Държавата не ми дава една стотинка.Ако се разболея и не мога да работя,децата ми гладни ще стоят.И като се разболеят няма с какво да им купя лекарства.Не съм против да се дава за инвалидите,ама при положение,че им дават 900 лв да искат още е наглост.При положение,че другите деца не получават НИЩО.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не съм нацист,а родител,който плаща данъци на тази държава и чийто деца не получават и една стотинка помощ.За разлика от инвалидите,които получават по 900 лв и искат още.Наглостта на тия жени няма край."Хората са в правото си да искат. Ни също имаш това право. Не виждам защо негодуваш. Гледал ли си неотлъчно болен човек, да нямаш собствен живот, а да го делиш с друг?
32
1
 
7
 
! Отговори
Смислено е преди 5 години
Предложението му си е напълно смислено. Ама пак ще има кряк-вряк на жълтите павета
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Не съм нацист,а родител,който плаща данъци на тази държава и чийто деца не получават и една стотинка помощ.За разлика от инвалидите,които получават по 900 лв и искат още.Наглостта на тия жени няма край.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тцттцтцтцтТези центрове вече ги има и работят, така че държавата плаща доста пари за тези хора.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Писна ми от претенциите на тия майки.Вземат по 900 лева на месец и още искат.А моите деца получават нула лева.Миналата седмица съм дал 200 лева по доктори и за лекарства за едното ми дете.И то беше болно,ама никой ми възстанови разходите за лечение."Химлер, ти ли си?
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***.или!
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от претенциите на тия майки.Вземат по 900 лева на месец и още искат.А моите деца получават нула лева.Миналата седмица съм дал 200 лева по доктори и за лекарства за едното ми дете.И то беше болно,ама никой ми възстанови разходите за лечение.
26
4
 
6
 
! Отговори
амиии преди 5 години
До АнонименНе се връзвай , платените *** обикновено са с гладки мозъци , и за 5 цента пишат каквото им се каже
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка с увреждания: Симеонов е виновен за уврежданията на децата !
24
1
 
5
 
! Отговори
аз ни познах тоа път преди 5 години
До х 26 По принцип почти никога не давам САЩ за пример / водят се демокрация и развита държава само на хартийка, ако не крадяха и унищоваха други държави , щеше да лъсне истината , ама .../не те разбрах - според теб хората с увреждания не трябва да ползват влак или ....???Ми те евреите ти прибират всичко , особено ако наистина си в САщ , предполагам ползваш банка .... ???? Но защо си го изкарваш на инвалидите ???? и защо не с е върнеш в БГ ???
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Степента на развитие на една нация си личи от отношението към най-беззащитните. Четейки коментарите на част от хората по-долу, за пореден път се убеждавам, че ние като нация сме пълна трагедия.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за майките кой ще се грижи ?А на бащите кой ще обърне внимание ?А кой ще прави протестите на Корнелия ?
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога нормалното в България е ненормално?Не.Тя трябвало да си ходи по паркове и заведения цял ден и да си пуфка цигарки щото е родила"дете"на България.Да й даваме 900лв.И да й се признава за стаж за пенсия без вноски!Ако го дава в специализиран дом,ще трябва да ходи на работа,да плаща данъци и осигуровки!Ами ще се обижда,я!Сега ще поемеме нейните осигуровки, на родителите й и на "детето"й. Пък и да им купим по едно Ауди 4, да могат да се придвижват по лесно!За личния избор сам си плащаш!Капиш?
19
4
 
8
 
! Отговори
тцтцтцттцтц преди 5 години
стига сте писали глупости вие 2-мата , които имате над 100 профила , ами отивайте да искате от гербавия ви шеф да върне милиардите откраднати от Дянкоф от ЗК !!!!!!!колко зле може да изпадне човек - да стане гербофилски ***
18
4
 
13
 
! Отговори
ни позна преди 5 години
До Анонимен 15 Естествено ,ч е са длъжни , я виж как са устроени грижите в най-напредналите държави Ама там нямат гербави управляващи , които само да крадат