Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ

Депутатът Петър Петров настоява, че не е разбран правилно
Обновена: 15 ное 2018 15:24 | 15 ное 2018 15:23,
76
Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ
Снимка: BulFoto

Противоречиво изказване на депутат от "Обединени патриоти" за децата с увреждания отново разбуни духовете.

Петър Петров от квотата на партията на Валери Симеонов НФСБ каза пред "Дарик", че "тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти".

Още по темата

По думите му обаче той не е бил разбран правилно, а думите му са били извадени от контекста.

Днес той настоя и че е имал предвид децата да бъдат в дневни центрове, където за тях да се грижат специалисти.

"По този начин родителите им ще могат да ходят на работа", аргументира се той.

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова нещо. Като кажа деца, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от това изречение... моля ви се!", каза Петров.

Той обясни подробно и какво е имал предвид.

"Смятам, че е правилно това, което в момента се прави - децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават на родителите възможността да се трудят. Аз зная какво е това да си с човек в неравностойно положение. Майка ми я гледах 3 години с деменция", каза още Петър Петров.

Той настоя и че протестиращите майки трябва да кажат истината, че получават достатъчно помощи, докато децата им са на възраст до 18 години.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира думите на Петър Петров и припомни, че премиерът се е извинил за думите на вицето Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Afa преди 5 години
Aktion T4
56
1
 
2
 
! Отговори
Представа си нямате преди 5 години
До 59В цивилизованите общества, където имат уважение към изборите, никой нямаше да ги остави да крещят и тероризират под прозорците, там където се пише законът. Отдавна да са ги измели и раздали първо предупредителни, после ефективни присъди. Не знаете какво е цивилизовано общество!А каквото и да ви приказват като опорни точки - населението в развитие страни цени искренността в политиците над гладките/лицемерни приказки и това е засилваща се тенденция.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помиярки.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ДЦП та и подобни диагнози нищо не става.И полза от тях никаква.
53
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 46: Дали оставката на Симеонов ще подобри нещо? Да, ще покаже на нашите политици, че е време да се цивилизоват и да си мерят приказките. А това не е малко. Дори и само за това си струва "кресливите майки" да бъдат подкрепени.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Ами така е в цивилизованите общества. Солидарност му се казва. А този *** дето понятие си няма от Европейската политика, където и ние принадлежим, да се маха от политиката и да не се изказва повече, че само простотии излизат от устата му.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей прав е оня дето каза за 80-те %. Не може с такива прос.таци в политиката да очакваме развитие и подобряване живота на хората.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-простите "политици" са в НФСБ, кой гласува за такива некомпетентни хора.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лошо да си *** и да нямаш понятие от политика, от Европейски ценности, от елементарна култура на поведение и уважение към хората и да попаднеш като случаен електрод в политиката и да дрънкаш глупости и да си въобразяваш, че казваш нещо смислено. България има нужда от специалности в универсигетите, които да подготвят хората за политици, не е нормално такава проста маса да ни управлява. Срамно е!
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера, като не могат правилно да си изказват, защо изопщо кандидатстват за политици и хората сякаш са длъжни да им слушат глупостите, които говорят. Ей много е ниско нивото на нашите измислени политици. *** и Пульо политик ми станал и си предава важност, пъчи се като пуяк и дрънка глупости, а после се отмята, неее това не съм го казал, ама аз не исках така да прозвучи. Абе що не си седите на село, вместо да се упражнявате да бъдете политици. Тези от НФСБ бият ***!
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов и дупедатите му на психиатърр.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Отвратително е да правиш капитал със страданията на децата си, а това го правят само тази шепа майки, които усложливо се оставиха да ги ползват за изпълнение на политическа поръчка - дестабилизиране на държавата !А тук те не могат да разчитат на сантименти.Тяхното място е при децата им, иначе е лицемерие.
45
4
 
4
 
! Отговори
До вместо да доите к преди 5 години
Те не разбират че, парите им идват от данъците на работещите. Виж какво пише пост 40:"Хората са в правото си да искат. Ни също имаш това право. Не виждам защо негодуваш. "Трудно им е да схванат как работят нещата, че за да има за един трябва да вземеш от друг.
44
5
 
8
 
! Отговори
Всички съчувствахме преди 5 години
на тези майки, когато те ни запознаха с проблемите си.Одобрихме бонусите, които бяха гласувани, за да се облекчи съдбата на децата им и да бъдат подпомогнати тези, които се грижат за тях.Но тези платени кресливи "протестиращи" изиграха ролята на онази лъжица, пълна с л/йно, която разваля цялото гърне с мед.За примадони ли се мислят? Какво още искат? И защо създават безредици и задръствания точно по това време на денонощието, когато уморените трудещи сесе прибират, за да си починат?
43
9
 
8
 
! Отговори
Отврат преди 5 години
Отвратително е само като чета организираните *** против майките. Спрете се.
42
6
 
6
 
! Отговори
Баста преди 5 години
Какво ми казват - че нищо не могат да направят. Ами да си ходят. Един говори, след него някой се извинява, после ни обясняват, че ние не разбираме. Ами първо да се научат да говорят. Стига са ни правили на ***. Не съм за избори, но тези патриоти трябва да излязат от властта.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БончевА радиацията, тежките метали и химикалите във водата и храната на кой процент ги приписа?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzИзплащат на куков ден детски надбавки на всички деца.Има праг от 400 лв БРУТО на член от семейство.Т.е семейство с дете ще получи помощ ако и двамата родители не надвишават 470 лв на месец нетна заплата.Е колко работещи родители покриват този праг?А и да изплатят помощ тя е в размер на 35 лева.Къде са 35 лв,къде са 900?
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако, оставката на Симеонов щеше да подобри с нещо състоянието на децата с увреждания и аз щях да отида на протеста, но като гледам, че майките превърнаха страданията на децата си в инструмент за политически искания, загубиха състраданието ми към тях...но не и към децата.
38
7
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Бончев: Откъде у теб тази статистика? Цитираш ли някакви изследване или просто си мислиш че е така.А до Анонимен 41: Държавата изплаща детски надбавки на всички деца. Ако не си чувал за това, си е твой проблем. Незнанието не е аргумент.