За 18 г.: 35 000 българчета в престъпни мрежи за трафик

Общо 34 милиона деца по света са били насилвани
15 ное 2018 18:25,
5
За 18 г.: 35 000 българчета в престъпни мрежи за трафик
Снимка: Reuters

За 18 години около 35 000 български деца са попаднали в престъпни мрежи за трафик в България, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов. Той участва във форум по проблемите за насилието над деца.

Още по темата

Според данните на ООН над 34 милиона деца са станали жертва на трафик, обобщи още той.

Децата възприемат МВР като репресивен орган и не осъзнават, че именно ведомството може да им осигури закрила, заяви Цветанов.

Той цитира случаи, при които деца са били извеждани в чужбина с цел просия, 2004-2005 година от Австрия дошла информация за изключително много деца във Виена, които били трафикирани именно за това.

Български полицаи били изпратени в Австрия, за да върнат децата у нас. И така още през 2006 г. броят им в Австрия спаднал. Но пък рязко се покачил в Англия.

Отделно от тези случаи били и трафикираните жени в Гърция, които раждали и продавали децата си там.

"Част от уязвимите деца са от малцинствата или без родители. Другата част са децата на заможни родители, които осигуряват на малките неограничен достъп до интернет и смарт устройства. А именно така те биват въвличани в тези мрежи", посочи Цветанов.

По думите му кризисните центрове за деца са разковничето за успеха, защото само там жертвите могат да бъдат реинтегрирани в обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
До АнонименАми да. Не познавам нито един етнически българин който да си е продал децата , но пък при ромеите този бизнес не е спирал . Нашите медии мълчат и рядко пишат за това но гръцките ...... ДА си продадеш децата ......... грозна работа .... ама при това свръхпроизводство .....
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега пак ромеите виновни нали ***?