Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия

Полицаите го наблюдавали по камерите и веднага бил задържан
16 ное 2018 18:52,
258
Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото, архив

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, вандалствал по Паметника на Съветската армия в четвъртък преди полунощ, съобщи "24 часа".

Около 23 ч. служители на СДВР наблюдавали камерите, които снимат монумента. Забелязали съмнителен тип, който пише по паметника със спрей. Веднага изпратили свои колеги на мястото. Момчето е арестувано за 24 часа.

Случаят е докладван на Районната прокуратура. Арестът е удължен до 3 денонощия. Повдигнати са му обвинения за хулиганство. наказанието е до 2 г. затвор, пробация или обществено порицание.

Паметникът на Съветската армия често става обект на посегателства със спрей. В началото на ноември отново беше изрисуван и изписан с призиви за демонтаж. Тогава двама депутати от БСП попитаха вътрешния министър Младен Маринов за мерките, които полицията предприема, за да спре вандализма.

Той отговори, че са предприети мерки за бързо разкриване на извършителите - патрули около монумента и камери в денонощен режим, които в четвъртък са дали резултат и "художникът" е спипан на място и вкаран в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
5
 
! Отговори
До 183 питам преди 5 години
Като говориш за роднини, които са починали при бомбата пусната от американците над София през Втората Световна война, разказвали са ми , че мой пра-пра-пра чичо, който е бил търговец вижда как пред очите му изгаря от бомбата, къщата, в която е живял.Била е на няколко етажа, той е живял охолно преди това. Завършил бил в Цариград и се е държал надменно с роднините си. Той по чудо остава жив, но се побърква. Спестявания и пари се стопили и накрая молил живите си роднини да го приберат.
163
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят референдум за или против свалянето на паметника. Има много българи искащи паметника да се свали.
162
6
 
13
 
! Отговори
От питам до минуса преди 5 години
Наистина ли има хора дето се радват на паметника на американците летци бомбардировачи???? Тия дето ми тикат минуси,дано не са българи, иначе става страшно да защитават тия дето са вдигнали подобен паметник. И да знаете може да са убили някой ваш роднина в София.
161
5
 
11
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 179. И като го съборят какво ще стане. С нещо ще се подобри ли живота на хората? А? Като събориха мавзолея какво стана? Само да спомена, че общината в Москва прибира милиони от посещението на мавзолея на Ленин. А ние само рушим. И какво предлагаш да сложат на негово място, Бойко, Корнелия, Доган и Валерката Симеонов ли? Или може би теб!!!
160
9
 
12
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А срещу паметника на американските летци дето са бомбардирали София що не се бунтувате??? Него паметник що не искате да се махне????
159
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 177По-важно е този кютук да бъде съборен, а аз колко ще живея е божа работа.Пожелавам ти да присъствал на събарянето му !
158
8
 
11
 
! Отговори
ЯПОНЕЦ преди 5 години
ДВАМА БЪЛГАРИ СА ПРЕДАДЕНИ НА ПРОКУРОР ЗА ДРАСКАНЕ НА ЯПОСНКИ ПАМЕТНИК В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ НЯМА ???ЩОМ ДРАСКА ДА ГНИЙ В ЗАТВОРА ТОВА Е ПАМЕТНИК ...........БЪКАРДЖИЕВ СЪЩО ЗАДЕТО РАЗРУШИ МАВЗОЛЕЯ ТОВА Е ПАМЕТНИК А КОСТОВ И БЪЛАРДЖИЕВ ГО УНИЩОЖИХА .....ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЕДЕСАРИ.
157
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв младеж е тоя, бе?!!! Станал на 22 години. Едно време нашите родители са ни правили на такава възраст и са се борили сами с живота....младеж бил. Младеж е 16-17 годишен пубер. Този е директно за затвора.
156
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно, че този съветски кютук няма да го има един ден.На паметници които не могат да защитят съществуването си, Историята не прощава ! АМИН !
155
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Ттезиокупанти строяха и помагаха в изграждането на икономиката на страната! Много безвъзмездна помощ имаше-Не знам някой да е говорил за окупанти. Може би все пак окупатори? И кое точно беше безвъзмездно, ако мога да запитам? Защото аз твърдя, че всичко сме си платили минимум десеторно?
154
8
 
10
 
! Отговори
До драскачите преди 5 години
Вие дето драскате паметници, знаете ли , че в София има паметник на американските летци бомбардирали в София през Втората Световна война.?Не си го измислям. Ама ГЕРБ ви плаща да драскат този на Съветската армия.Според вас уместно ли е да има паметник на тия дето са хвърлили бомба над София?Все едно японските градове Хирошима и Нагазаки да издигнат такъв паметник дето са им хвърлили атомната бомба. И предният коментиращ не ви лъже и в Германия има паметник на Съветската армия и никой не го драска
153
8
 
10
 
! Отговори
Паметник на Боко и Ц преди 5 години
До тия дето не искат паметника. И какво предлагате да сложим на негово място? Паметник на прегърнати Бойко и Цецо като Кирил и Методий със светещи очи ли?? И новият направете го розов да ви прилича на джендърски. Хората по света не чупят, пикаят и драскат паметници, защото са част от историята. Само в България ги има такива бабаити, сега една глоба да плати тоя, друг път ще драска ли???? Народ, който не познава историята си изчезва.
152
11
 
4
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Този жендар-*** веднага в затвора за тероризъм. там да изгние до живот.
151
12
 
13
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Само откачени ли има тука...ужас!!!Някакви пикльовци неграмотни тръгнали да си избиват комплексите за малоценност драскайки по паметника,вместо да правят нещо смислено.В центъра на Берлин също има паметник на съветската армия,въпреки,че СССР победи Германия в 2-та св.война и той се охранява ДЕНОНОЩНО от НЕМСКАТА АРМИЯ.
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 164 Анонименмай от това си се пръкнал и ти бря !
149
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 151 Ще го препикаеш, ама като знаеш че те наблюдават ченгетата хич няма и да се доближиш до паметника, смешен.
148
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметник на гейовете в розовата армия.
147
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жендърски паметник.
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогрите са вечно на екстази. Като всички масони и жендъри. Улянов е бил масон 33-та степен и жендър. И там другите около него и те. И от там като се почне и до днес, Гея си беше жендър, Лилов беше, Вигенин и т н.
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшива новина